• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim, bakıcısı ve ise dönüş

Canım benim kızım 14 aylıkken başladı kreşe mecburiyetten dolayı.Şimdi 34 aylık çok düzgün konuşuyor,el becerisi çok iyi fazlası ile sosyal bir çocuk.
Bizim kreş iş yerine çok yakın özlediğimde gidip görüyorum.
İş yerinize yakın bir yer bulursanız sizin içinde iyi olur.
Ayrıca ilk zamanlar kızım da hasta olmuştu lakin şimdi bağışıklık kazandı.

Burada istifa et diyen insanlara bakma. Kamuda kariyer kadroda dediğine göre uzman yada müfettişsin. Bu meslek bırakılır mı? Hiç bi kariyerli kadının bu tavsiyeyi verebileceğini inanmıyorum. İşsiz yada asgari ücretle çalışan insanların lafına gelme bence.

Çocukların 5 yaşına gelip, okul çağına geldiklerinde onları esra Erol İzleyerek mi büyüteceksin. Para Lazım olduğu zaman kendine çok kızarsın.

Bi kere doğum izinden sonra 2 yıl ücretsiz izin var. Birde 657 de 1 yıllık nedensiz bi ücretsiz izin hakkı var 1 defaya mahsus. Yıllık izin rapor vs. Derken çocuk 4 yaşına geldi bile. Kreşe verebilirsin bence daha sonra. Ki bence ev hanımı olunsa bile çocuk 4-5 yaşında kreşe başlamalı. Gelişimi için ne kadar önemli olduğunu bas bas bağırıyor uzmanlar.
ben ücretsiz izin hakkını 6 ay biliyordum. 2 yıl memurlar için mi acaba

Emzirirken odaya destursuz girmesi benim için en büyük bahane olurdu zaten .
Ben emanet edemezdim , yapamazdım , neler neler oluyor Allah korusun.
Zaten siz emanet etseniz de aklınız işe başladığınızda hep evde olacak rahat etmeyeceksiniz ,
Başka çözüm bulunur ama bence bağlantınızı kesin .
Annesiniz siz , hissedersiniz ..

Merhaba arkadaşlar,
Benim bir oğlum birde 9 aylık bir kızım var, oğluma esimin yabancı bakici istememesi üzerine yakin bir akrabası baktı, bakan hanımdan çok memnundum baktığı surece.

Suan kızım için ücretsiz izindeyim. Yavaş yavaş ise dönüş planları yapıyorum ama bakıcı konusunda bazı sorular var kafamda, sizlerin de fikirlerini almak istedim.

Yazdığım gibi bakan hanim çok iyi ancak akraba ziyaretleri sirasinda bakicimizin esi bir kaç kez ben bebeğimi emzirmek üzere odadan ayrıldıktan sonra bulunduğum odaya destursuz girdi, arkam donuktu ama çok rahatsız oldum, birde dun esimin evde olmadığını bile bile bebek sevmeye diye oturmaya geldiler, hanimi var diye birşey denmiyor ancak bu olay da çok hoşuma gitmedi.

Son zamanlarda aile ici taciz, bebeklere yönelik taciz vs çok fazla konuyla karşılaşır olduğum için ben kızımı nasıl tekrar bu bayana emanet edeceğim bilemiyorum.

Adamı tam olarak sapık olarak görmuyorum ama yine de gözüm arkada kalacak.

Kreş mi düşünsem diyorum ama 2 yaşına kadar kendim baksam ücretsiz izinde yinede kreş için çok küçükmüş gibi geliyor. İstifa mi etsem diyorum bazen ama onu da tam olarak göze alamıyorum.
Maddi olarak esim evi çevirebiliyor hamd olsun.

2 yaşında kreşe vereniniz oldu mu?
Kafam çok karışık, benim durumumda olsanız ne yaparsınız?
Şimdiden teşekkürler, iyi akşamlar.
eşinle paylaş bu endişeni. Ben de sevmedim pat diye içeri dalmasını falan.
Başka alternatif yoksa eğer kamera sistemini mutlaka ama mutlaka yaptır.

Canım bence anne olarak tabi tereddütlerin fazla ama korkma bence. İşinden ayrılma. İyice bir gözlem yaparsın. Bakıcıya maaş veriyorsanız da gelsin sizin evinizde baksın. Bunu şart koşarsın olur biter. Çocuğu sevmeye falan geldiklerine göre de demekki yine bakmak isteyeceklerdir.
Bazı ülkelerde çocuklar 2-3 yaşına gelene kadar anneye ücretli izin veriyorlar. Keşke burda da koşullar aynı olsa.

Ya bende kötüye görmüyorum ama rahatsız oldum işte. Birde kadın kendi evinde bakarsa kendi delikanlı oğlu var, ayni binada sürekli gelip giden başka akrabaların ergenlik yaşlarında oğlanları var, kimseyi zan altına sokmak istemiyorum ama kız çocuğu olunca siz konusu vesvese oluyor ister istemez.

