- 13 Mayıs 2011
- 3.943
- 3.661
- 373
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bence sütten kesmemeli çocuğun tek kaynağı o Su an zatenne zamandır böyle? bu yaz sıcaklarında canı istemiyor olabilir. bol bol emzirin.
uzun sürerse ve bu durum sizi yıpratırsa belki sütten kesmeyi denersiniz.
Üzülmeyin dediğiniz gibi aç kalsa uyuyamazdı sürekli de ağlardı. Ben tv eşliğinde yediriyorum ama onun dışında Tvyi açmıyoruz. Sevdiği meyveler kiraz vs yiyebilir siz deneyeceksiniz illa ki biri denk gelir armutlu sütlü irmik yapın mesela yani üzülmeyin de diş çıkarma veya ishal döneminde benim bebeğim ağzına lokma koymadıherşeyi deniyorum aklıma ne gelirse ama yok mümkün değil napacagımı bilmiyorum evde iken cok fazla kafama takmıyorum ama işte iken aç kalıyor bu yüzden cok üzülüyorum böle yememye devam ederse iyice gücsüz ve vitaminsiz kalacak![]()
Acilen sütten kesmelisin, süte güveniyor. Bir de sizin yediğiniz şeylerden vermeye çalış, bazı çocuk yağı tuzu yerinde yemekleri sever. İştahı gitmiştir, mide küçülmüştür, öncelikle iştahı sağlamak lazım.
Nisan ayında işe başladım kreşte yemeklerin tadına baktıkça evde de yemeye başladı. Kilo da aldı. Ama yaşından mı kreşten mi emin değilim. Ayran içiremezdim mesela şu anda ayranı çok seviyor. Salatalık yiyor bol bol. Köfte, dolma, pilav, makarna, kuru fasülyeyi seve seve yiyor artık .Darısı başınıza.peki sonra düzeldi mi nedeni belli oldu mu ? evet gercekten cok zor o hiç birşey yemeynce benmde bogazmdan gecmiyor =(
bizde hep birlikte oturuyoruz sofraya ne yersek ondan yiyor tatsız tutsuz hiç birşey vermiyorum
önüne meyve koyuyorum dilimliyorum
karpuz kavun üzüm şeftali muz... hiç birini yemiyor =( yayla corbasını felan cok seviyordu mesela kesinlikle tek kasık almıyor..
omlet gözleme krep felan oturup kendi yerdi yok.. tek lokma almıyor =( sadece su içmiş.. cıldırmak üzereym cocuguma noldu birden bire anlayamıyorum az yese razıyım hiç yemiyor
Tebriklerbu tarz postlar gördükçe yazmaya çalışıyorum. kızım kasımda 4 yaşını dolduracak. doğdu doğalı sıkıntılıydı meğer alerjisi varmış. 2 aylıkken meme reddiyle başladı. herneyse o dönemi bir şekilde diyetle atlattık. mama ver diyenlere inat hep emzirdim. ek gıda diye bir geçişimiz bile olmadı herşeyi reddetti. bana da memeyi bıraktır bak nasıl yer diye bir sürü şey söylediler. hatta kızım zayıf diye sütün yaramıyor bile dediler. yaramayan anne sütümü olur. hepsine kulağımı tıkadım. kızımı doya doya emzirdim. yemiyor diye hiç dert etmedim. zayıftı minyondu ama hep sağlıklıydı. yok efendim nane yağı sür bant yapıştır biber sür bıraksın diyen canilere 6 yaşına kadar emzircem dedim. çocuğun tek kaynağı o ve sadece karın doyurmak için değil sakinleşmek için bile emerdi. sonuç mu ne sendrom gördük ne bişey hepsini sakin sakin atlattı. 33 ay emdi ve kendi isteği ile bıraktı memeyi. memeyi bıraktıktan sonra kreşe başladı. herkesin çocuğu ilk yılını hastanede geçirirken benim kızım ilaç bile kullanmadı. daha evimize antibiyotik bile girmedi çok şükür. çok sağlıklı ve dirençli bir çocuk ve biz bunların hepsini anne sütüne borçluyuz. lütfen sağdan soldan memeyi bırakınca yer laflarına aldırış etmeyin. bıraktırıp pişman olan bir sürü insan gördüm.
Sütünü sagip saklama imkanın yokmu.. İçmez mi oyle14 aylık oglum var.. bugüne kadar iyi kötü yiyordu birşeyleri.. en zoru sabah kahvaltısı onuda bir şekilde yaptırıyorduk oyunla caresiz kalınca tv vs.. ben çalışıyorum ,hala anne sütü aluyor evde oldugum zamanlar sorun olmuyor yemediği zaman ,emziriyorum ama evde yok iken aç kalıyor. sütte içmiyor.
Kan degerlerine bakıldı normal.
En son bir hastalık gecirmişti zayıfladı biraz.. su an kilosunu tam bilmiyorum.
En son sabah 6 da emzirdm cok az 9 da işe geldim bugün erkenden kalktım onun için gözleme omlet yaptm ( en cok sevdikleri).. hangisini severse yesin die
ikisinide yememiş tek lokma almamış =( daha eve gitmeme 3 saat var..
