Premature Bebekler bebegım ayaklarının ustune basamıyor

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

poyrazsel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2008
69
0
86
42
Kocaeli
bebegım su an 9 aylık 33 haftalık dogdu Hala ayaklarının ustune basıp kendını tartamıyor hemen dizlerini büküveriyor doktora gittigimizde istemediginden yapıyor dedi ama hala kuşkuluyum benzer problemleri yasayan varsa lütfen fikir veriniz

nasıl yani canım hiç mi basamıyor ayağının üzerine? yani sen kolundan tutunca birkaç saniye de olsa dik ayağının üzerinde duramıyor mu? eğer hiç basamıyorsa başka bir doktora götürmeni tavsiye ederim.

nasıl yani canım hiç mi basamıyor ayağının üzerine? yani sen kolundan tutunca birkaç saniye de olsa dik ayağının üzerinde duramıyor mu? eğer hiç basamıyorsa başka bir doktora götürmeni tavsiye ederim.

ÇOk nadirde olsa yapıyo ama parmaklarının ucuna basarak durmayı tercih ediyor. zaten iyi bir dr. tutturamadık

eğer basıyorsa o zaman erken doğduğu için kasları henüz tam gelişmemiştir o yüzden zamanla yapacaktır.ama az da olsa bu ayda basması gerekir.benim de kızım 33 haftalık doğdu.

canım benimkilerde 33 haftalık doğdular,8,5 aylıklar şu anda.düzeltilmiş 7 aylık..ben artık düzeltilmişe göre takip ediyorum çünkü gelişimleri ikisinin ortasında bir yerlerde.benim oğluşlarımdan biri tam basıyor,hatta kanepeden falan tutunuyor,sıralamaya çalışıyor ama diğeri ayak uçlarına basarak duruyor.bazende tek ayağını normal basarken diğerini ucuna basıyor.o da çok uzun süreli değil.doktorumuza sordum erken doğdukları için düzeltilmişe göre normal dedi.birde o çok hareketli mesela istediği zaman oturuyor istemediğinde asla desteksiz oturmuyor.

bence sorun yok,merak etme.eğer yürüteçi kendisi ilerletebiliyorsa,parmak uçlarına dahi olsa basabiliyorsa korkma derim..

benim kızımda şuan düzeltilmiş 8 buçuk aylık, 6 aydan sonra bende sürekli ayaklarının üzerine niye uzun süre basmıyor diye sorup durdum sanırım kaslarının zayıflığından canım.. Önce zıplayarak bastı benim kızım ama dikilttirdiğimizde çivi gibi durmuyordu.. Daha sonra çok iyi basmaya başladı.. Açıkcası ben yürüteç kullanımda hala tereddütlüyüm ama ara ara bindiriyorum evi dört dolanıyor, kollarından tutarsam adımlıyor, ama henüz uzun süreli tay tay durmuyor.. Yürüteçteki halini, görünce yakında yürücek sanıyor insan ama düzeltilmiş yaşından önce beklemiyorum..Eğer bebeğin 9 aysa şuan düzeltilmiş 7 aylık oluyor bundan sonra daha iyi basacaktır, kucağına alıp sık sık dikilttir, birde şu bacak egzersizlerini önerirdi doktorumuz bize..

benim kızımda şuan düzeltilmiş 8 buçuk aylık, 6 aydan sonra bende sürekli ayaklarının üzerine niye uzun süre basmıyor diye sorup durdum sanırım kaslarının zayıflığından canım.. Önce zıplayarak bastı benim kızım ama dikilttirdiğimizde çivi gibi durmuyordu.. Daha sonra çok iyi basmaya başladı.. Açıkcası ben yürüteç kullanımda hala tereddütlüyüm ama ara ara bindiriyorum evi dört dolanıyor, kollarından tutarsam adımlıyor, ama henüz uzun süreli tay tay durmuyor.. Yürüteçteki halini, görünce yakında yürücek sanıyor insan ama düzeltilmiş yaşından önce beklemiyorum..Eğer bebeğin 9 aysa şuan düzeltilmiş 7 aylık oluyor bundan sonra daha iyi basacaktır, kucağına alıp sık sık dikilttir, birde şu bacak egzersizlerini önerirdi doktorumuz bize..

sağol cnm drunuzun önerdiği egzerzisler nelerdi pek anlayamadm da yazarsan sevinirim

Canım bizim ilk kontrole gittiğimizde doktorumuz bacağının tekini bilekten ve ayağından tutup karnına ittirip geri çekmemizi gösterdi 10 ar defa böyle yabtır annesi dedi. 10 defa birini 10 defa diğerini 10 defa da kollarını başının üstüne indirir kaldırırdım ve her gittiğimizde sorardı egzersiz yaptırıyormsunuz diye hani şu gaz çıkarırken yaptırıyorduk bacaklarını karnına bastırıp indiriyoruz öyle..Bu egzersizler kas sertliğine karşı sanırım..

bebegım su an 9 aylık 33 haftalık dogdu Hala ayaklarının ustune basıp kendını tartamıyor hemen dizlerini büküveriyor doktora gittigimizde istemediginden yapıyor dedi ama hala kuşkuluyum benzer problemleri yasayan varsa lütfen fikir veriniz

bebeğinizi takip eden dr mutlaka sizi yönlendirmesi lazım prematüre bebeklerde çok dikkatli davranmak gerekiyor.güçsüz kasları zayıf demelerine sakın kulak asma direk bir gelişim nöroloğuna gitmende fayda var gerekli muayneyi yaptıktan sonra sizi aydınlatır. ayrıca yürüteç kullanmayın en çok kaza yürüteç sayesinde oluyor ve kasları kuvvetlenmiyor.dr larda zaten yürüteci fazla önermiyorlar. bebek koltuğunda fazla oturtma yere bir örtü ser sevdiğiği bir oyuncağı koy yüzü koyun bırak ilk zamanlarda ağlaya bilir kulak asma alışır.

konu çok dikkatimi çekti..Bebeğiniz yardımsız bir şekilde oturabiliyormu?Benim abimin oğlu 7 aylık doğdu ve 10 aylık olmasına rağmen oturamıyor ve yürüyemiyordu elinden tutup gezdirdiğimiz zaman parmak uçlarına basıyordu.Doktoro götürdüğümüzde hiç birşeyi olmadığını söyledi ama bebeğimiz 11 ayına girdiğinde hala ayn şekildeydi ve tekrar doktora götürdük beyin emarı çekildi bebeğimizdi serebral paralizi hastalığı çıktı.Yani çopk geç yürüycem 5-6 yasında ve suan süreklı fizik tedavi özel masajlar görüyor.Biz öğrendikten sonra baya bir araştırma yaptık ve prematüre bebeklerın aslında 3-4 aylıkken bir problemi olmasada fizik tedavi görmeleri gerekiyormuş.Eğer bizim doktorumuz bunu söyleseydi bebeğimiz şimdi yürüyebiliyor olucaktı.

Back
X