Bebegim Artık Hiç Birşey Yemiyor Ne Yapmam Lazım..

Sen verince de mi yemiyor

Yoksa annenden mi yemiyor

Sana aç olduğu için saldırmıyor bence

Makarna ver eline

Yoğurt koy parmağı ile ağzına götür

Serin şeyler ver

Salatalık örneğin çoğu çocuk sever
ikimzdede yemiyor önne koyuncada yemiyor.. tek lokma almıyor nie böyle oldu hiç anlamıyorum

İnanın benim kızım da öyleydi. Tüm gün sadece süt içtiği oluyordu. Yazın karpuz kışın iki lokma muzla günü geçirirdi. Anne olarak çok zor biliyorum.
peki sonra düzeldi mi nedeni belli oldu mu ? evet gercekten cok zor o hiç birşey yemeynce benmde bogazmdan gecmiyor =(

canım benim oğlum 25 aylık, hala emziriyorum, ve hala dönem dönem oluyor öyle..
bi ara ben şey yapıyordum bu kavanoz mamalar var ya, onların kavanozunu seviyor diye çorbaları yemekleri onlara koyup öyle veriyordum. inanıyordu ama artık yutmuyor kereta :KK70:

yemek yemek istemediği zaman çubuk kraker, antep fıstığı badem, işte atıyorum börek seviyosa hemen yarım saatte tava böreği yapıyorum, o an yemesi gereken sebze yemeği ama yemiyor mu? salatalık doğrayıp eline veriyodum hem oyalanıyor hem de biraz bastırıyordur eminim ki. salatalık su ve vitamin açısından gayet faydalıymış. c vitamini mesela bolmuş..

dönem dönem olabiliyor. elinle bakabiliyorsan dişlerine baksan belki gözle anlayamayacağın bir şişlik vardır çünkü diş çıkarma olayı hiçbir şeye benzemiyor. hem de azı dişler.. tek lokma yememesi memeye saldırması bundan olabilir...
su an diş cıkarmıyor daha evvel ki dişlerindede böyle bir sorunla karsılasmadm hiç
ilk defa yaşıyoruz bunu inan caresizm napacamı bilmiyorum
cocuk kraker bile yemiyor yahu inanırmsn ? salatalık domates.. hiç ama hiç birşey.. eline ne verrsek istiyor önüne koyuyorum mıncıklıyor atıyor bir iki lokma yese onada razym ama yok :( neden böle oldu anlamıyorum

Sakin sutten kesme,daha cok erken. Meyve yemiyorsa meyveyi yogurda karistirip denediniz mi?veya sute karistirip meyveli bir seyler yapsaniz? Mutlaka denemissinizdir ama soyleyeyim dedim. Uzulmeyin,arada boyle yapiyorlar. Doktorunuzdan multivitamin surup ve balik yagi onermesini isteyin,bizimkinde istah acmisti bir donem.
denedim =( neler deniyoruz ama imkanı yok oysa gözlemeyi cok sevet bayıla bayıla yerdi.. omletide krebide..
eline domates salatalk verm yerdi
yogurdunu 1 kase yerdi =(
en cok sevdiği yayla corbası.. bir kase içerdi yok yok yok
makarna koyardk önüne hapur hupur yerdi
noldu yavruma inanın anlamıyorum gt gide zayıflıyor =(

denedim =( neler deniyoruz ama imkanı yok oysa gözlemeyi cok sevet bayıla bayıla yerdi.. omletide krebide..
önce sakin ol canım, bi sakinleşirsen daha rahat çözüm bulabilirsin...
acaba bir şeylere mi üzüldü bir şeylere tepki mi veriyor?