öglen eve gidiyorum uyumuş uyanmş oluyor emzriyiorum hemen 1 30 da geri işime geliyorum
normalde ben öglen gittikten 1 saat sonra çorbasını ve yogurdunu yerdi meyvesini yerdi ben gelene kadar..
ama ne çorba içiyor ne yogurt yiyor ne meyve.. ben gititkten sonrada agzına lokma koymuyor git gide zayıflıyor
ne yapacagımı bilmiyorum.. içim içimi yiyor şu anda çok üzülüyorum aç kalıyor diye sevdiği herşeyi yapıyorum ama agzını açmıyor akşamda hiç birşey yemiyorsonrada halsiz kalıyor iyice
Tecrübeli anneler bana yardım edin =(
Ben gelmeye o kadar acıkms oluyor ki yavrum yarm sat bırakmıyor beni =( sütümde fazla yok
az yese razıyım.. ama hiç yemiyor
33 ay emzirmeyi marifet gibi anlatmaniza hayret ettim doğrusu. Annesine bağımlı bebek yetistirerek tatmin olan annelerdensiniz belli ki. Bunun uzun vadede cokca zarari var. Siz yaptiniz diye doğru değil. Lütfen biraz pedagog okuyun, okumaya useniyorsaniz izleyin dinleyin. 33 ay çocuk emzirilmezbu tarz postlar gördükçe yazmaya çalışıyorum. kızım kasımda 4 yaşını dolduracak. doğdu doğalı sıkıntılıydı meğer alerjisi varmış. 2 aylıkken meme reddiyle başladı. herneyse o dönemi bir şekilde diyetle atlattık. mama ver diyenlere inat hep emzirdim. ek gıda diye bir geçişimiz bile olmadı herşeyi reddetti. bana da memeyi bıraktır bak nasıl yer diye bir sürü şey söylediler. hatta kızım zayıf diye sütün yaramıyor bile dediler. yaramayan anne sütümü olur. hepsine kulağımı tıkadım. kızımı doya doya emzirdim. yemiyor diye hiç dert etmedim. zayıftı minyondu ama hep sağlıklıydı. yok efendim nane yağı sür bant yapıştır biber sür bıraksın diyen canilere 6 yaşına kadar emzircem dedim. çocuğun tek kaynağı o ve sadece karın doyurmak için değil sakinleşmek için bile emerdi. sonuç mu ne sendrom gördük ne bişey hepsini sakin sakin atlattı. 33 ay emdi ve kendi isteği ile bıraktı memeyi. memeyi bıraktıktan sonra kreşe başladı. herkesin çocuğu ilk yılını hastanede geçirirken benim kızım ilaç bile kullanmadı. daha evimize antibiyotik bile girmedi çok şükür. çok sağlıklı ve dirençli bir çocuk ve biz bunların hepsini anne sütüne borçluyuz. lütfen sağdan soldan memeyi bırakınca yer laflarına aldırış etmeyin. bıraktırıp pişman olan bir sürü insan gördüm.
bol bol emzirin diyorum zaten ben de. bu sıcaklarda en iyisi. bu durum uzun sürerse ancak kesilebilir.Bence sütten kesmemeli çocuğun tek kaynağı o Su an zaten
Ama ya sebep o degilsebol bol emzirin diyorum zaten ben de. bu sıcaklarda en iyisi. bu durum uzun sürerse ancak kesilebilir.
iki kızım var, sağolsunlar ikisi de birbirinden iştahsız.Ama ya sebep o degilse
Sakın sutten kesmeöle mi dersiniz oda olabilir ama doktorlar 2 yaşına kadar emzr dedi ve kesmek hiç aklıma gelmedi..
biz ne yersek ondan veriyorum tatsız tutsuz seyleri zaten şimdiye kadar hiç yemedi..
son zamanlarda en cok sevdiği şeyleri deniyoruz yok banamısn demiyor.. enisi bir doktra göstermek sanrm![]()
senn kullandıgın vitaminin ismi ne peki canm bitkisel mi gercekten işe yarıyormuo zaman doktoruna bi götürmende fayda var canım..
onun tavsiyeleri daha doğru olur şimdi buradan yanlış yönledirmek de istemiyorum çaresizliğini de anlıyorum...
ama ben vitamin şurubu kullanıyorum. o biraz biraz iştahını açıyor.
anne grubumdaki bir kaç arkadaşım da kullanıyor ve çok memnun.
sen doktoruna danışıp al istersen bir vitamin..
evet kolundan alındı kan 11 cıktı değeri iyi dediler ama şimdi nasıl bilmiyorum son 1 haftadır böyle..Üzülmeyin dediğiniz gibi aç kalsa uyuyamazdı sürekli de ağlardı. Ben tv eşliğinde yediriyorum ama onun dışında Tvyi açmıyoruz. Sevdiği meyveler kiraz vs yiyebilir siz deneyeceksiniz illa ki biri denk gelir armutlu sütlü irmik yapın mesela yani üzülmeyin de diş çıkarma veya ishal döneminde benim bebeğim ağzına lokma koymadı
Bir de merak ettim kolundan mı kan aldılar değerlerine bakmak için
istahsızlık ayrı bir durum agzına tek lokma koymaması ayrı bir durum inanın cok caresizim derhal bi doktora götüreceğim cok az minicik bile yese razıym ama yok ne koyarsak ne verirsek geri itiyor =(Bide gozlemlerime dayanarak söylüyorum erkek çocuklarının geneli istahsiz benim abim de oyleymis
Sütten kesmek hata olur.. benim eltim bişey yemiyor diye 13 aylıkken sütten kesti hem yemedi hemde sütten olduöle mi dersiniz oda olabilir ama doktorlar 2 yaşına kadar emzr dedi ve kesmek hiç aklıma gelmedi..
biz ne yersek ondan veriyorum tatsız tutsuz seyleri zaten şimdiye kadar hiç yemedi..
son zamanlarda en cok sevdiği şeyleri deniyoruz yok banamısn demiyor.. enisi bir doktra göstermek sanrm![]()