Besin alerjileri hiçbir belirti vermeden uyku problemleri şeklinde de gorulebiliyor saydığım belirtilerin bir çoğu bir arada da bulunabiliyor. Ben acikcasi günde 16 saat uyku ihtiyacı olan bir canlının bir ağrısı olmadan uykuya direnebilecegini asla düşünmüyorum. Sadece bizler risk altında olduğumuz hastalıkları tanımadığımız için belirtileri okuyamıyoruz ya da doktorun ihmaline, bilgisizligine, ilgisizligine kurban gidiyoruz. Bebeğiniz tek bir belirtiyi bile hafif derecede de yasasa peşini birakmayin derim. Alerji çok sik rastlanan, aynı zamanda çok sık göz ardı edilen bir hastalık. Özellikle ailede alerjik nezle gibi en basit türde bile bir alerji varsa bebeginizi bir alerji uzmanına goturun.
Benim bebeğim alerjik, tanisi, tedavisi, diyeti, denemeleri, insanlara dert anlatması her biri ayrı zor ama bebegimle simdiye kadar cektiklerimi, hala çekmekte olduklarimi sebebini bilmeden cekseydim bebeğime bu kadar şefkatli yaklasamazdim, bu kadar sabırlı olamazdim. Çünkü insanlar sanki bebek anneye zulmetmek için uyumuyormus gibi arsiz, yaramaz, huysuz gibi yakıştırmalar yaparak el kadar bebeği anneye düşman ilan edip annenin de ruh savligini bozuyorlar. Bu konu da öyle bir yara ki bende, dustu yine cenem, yazıyorum da yazıyorum, durdurabilene askolsun