Bebek Beslenmesi Bebeğim az emmeye başladı ve emerken de ağlıyor? Neden olabilir?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

aysun444

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2007
1.547
21
116
Çorum
Bebeğim 1 aylık ve bikaç gündür en fazla memede 5 dakika duruyor fazla emmiyor, 2 gündür de memeyi emerken ağlıyor, gazdanmı acaba dedim ama sanki başka bişey var.. Antibiyotik kullanıyor bebeğim ve antibiyotik pamukçuğa neden olabilirmiş acaba pamukçuk mu oluşmaya başladı ağzının içini ağladığında görebildiğim kadarıyla öyle bariz bir beyazlık yok damaklarında hafif renk farkı var ama sanki o hep vardı. Benmi yanılıyorum acaba sizinde bebeklerinizin damağının iki köşesinde varmı hafif bi krem rengi farklılık, dediğim gibi sanki hep vardı...
Eğer pamukçuksa şu karbonatlı suyu doktorlarda tavsiye ediyormuş, ben onu nasıl ağzına sürücem ki, ağzını sıkı sıkı kapatıyor açamam olanaksız nasıl ağzına sürülüyor...

Yada pamukçuk değilse emerken ağlama ve kısa emmenin nedeni ne olabilir?

Gazdır arkadaşım. eğer ateş kusma yoksa endişelenme. Pamukçuk dilin üzerinde olur genelde. Sanırım senin beyazlık dediğin sütten kaynaklanan beyazlık. Emzirmeden önce kendi göğsünü karbonatlı su ile sil faydası olur bebeğe de.

ağlamasının birçok sebebi olabilir mesela aşı olduysa kucağa alınınca ağlar pamukçuk olmussa ağlar sadece emme pozisyonunda ağlıyosa bi yeri ağrıyo olabilir,benim oğlum 3.5 aylık damalarında sarıya yakın bir renk var doğduğundan beri bu normal pamukçuğu önlemek için parmağına ince ve temiz bir tülbent sar karbonatlı suya batır ağzının içini sil...biraz zor oluyo bunu yapmak eşin basını tutsun sende elinin biriyle yanağını tut biriyle de yanağının iç kısmını sil bebeğin belki ağlıyacak ama baska çare yok bikaç gün yap hemen geçiyo zaten dilindeki beyazlık ise anne sütünden olur o ağrı yapmaz önemli bişey de değil zaten biraz uzun oldu ama umarım açıklayıcı olmusumdur anlamadığın yer olursa burdayım

Canım,bu sayılanların hiçbiri değilse kulağıyla ilgili bir sıkıntısı olabilir,bence sorun devam ederse doktoruna götür.sevgiler.

benım kızım da 1 aydır oyle yapmaya basldı bu arada kızım 3 aylık az emınce doymuyo dıye dusunup zorlada olsa verıyorum artık memeyı hıc almamaya baslayana kadar denıyorum ama doymasada aglar dıyorum belkıde doyuyodur ondan memeyı bırakıp aglıyodur ama gazda olabılır tabi aynı seyı bende yasıyorum bılmıyorum gercı cok acıkınca gayet guzel emıyo ama ...

Ya iki gündür çok abarttı 2-3 dakika duruyor sonra ağzından çıkarıp sinirlenerek ağlıyor,biryandan acelece tekrar memeyi ağzına almaya çalışıyor, sonra her neyse memnuniyetsizliği devam ediyor tekrar çıkarıyor ağzından bağırıyor. Bi lokma bebekte bu kadar sinire şaşırdım doğrusu... anlayamadım gitti.
Acaba diyorum bilinçlenmeye başladıda memenin başınımı beğenmiyor şöyle ağzını tammı doldursun istiyor.(1,5aylık)

bende aynı dertten muzdaribim benimkide 5 dk. emiyo bırakıyo ağlıyo ıkınıyo sonra teekrardan devam ediyo ben gaza bağlıyorum gazını çıkardıktan sonra hemen uykuya dalıyo birde metsili içirince rahatlıyo

aysun benim kızda aynı senın anlattın gıbı valla emzırıc3m dıye canım cıkıyo bıde benımkı aglayınca bogazına genzıne falan takılıyo süt katılıp kalıyo korkumda cok da usteleyemıyom artık memeyı hiç almamaya baslayınca bırakıyorum bende napim.. duzelır inş belkıde sıcaklardandır bugun dısardaydım acık havada emzırdım gayet guzel emdi valla balkonda emzırcem bundan sonra:)

canım gazdan olma ihtimali yüksek,benim oğlum da emmeye başardı,biraz sonra ağlayarak bırakırdı,zaten hep gazlı bir bebekti

Çoğu kişi gazdan demiş gazdan ozaman heralde. gaz ilcı kullanmayı hiç istemiyordum bağırsakları tembelleştiriyormuş gaz sorunu bitincede kabızlık başlıyormuş diye duymuştum. kolon kanserine nden oluyormuş sürekli kabızlık yaşamak. ama sanırım azda olsa vermeye başlıycam en azından çok kötülediğinde, yoksa doyamıyor bi türlü bebeğim ya.

