Bebegim aniden emmeyi birakip agliyor:((

brgnrft

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2011
197
1
46
İzmir
kızlar bebeğim 39 gunluk.göğsümü emerken sorun yaşıyor.iki çekiyor sonra memeyi bırakıyo kasıyo ağlıyor kıpkırmızı oluyor sonra tekrar memeyi almaya çalışıyor tekrar bi iki çekip bırakıyor aglarken kipkirmizi oluyo.ikimizde kan ter içinde kalıyoruz.önce gazımı var dedim ama biberonla emerken böyle bi sorun yok.memeyi sktgimda sutte geliyo.ne yapmaliyim ben,gercekten cok uzuluyorum bu aksam o kadar cok agladiki mama vermek zorunda kaldim mamayi yiyince uyudu,ama ben mama verdim diye agladim emzirmek istiyorum ben.bazen emiyo sorunsuz ama bazende boyle yapiyo neden olabilir,birde 24 saattr kaka yapamadi azcik azcik yapiyo bebegimin sikintisi var ama anlayamiyorum nolur yardim edinnn

Son düzenleme:
sakin ol... mamanın hazmı zaten zordur.. 24 saatte kaka yapmamasına kafayı yorma... ''sütün yeterli geliyormu? '' diye sorsam..... yada o sırada belki aç değildir sadece senin kucağını istiyordur.... gaz olasılığını sen elediğin için ondan bahsetmiyorum... aklıma gelenler bunlar... bol şans...

canım, sütün az geliyor olabilir, az geldiği için bebeğin ekstra çaba sarfetmek zorunda kalıyor ve bunun için huysuzlanıyor olabilir. :26:

Ya biraz aceleci ya da gazı olan bebektir. Ama kendini geriye atıyorsa büyük ihtimalle gaz sancısı çekiyordur. Gazını çıkar devam et meme vermeye. Biberonla sorun yaşamıyoruz demişsin. Biberona alıştığı içinde reddedebilir. Biberonla değil, kaşıkla beslemeye çalış derim.

Son düzenleme:
canım biberonla ağzına dolu dolu gittiği için memeyide çekince hemen glmediği için olabilir.birde gazı vardır.

Canim biz de bebegimle ayni sorunu yasiyorduk. Ama genelde bebegin hal ve keyfine göre gecici oluyor. Arada tekrar etse de normale dönüyor. Bir de bende sütün salgilanmasi emmeye baslamasinda itibaren 5-10 saniye hatta bazen daha da fazla sürebiliyordu ve tecrübesiz oldugum icin emzirmenin nasil isledigini kavramam uzun sürdü.

Öncelikle yapman gereken mümkün oldugunca sik emzirmen. Emzirmeye baslamadan önce sekerli birseyler atistirmak süt salgilanmasini hizlandiriyor. Ben de sikinti yasadigimiz dönemlerde -genellikle aksamlari- yatmadan önce biraz emzirip 50 ml kadar mama verip tekrar emiziriyor ya da sagilmis süt veriyordum. Sansimiz biberon meme degisiminde sorun yasamamamizdi. Yine de mümkün oldugunca kullanmamak en iyiysi. Emzikten uzak tutmak, sallayarak emzirmek, yari uykuda ya da uyku arasinda özellikle geceleri emzirmek, emzirirken oksayarak ya da konusarak sakinlestirmeye calismak ya da agliyorsa sakinlestirip tekrar tekrar emizirmeyi denemek de olumlu etkilerini tecrübe ettigimiz seyler.

Kaka yapmamasi -hastahaneden söylediklerine göre- büyüme dönemlerinde bir haftaya kadar bile olabilecek bir durummus. Cis yapmasi normalse -günde 4-6 bez islatiyorsa- sorun yok demektir.

