Bebegim aniden emmeyi birakip agliyor:((

aynen beni anlatmışsın arkadaşım. mememi 2 3 dk alıyo sonra ağlıyo kendinigeri itiyo. gazı yok. biberon verince yapmıo çünkü. mememi sıkıyorum süt fışkırıyo

bizimkide doğduğundan beri bazı zamanlar yapıyor .memeyi almak istiyor ama alamıyomuş gibi oluyo.kızarıyo bozarıyo.gaz olduğuunu anlıorum çükünkü kucağıma alım biraz dolaştırıyorum pırt sesi gelince devam ediyoruz
emmeye. birde 4*5 gün kaka yapmaması normal diyorlarya bizimki imkanıyo yok kaka yapmadan o gün uyumuyor.1-2 kez yapamadı çok kötüydü çok ağladı zzeytinyağılayaptırdım bi rahatladı ki.ama sadece 2 kez oldu bu sık sık olmuyor allahtan çünkü kakasını yapmasına müdahale etmekte çok iyi değil alışıyomuş.o tür durumlarda kakasını yaptırmaya çalış.ben kulak çubuğunu zeytinyağına batırdım poposuna hafif dokundum.bir dr yakınımız tavsiye eetti.

Son düzenleme:
aynen beni anlatmışsın arkadaşım. mememi 2 3 dk alıyo sonra ağlıyo kendinigeri itiyo. gazı yok. biberon verince yapmıo çünkü. mememi sıkıyorum süt fışkırıyo

cnm acaba biberona alıştıda artık memeyi istemiyormu acaba gaz yok diyosun çünkü e sütte geliyosa ???

kızlar bebişerin ağzını temizliyor musunuz normalde her emzirmeden sonra temizlemek gerekiyor ama..gazlı beze bi karbonat döküp temizlemek gerekiyor yoksa pamukçuk oluyor ememiyorlar.tabi olsa görürsünüz de ben hatırlatmak istedim sadece

Merhaba, benim bebeğimde de aynı sorun 40 günlük civarı başgöstermişti. Çok uğraştım, çok araştırdım ve öğrendim ki bebeğimin laktoz intoleransı varmış. Yani süt proteinin sindiremiyor. Anne sütü ve piyasadaki tüm mamalar dahil. Emerken sürekli ağlıyordu, biberondan da mama ya da anne sütünü almıyordu. Şimdi özel mama kullanıyoruz, laktozsuz. Bunun yanı sıra emerken ağlamanın vs... artı belirtileriyle birkaç nedeni olabiliyor. 1) Besin alerjisi 2) Laktoz intoleransı 3) bebek reflüsü ilk 2 ihtimal daha yüksek oluyor genelde. Ve şöyle söyleyeyim, çocuk doktorlarının büyük çoğunluğu da bilemiyor bunu. Ben Benal Büyükgebiz'e götürdüm, sağolsun sayesinde sorunumuzu öğrendik. En azından ne yapacağını bilmek yetiyor. Bebeği emerken ağlayan ve beraberinde ishal, popoda anüs bölgesinde kızarıklık gibi belirtileri olan anneler, bebeğinizde böyle bir problem olabilir. Hiç üzülmeyin, her sorunun bir sebebi oluyor. Hiçbir şey nedensiz değil. Bebek huysuzluktan ya da gazdan da sürekli emmemezlik yapmaz. Ben çok uğraştığım için paylaşmak istedim sizlerle.

ya benim bebegimdede aynı propblem var şimdi ne yapıosun emziriomusun bebegini.yani bu laktoz sanırım benim bebegimede yaramıo çünkü poposu kırmızı.

benım oğlumda 50 gunluk ve aynı sorun bızde de var fakat ben memeyı almayınca kucağımda gezdırıyorum kulağına sarkı soyluyorum sakınlesınce memeyı tekrar verıyorum alıyor.bırde uzun sure emınce oynamaya baslıyor burnunu felan suruyor o zamanda cekıyorum ağzından benımkıde cok ağlıyor ama mama vermedım ınatla emzırmeye calısıyorum.bırde onsda sureklı kaka yapma ıhtıyacı hıssedıyor gunde 2 kere yapıyor ama sureklı zorluyor ıkınıyor arkadan gaz cıkarıyor ıkınmaktaan uyumuyor bıle bu nedendır acaba?

insanlarda kalp veya solunum sisteminde bir problem olduğu merdiven çıkarken yürürken iş yaparken nefes nefese kalmasından anlaşılır, ama haliyle bebeklerde merdiven çıkartamayacağımıza göre eğer sütünüz de geliyorsa emerken sarfettiği efor ona fazla geliyor olabilir, yani allah korusun ama kalp ya da solunum problemi olabilir. rutin kontrolü için doktora götürmenizde fayda var derim.

YaZılanları okudukça kendimi görüyorum sanki..oğlum yaklaşık iki hafta önce sünnet oldu ve bizim bu sorunumuz ondan sonra ortaya çıktı bende nedenini ona bağlamıştım..anlam veremiyorum çok güzel emen çocuk birden bire neden böyle oluyordu..yavruma kızamadığım için çoğu zaman sinirden ve çaresizlikten ağlayarak saçlarımı yoluyorum Beni istememesini kabullenemiyorum. Ama asla pes etmiyorum kendimce yöntemler buldum..onunla konuşup sakinleştirmeye çalışmak,bezini açıp rahatlatmak,kucağıma alıp pışpışlamak,evde kucağımda dolaştırmak,çıngırak oyuncakla dikkatini dağıtmak,ayakta sallayarak tam uykuya dalacakken memmeyi vermek..Allah gepğmizin yardımcısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…