şimdi aradm yine hiç birşey yememiş .. meyve satalık su bu hiç birşey yok yabu böle olmucak acilen birşeyler yapmam lazm =(

önce sakin ol canım, bi sakinleşirsen daha rahat çözüm bulabilirsin...
acaba bir şeylere mi üzüldü bir şeylere tepki mi veriyor?
bilmiyorum canm ya =( az önce konştm annemle yok kızım tek lokma aldıramıyorum şimidde aglıyor dior ne yapmam lazm bilmiyorum 6 da emmişti en son saat olmuş 11 =(

14 aylık oglum var.. bugüne kadar iyi kötü yiyordu birşeyleri.. en zoru sabah kahvaltısı onuda bir şekilde yaptırıyorduk oyunla caresiz kalınca tv vs.. ben çalışıyorum ,hala anne sütü aluyor evde oldugum zamanlar sorun olmuyor yemediği zaman ,emziriyorum ama evde yok iken aç kalıyor. sütte içmiyor.
Kan degerlerine bakıldı normal.
En son bir hastalık gecirmişti zayıfladı biraz.. su an kilosunu tam bilmiyorum.
En son sabah 6 da emzirdm cok az 9 da işe geldim bugün erkenden kalktım onun için gözleme omlet yaptm ( en cok sevdikleri).. hangisini severse yesin die
ikisinide yememiş tek lokma almamış =( daha eve gitmeme 3 saat var..
öglen eve gidiyorum uyumuş uyanmş oluyor emzriyiorum hemen 1 30 da geri işime geliyorum
normalde ben öglen gittikten 1 saat sonra çorbasını ve yogurdunu yerdi meyvesini yerdi ben gelene kadar..
ama ne çorba içiyor ne yogurt yiyor ne meyve.. ben gititkten sonrada agzına lokma koymuyor git gide zayıflıyor
ne yapacagımı bilmiyorum.. içim içimi yiyor şu anda çok üzülüyorum aç kalıyor diye sevdiği herşeyi yapıyorum ama agzını açmıyor akşamda hiç birşey yemiyor :KK43: sonrada halsiz kalıyor iyice
Tecrübeli anneler bana yardım edin =(
Ben gelmeye o kadar acıkms oluyor ki yavrum yarm sat bırakmıyor beni =( sütümde fazla yok
az yese razıyım.. ama hiç yemiyor
Benim oğlum 20 aylık ama hala hiçbir şekilde yediremiyorum asla yemiyor
İnanın sinir hastası olmama ramak kaldı
Bazen birgün aç kaldığı oluyor ama yinede yemiyor zorla ite kaka kaşık maması yiyor asla yemek yemiyor

Benim oğlum 20 aylık ama hala hiçbir şekilde yediremiyorum asla yemiyor
İnanın sinir hastası olmama ramak kaldı
Bazen birgün aç kaldığı oluyor ama yinede yemiyor zorla ite kaka kaşık maması yiyor asla yemek yemiyor
buda öle ne yapacamı sasırdm inanın sinirlerim cok bozuk cok üzülüyorum cıldırmak üzereym su iş yernde cinnet gecirecem .!! yahu tek lokma ye : ( önceden böle değildi napacagz bilmiyorum =(

Doktora götürün baba nerde bu arada bence bi o denesin ya da karşısında siz yiyin sonra onun eline verip bekleyin

Doktora götürün baba nerde bu arada bence bi o denesin ya da karşısında siz yiyin sonra onun eline verip bekleyin
bbaasıda deniyor yemiyor..
eline veriyoruz atıyor önüne koyuyuorz mıncıklıyor =(
enisi doktor yolu gözüktü bize cıldıracagm yoksa

bilmiyorum canm ya =( az önce konştm annemle yok kızım tek lokma aldıramıyorum şimidde aglıyor dior ne yapmam lazm bilmiyorum 6 da emmişti en son saat olmuş 11 =(
o zaman doktoruna bi götürmende fayda var canım..
onun tavsiyeleri daha doğru olur şimdi buradan yanlış yönledirmek de istemiyorum çaresizliğini de anlıyorum...
ama ben vitamin şurubu kullanıyorum. o biraz biraz iştahını açıyor.
anne grubumdaki bir kaç arkadaşım da kullanıyor ve çok memnun.
sen doktoruna danışıp al istersen bir vitamin..

