Bebeğim 1 aylık ve bikaç gündür en fazla memede 5 dakika duruyor fazla emmiyor, 2 gündür de memeyi emerken ağlıyor, gazdanmı acaba dedim ama sanki başka bişey var.. Antibiyotik kullanıyor bebeğim ve antibiyotik pamukçuğa neden olabilirmiş acaba pamukçuk mu oluşmaya başladı ağzının içini ağladığında görebildiğim kadarıyla öyle bariz bir beyazlık yok damaklarında hafif renk farkı var ama sanki o hep vardı. Benmi yanılıyorum acaba sizinde bebeklerinizin damağının iki köşesinde varmı hafif bi krem rengi farklılık, dediğim gibi sanki hep vardı...
Eğer pamukçuksa şu karbonatlı suyu doktorlarda tavsiye ediyormuş, ben onu nasıl ağzına sürücem ki, ağzını sıkı sıkı kapatıyor açamam olanaksız nasıl ağzına sürülüyor...
Yada pamukçuk değilse emerken ağlama ve kısa emmenin nedeni ne olabilir?
Biz de bu sorunu zamn zaman yaşıyoruz. Sabırla emzirmeye çalışmak lazım. Pes etmemeli. Ayakta emzirmeye dene. Ben faydasını gördüm.Sanırım bazı dönemler uykuya daha meyilli oluyorlar( bizimki öyle). Midesi büyüdükçe daha çok emecektir. Yukarıda biri yazmış, ışıktan rahatsız olduğu için etmeyebilir, diye. Gündüz loş ortam oluşturabilirsin. Ama en önemlisi Moral bozmadan sabırla emzirmeye devammmArkadaşlar aradan çok zaman geçmiş ama emmeyen bebekleriniz daha sonra nasıl oldu ? Benim bebeğim şimdi 35 günlük aynı problem var. Emerken ağlamaya başlıyor ac olsa bile emmiyor ama gece uyurken ağlama yok.on ya da on beş dk emiyor.deneyimlerinizi merak ediyorum.sonra duzeldiler mi?
Tavsiyelerin için teşekkürler. Aynen sabırla uğraşıyorum. İnsallah düzelirBiz de bu sorunu zamn zaman yaşıyoruz. Sabırla emzirmeye çalışmak lazım. Pes etmemeli. Ayakta emzirmeye dene. Ben faydasını gördüm.Sanırım bazı dönemler uykuya daha meyilli oluyorlar( bizimki öyle). Midesi büyüdükçe daha çok emecektir. Yukarıda biri yazmış, ışıktan rahatsız olduğu için etmeyebilir, diye. Gündüz loş ortam oluşturabilirsin. Ama en önemlisi Moral bozmadan sabırla emzirmeye devammm
Benimde öyle oluyor gece emiyor aksamüstü ağlıyor kilo alımı iyi anlamadımArkadaslar benim oglumda üç aylik oldu.ama dediginiz gibi gece emiyo.gunduz biraz emiyo sonra emereken agliyo.sebebi gaz mi yoksa sütum mu az bilmiyorum.
Aynen öyle yapıyor neden ki acabaYa iki gündür çok abarttı 2-3 dakika duruyor sonra ağzından çıkarıp sinirlenerek ağlıyor,biryandan acelece tekrar memeyi ağzına almaya çalışıyor, sonra her neyse memnuniyetsizliği devam ediyor tekrar çıkarıyor ağzından bağırıyor. Bi lokma bebekte bu kadar sinire şaşırdım doğrusu... anlayamadım gitti.
Acaba diyorum bilinçlenmeye başladıda memenin başınımı beğenmiyor şöyle ağzını tammı doldursun istiyor.(1,5aylık)
Ya iki gündür çok abarttı 2-3 dakika duruyor sonra ağzından çıkarıp sinirlenerek ağlıyor,biryandan acelece tekrar memeyi ağzına almaya çalışıyor, sonra her neyse memnuniyetsizliği devam ediyor tekrar çıkarıyor ağzından bağırıyor. Bi lokma bebekte bu kadar sinire şaşırdım doğrusu... anlayamadım gitti.
Acaba diyorum bilinçlenmeye başladıda memenin başınımı beğenmiyor şöyle ağzını tammı doldursun istiyor.(1,5aylık)
Soluna yatırıp sağ memeyi ver bn öyle yapıyorum canımBebeğim 2.ayını bitirdi. Sağ memeyi 2-3 dk emip ağlamaya başlıyor. Solu emiyor. Dün verem aşısı oldu acaba kolu mu eziliyor acıyor diycem sağ memeyi emerken sol kolu altta kalıyor ya ama gece emdi. Neden olabilir?
Benimki de çok kısa emiyor ve ısrar edince kafasinj çeviriyor uzun saatler emmeden uyanık duruyor siz de şu an durum neYa aynen benim kızım da böyle saabab 8de emdi 12 ye kadar emmedi ağlıyo mememyi istemiyor en son soydum yıkadım emzirdim emdi ne bu ya off
üstünden çok zaman geçmiş ama sorun neymiş? aynı durumu bende yaşıyorum delirmek üzereyimBizim ilk 2.5 ay hiç böyle sorunlarımız yoktu. Son 2 haftadır bebeğim çok fazla uyuyor, 4-5 saat uyuduğu oluyor ve ne yaparsam yapayım uyandıramıyorum. Uyandığı zaman da ağlayarak, tepinerek 2-3 dk emiyor ve yine uyuyor. Kilo alımında bir problem görülmedi ama beslenmesi yarı yarıya azaldı neredeyse. Biberonla vermeyi denedim daha 1.5 aylıkken 90 cc içip aranmaya devam eden çocuk 30 cc'yi yarım saatte zor içiyor, öğürüyor, tükürüyor. Doktora sordum ama kilo alımı normal olduğu için çok ciddiye almadı, bebeğini fazla zorluyorsundur rahat bırak dedi. Rahat bıraktığım bir gece 7 saat uyumuşuz, çok acıkmıştır dedim ama uyanınca yine 30 cc içti. 2,5 aylık bebeğin 7 saat uyuması, 30 cc içmesi normal midir? Ne yapacağımı şaşırdım. Bu durumu daha önce yaşayan var mı? Varsa nasıl çözdünüz? Yardımcı olursanız sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?