Son düzenleme:
bence gögsünü sıktıgında süt geliyorsa açlıktan deildir gazı vardır. benimde kırkım yarın çıkacak aynısı ama ben biliyorum gazından dolayı yapıo çünkü emerken yutma sesini duyuyorum bence mama verme o daha çok geldiginden alışır gögsünü almaz bidaha emzir agzını çekip bagırınca gazını çıkartmayı dene sonra yine emzir biz bölee yapıoz sonra sakinleyince tekrar emio ve uyuyo...

kizlar ya kafayi yicem, bebegim memede sadece 2-3 dk duruyo doyuyomu bu cocuk, onceleri yarim saat dururdu simdi niye boyle yapiyo emsin cok istiyorum cok uzuluyorum sutumde var skinca geliyo napcam ben

dun tam fitil vercektimki kaka yapti.cok az emdigi icin belkide kaka yapmiyo

Son düzenleme:
canım benimde oluo öle arda bazen kaka çok yapıo bazen yapmıo gazı var emin ol açlıgından deil pes etme emzir ben sakinleşmesini bekleyip tekrar emziriyorum sonra yine çıglık kısır dögüdür gidiyoruz ama geçecek inş.

3.haftadan sonra kolik başlayabilir. ortalama 3.ayda fala geçer genelde. bizim de başta problemiz yoktu. 3.haftadan sonra kolik bir başladı, dünyamızı şaşırdık. 4.ayda kurtulduk.. bu ihtimali de düşün canı. ha bir de ben de bebeğime doğduğundan beri mama takviyesi yapıyorum ama hala ayıla bayıla meme de emiyo. kendini bu kadar yıpratma, mama verdin diye ağlama. mamaya alışıp da seni bırakır diye düşünme, bazı bebek bırakmaz. üstelik de sen onun iyiliği için uğraşıyorsun. üzme kendini. kolik ihtimalini düşün.

benim de 35 günlük bebeğim var. aynı sorunu biz de yaşıyoruz. çok heveslenerek memeye yapışıyor, biraz emdikten sonra ağlamaya başlıyor, kıpkırmızı oluyor, vücudunu, başını geriye atıyor. o sırada gazını çıkarınca tekrar biraz daha emiyor, ama çok az, sonra aynı şey tekrar ediyor. benim kızım 20 günlükten beri "İNFANTİL KOLİK" yaşıyor, internetten de araştırdım, aynı belirtiler var. şöyle diyor: "bebek emmek ister, ancak ememez, ağlamaya başlar".. işte bizimki de aynen böyle bir durum. Uykuda vermeye çalışıyorum, çünkü uyanıkken asla almıyor. tabi çocuk ağlıyor, ben ağlıyorum karşılıklı. Umarım kolik durumu bitince (3-4 ay, neyse) bu durum da düzelir. önceleri herkes "sütün az , bu çocuk aç, git mama yap" dedi, ancak süt varken de aynı problem var, yani göğsün doluyken de çocuk emmiyor, birşey farketmiyor. Yani açıkcası ben kendi kendime bu sorunu kolik olayına bağladım, ama bilemiyorum. Acaba aranızda kolik teşhisi konmuş ve böyle emme problemi olan başka kimse var mı?

geçmiş olsun ve Allah kolaylık versin.çok zor.bizim 2 haftalıkken falan başladı.4.ayda bitti.gözleri kapalı ağlardı yavrum.haftada 2-3 gün acile giderdik ağlaması durmuyor diye.sonra gaz damlası verdiler günde 3 defa onu kullandık.ondan sonra rahatladı biraz.benim sütümde vardı önce ama oğluşumun huzursuzluğundan ve yardım edecek kimse olmadığından kendim beslenemedim ve 3.ayda sütüm kesildi.bu yüzden dikkat edin kendinizi ihmal etmeyin.ben tüm gün birşe yiyemezdim ancak eşim akşam gelince birşeylr yerdim.uyku zaten yoktu.zombi gibi geziyordum.ama geçiyor işte.zor bir süreç