Bir sorunu vardir kendince ya disleri cikiyordur ya da buyume atagi diyorlar. Parka falan cikariyor mu bakan kisi gun icinde? Hani yorulursa yer diye dusundum ama. Doktoru da size ayni seyleri soyler muhtemelen. Bir sure sonra duzelecektir sabirla bekleyin diyorum ;) multivitamin ve baik yagi icin mutlaka goturun tabii doktora o sart. Cok gecmis olsun

Sağlıkla büyütün bebeğinizi.
Yemeyen çocuk çok zor. Kızım 5 yaşında ama bu yemek konusunda neler yaşadım anlatsam roman olur. 22 aya kadar emzirdim,süte güvenip yemediği için kestim 22 aylıkken memeden. Şu an 5 yaşında yeni yeni düzene girdik diyebilirim.
Ben çok üzerine düşüyordum,artık bıraktım,azda olsa herşeyden yiyor artık.
Birde çocuklarda dönem dönem iştahsızlık olabiliyor. Diş çıkarma dönemleri özellikle iştahsız oluyorlar. Ağzının icinde pamukçuk olmuş olabilir,oda iştahsızlık yapıyor,bir kontrol edin derim. Yemek yemiyorsa doktorunuza danışıp vitamin takviyesi yapın. Yazın değil ama kısın biz kullanıyoruz 1 ay balık yağı,1 ay multivitamin muhakkak. Hastalanır gibi olursa gıda takviyeleri var bağışıklık güclendirici onlardan takviye yapıyorum hafif atlatıyor.
Birde doktorumuz ısrar etme çocuklar ve bebekler ihtiyaçları doğrultusunda beslenir vucut ister derdi,inanmazdım. Bir gün istifra etti kızım 3.5 yaşlarındaydı,hiç sevmediği halde patates püresi ve muz istedi sadece ve oturup onları yedi. O zaman hak verdim doktora. Hastayken zaten asla lokma dahi yemiyor,bol su tüketiyor. Hastalık sonrasındada bir süre devam ediyor bu iştahsızlık. Zamanla azalıp bitiyor. Ben artık ısrar etmiyorum. Teklif ediyorum,istemezse zorlamıyorum.
Stres yapmayın,stresinizi/gerginliğinizi hissettirmeyin ona,inanin anlıyor gayet,sizin zaafınız oluyor bir yerden sonra ve kısırdöngüye giriyor olaylar. Biraz rahat olmaya çalışın.

sütten sakın kesmeyin! zaten ne çok sıcak da ne de soğukta kesilir. bahar en uygundur. 2 yaşına kadar emzirin. ben 20 aylık kesmiştim. çok aklı yetmeden ve kreşe gitmek üzereyken. yine de pişman oldum. keşke 24 ay bekleseydim dedim. bu mevsimde bir şey yememesi normal. soğuk meyve verin elin. oynaya oynaya yer. döker saçar ama az da olsa yer. süt içse keşke biraz serin serin verin belki sever içer.

AMA GÜN BOYU tek lokma almazmı bi cocuk agzına :KK43: bir lokma yahu oda yok vallahi napacamı bilmiyorum :kızgın::kızgın:
Benim oglumda bir ara oyle oldu ayni yas civarıydı zaten cok yemek yemeyen bir çocuktu valla zor oluyor ınsallah yeniden yemeye başlar... karpuz seviyor mu mesela minik parca onla verin. Ne desek bos aslinda cocuk yenmeyince yemiyor

Canım vallahi oğlum dört yaşında ve hala hiçbir şey yemiyor az önce dört lokmayı sabah kahvaltısı yaptı gün içinde meyve yer bol bol süt içer ama ekmek yemek gibi şeyler yemiyor yediremiyorum küçükken de böyleydi yani iştahsız başladım iştahsız devam ediyor üzülecek bir şey yok sağlıklı çok şükür sen de sağlıklı Oğlum bir yaş civarında günce sadece Çubuk kraker yoğurt başka hiçbir şey yemiyor lütfen üzülme üzüldükçe daha çok kötü oluyor çocuk için kendimiz için yapacak bir şey yok Her şeyi denedim iştah açıcı şuruplar keçiboynuzu Özü kan damlaları aklındaki ne geldiyse her şeyi denedim ama olmadı iştahsız bebek iştahsız devam ediyor sevdiği şey demişsin benim oğlum hiçbir şeyi sevmiyor

Sicaklardan etkileniyor olabilir. Bizim bile istahimiz kaçıyor. Ama çocuğun dengesinin bozulduğu da bi gerçek. Bi anane, bi bakici, yok baska bakici, sizin teyzeniz, anane evi, sizin ev, bakicu cocugu, olmadi baska bakici, olmadi tekrar anane. Çocukların psikolojilerini etkiliyor bu durumlar

Son düzenleme:
Back
X