canım once dr goster.sutun gelmıyo olabılır.gogsunu vermeden once sıkıp sut durumuna bak.bırde goguslerının sıslık durumu nasıl.benım ılk 2 ay tas gıbıydı gecelerı sutum cok akıyordu.ama sonra yetmedı defneme.umarım kıs azamandı cozumunu bulursun.

sanırım aynı sorunu yasıyoruz.süt az geldıgı için agzını kocaman acıp basını ıkı yana salayıp resmen süt aranıyor.ben mamada verıyorum hreldebıberon gıbı bol gelsın ıstıogelmeyınce sınırlenıyo.dr a danıs.bebekde kılo alımı benımkısı gıbı yavasssa sorun süt yetmezlıgı ve bebegın doymayısıdır..

benim bebeğim de 24 günlük.aynı problemi yaşıyorum.gerçi çok açsa normal emiyor.ama bazen de aç olması gerekirken emmiyor.sinirleniyor.gaza bağlıyordum ben de.çünkü sütüm yetiyo.fazla bile geliyo.kilo alımı da iyi.

gerçi konunun üstünden çok zaman geçmiş ama belki başka okuyanlar olur.kızlar aynı şeyi yaşadım ve ben birşeye dikkat ettim. gece uyurken bu hareketleri yok emip memede uyuyor. gündüz çok huysuz tepiniyor ve ağlıyor emerken.sonra gündüz uykusu da yoktu hiç. neler yapmadım ayakta emzirdim. emzirmedim iyice acıksın emer dedim. biberona koydum verdim. doymuyo diye mama verdim. ara ara gazını alıp verdim. hiçbiri fayda etmedi. bende bunun ışıktan kaynaklanabileceğini düşündüm. bir odaya koyu renk perdeler astım. emzirmeye başladıktan sonra uyku moduna giriyor bebekler ve o sırada aydınlık sevmiyorlar. yüzünü de ışık gelmeyecek ama hava alacak şekilde örttüm. yarım saat hiç tepinmeden emdi. karnı doyunca yine yüzünü ışık almayacak ama hava alacak şekilde örttüm. güzelce uyudu. birde sessiz bir ortamdı. tıpkı gece gibi yani. bir deneyin isterseniz bu sorunu yaşayanlar.

Bizim ilk 2.5 ay hiç böyle sorunlarımız yoktu. Son 2 haftadır bebeğim çok fazla uyuyor, 4-5 saat uyuduğu oluyor ve ne yaparsam yapayım uyandıramıyorum. Uyandığı zaman da ağlayarak, tepinerek 2-3 dk emiyor ve yine uyuyor. Kilo alımında bir problem görülmedi ama beslenmesi yarı yarıya azaldı neredeyse. Biberonla vermeyi denedim daha 1.5 aylıkken 90 cc içip aranmaya devam eden çocuk 30 cc'yi yarım saatte zor içiyor, öğürüyor, tükürüyor. Doktora sordum ama kilo alımı normal olduğu için çok ciddiye almadı, bebeğini fazla zorluyorsundur rahat bırak dedi. Rahat bıraktığım bir gece 7 saat uyumuşuz, çok acıkmıştır dedim ama uyanınca yine 30 cc içti. 2,5 aylık bebeğin 7 saat uyuması, 30 cc içmesi normal midir? Ne yapacağımı şaşırdım. Bu durumu daha önce yaşayan var mı? Varsa nasıl çözdünüz? Yardımcı olursanız sevinirim.

aynı sorun bendede var benim kızım 7 haftalık hep uyuyor emmek istemiyor 70 cc mama alırken şimdi 20 cc anca alıyor.senin bebeğin daha sonra emmeye başladımı şu an nasıl

ooofffffffffffff.offfffffffffff aynı sorun bende de var.ikizlerimin ikiside 1-2 dak. emiyor sonra başlıyor ağlamaya ama bu sırada memeyi aranıyor..tekrar veriyorum ağzına emiyor ağlıyor..nasıl üzülüyorum anlatamam..kendimi kötü hissediyorum..neyi yanlış yapıyorum diye..umarım sütüm yetiyodur..çünkü emzürdikten sonra sağıyorum..20-30 cc daha süt geliyor..gaz problemimizde var..2-3 gün sonra kontrole gidicez bakalım doktor ne diyecek..kilo alımları nasıl...bebeklerim 2 aylık...

Son düzenleme:
benim bebişim 2,5 aylık ve 4 gündür emmemeye başladı
normalde saate bir acıkır ama şimdi 4-5 saat uyuyor, uyanınca da doğru dürst emmiyor 2 dk emip bırakıyor
yardım edin kızlar, aynı durumu yaşayan var mı? varsa bundan somnra nolcak? ya hiç emmezse
emip bırakınca bile doppdolu oluyor memem sanki hiç içmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…