Artık hemen hemen hiç emmediği için benim de sütüm kesilmek üzere. Tek tesellim birgün inşallah geçecek diye bekliyorum. Şeyi merak ediyorum, sizde de bebekte anormal kol hareketleri var mıydı? Önce emmeye başlıyor, arkasından anormal kol hareketleri oluyor, kollar bebeğin kafasına, gözüne, bana defalarca vuruyor, zaten beraberinde de çılgınca ağlayıp memeyi bırakıyor. Bir de mesela uyuyor, yatırıyorum. Kollar yine harekete geçip, kafasına, yüzüne falan vurup bebişi uyandırıyor. Sizde de var mıydı böyle birşey ? Bu kol hareketleri de mi kolikle ilgili onu merak ediyorum.

kollarını sallıo sonra ona uyanıo zaten sarmayı denesen yani eger rahatsız olmuosa benim kızımı uyurken sarım dedim uyanmasın die yok imkanı yok sardırmadı kendini

kollarını sallıo sonra ona uyanıo zaten sarmayı denesen yani eger rahatsız olmuosa benim kızımı uyurken sarım dedim uyanmasın die yok imkanı yok sardırmadı kendini

Kollarını sarmayı denedim defalarca, ama hemen bi şekilde açıyor, o kollar hoop hemen dışarda. Sanki kollar onun değil de, başka bir varlık, gelip gidip çocuğumu dövüyor, tabii emzirmeye çalışırken ben de baya bi dayak yiyorum :))

aynı sorun bizdede var yanlız bizimki akşam üstü baslıyo saat 7 .. 8 gibi baslayıp
saat 10.. 11 e kadar sürüyo hiç durmadan aglayıp sızlanıyo memeyi verınce kıyamet kopuyo
emmek istiyo ama emmiyo aglıyo aglıyo aglıyo sonunda yoruluyo içini çeke çeke uyuyo
bi kere acile gittik cok fena agladı mosmor oldu tam arabaya bindik sesini kesdi
uyudu biz yıne gittik doktora doktor güldü gönderdi... kac haftadır böyle inşallah gecer

benim oğlumda kollarıyla sürekli kendini uyandırırdı hiç sarmak istemediğim halde kollarını sararak yatırmaya başladım daha fazla uyudu hem ben biraz daha rahat ettim hemde bebeğim bebekler için uykuda çok önemli özellikle gece uykusu

canım çırpınıyordur sıkıntıdan.o kol hareketleri bizde de vardı. Papatya çayı ya da rezene çayı içir bence biraz rahatlatır.Doktor da gaz damlası verebilir

Benim kızım artık hemen hemen hiç emmiyo,, önceden gece uykuda verebilirdim, ama artık hiç almıyor. Memeyi verince kıyamet kopuyo, en tiz sesiyle ağlıyo, ağlıyo,, insan kendini çok kötü hissediyor, bebek ağlıyor, ben ağlıyorum. Hatta bigün o kadar çok ağladım ki, ve annem de bu duruma şahit oldu, annem gece yattı, sabah kalktığında sıkıntıdan dudakları uçuk gibi patlamıştı. Bu emmeme durumu hele de başkalarının yanında veya bir yere gittiğinizde daha da üzücü oluyo, bebek ağlıyo, herkes size bakıyo,, "e, annesi, emzir de sussun, aç bu aç, elini emiyo" falan,, halbuki bilmiyolar ki emzirmeye kalkınca onun 5-10 katı daha fazla ağlıyo. Bilmiyorum ne olacak, düzelecek mi, yoksa kendime bile itiraf edemediğim gerçeği artık kabullensem mi kızım memeyi mi bıraktı, bilemiyorum. Kızım hiç sevmiyo annesini, çok üzülüyorum.

acaba doktora götürdünzmü bi yerini agrıo benim bebegimde çok aglayan bi bebek ama kucaktaysa sakin sütünü sagıp yalancı memeye batırıp sakinletip sonra versen. uuuf ne çok biliosun diyeceksin ama bende tecrübesiz yeni anneyim henüz kızım 52 günlük ama amacım yardımcı olmak üzüldüm rabbim yardım etsin inş..:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…