Bakın daha bebekten bu kadar korkarsanız ileride vajinismuslu kızlar ülkesi oluruz

Erkek akrabalardan ya da konu komşudan kaçarak olmaz bu işler

Çocuklarımızı eğitmeliyiz kaçırarak değil anlayarak sizin de oğlunuz var o zaman başkaları da ona o gözle bakar

Bu arada kreşte de erkek çocuklar var hatta birbirlerimin yanında üstlerini vs değiştiriyorlar

bizim gelinde çocuğunu bakıcıya veriyıor annem varken...millet bakacak arar bizimkide bakıcıya verir ki annem 2,5 yaşındaki çocuğumu öyle güzel yetiştiriyor ki hangi kreşe gidiyor diye soruyorlar

Ama bu onun tercihi sonuçta . Ben kötü birşey görmedim . Herkes anneanne babaanneye baktırmak istemiyor .

Başkasının evine asla çocuk göndermeyin. Bizim Bakıcımiz 3 yıldır var ama evine 1 kez bile gitmedi. Evinizde kamera olsun, ne var ne yok izleyin. 3 yaşından önce de erken kres icin

Merhaba arkadaşlar,
Benim bir oğlum birde 9 aylık bir kızım var, oğluma esimin yabancı bakici istememesi üzerine yakin bir akrabası baktı, bakan hanımdan çok memnundum baktığı surece.

Suan kızım için ücretsiz izindeyim. Yavaş yavaş ise dönüş planları yapıyorum ama bakıcı konusunda bazı sorular var kafamda, sizlerin de fikirlerini almak istedim.

Yazdığım gibi bakan hanim çok iyi ancak akraba ziyaretleri sirasinda bakicimizin esi bir kaç kez ben bebeğimi emzirmek üzere odadan ayrıldıktan sonra bulunduğum odaya destursuz girdi, arkam donuktu ama çok rahatsız oldum, birde dun esimin evde olmadığını bile bile bebek sevmeye diye oturmaya geldiler, hanimi var diye birşey denmiyor ancak bu olay da çok hoşuma gitmedi.

Son zamanlarda aile ici taciz, bebeklere yönelik taciz vs çok fazla konuyla karşılaşır olduğum için ben kızımı nasıl tekrar bu bayana emanet edeceğim bilemiyorum.

Adamı tam olarak sapık olarak görmuyorum ama yine de gözüm arkada kalacak.

Kreş mi düşünsem diyorum ama 2 yaşına kadar kendim baksam ücretsiz izinde yinede kreş için çok küçükmüş gibi geliyor. İstifa mi etsem diyorum bazen ama onu da tam olarak göze alamıyorum.
Maddi olarak esim evi çevirebiliyor hamd olsun.

2 yaşında kreşe vereniniz oldu mu?
Kafam çok karışık, benim durumumda olsanız ne yaparsınız?
Şimdiden teşekkürler, iyi akşamlar.
2 kuruş fazladan kazanmak icin asla icinizin rahat etmedigi biseyi yapmayin. Daha ufak o yavrucak size ihtiyaci var. Oyle habersiz cat kapi misafirleri ben hic sevmem. Istifa etmeyin tabiki elbet baska bir yolu vardir

bana nedense kreş daha mantıklı geliyor. daha güvenlidir diye düşünüyorum.
2 yaşındaki oğlumu kreşe verdim, küçük diye düşünüyordum ama şaşırtıcı şekilde çabuk alıştı, arkadaşlarını ve öğretmenlerini çok seviyor. Bizim çevremizde pek çocuk bulunmadığı için bu eksikliği de gidermiş olduk.

Kendim bakarım, emzirirken paatt diye odaya dalan dallamayla aynı evde tutmayacaksınız heralde

Bakın daha bebekten bu kadar korkarsanız ileride vajinismuslu kızlar ülkesi oluruz

Erkek akrabalardan ya da konu komşudan kaçarak olmaz bu işler

Çocuklarımızı eğitmeliyiz kaçırarak değil anlayarak sizin de oğlunuz var o zaman başkaları da ona o gözle bakar

Bu arada kreşte de erkek çocuklar var hatta birbirlerimin yanında üstlerini vs değiştiriyorlar

Görüşünüze saygı duyuyorum ama 9 aylık bebeğe tecavüz edip ölmesine sebep olanlari yada aile içindeki tacizden hamile kalıp,dogurup çocuk esirgeme kurumuna verenleri vs duyunca insan iki değil iki bin kere düşünmek zorunda bence, biz 3 kız kardeştik annem bizi mecbur kalmadıkça kimsede gece yatisina bırakmadı akrablarimizla hep makul bir mesafemiz vardı ama vajinismuslu filan olmadık çok şükür.
Ayrıca mahallede erkek çocuğunun pantolonunu indirdi diye sokakta yapan bir diğer çocuğu arayan anneye, dört beş yaşlarında gazetedeki çıplak kadın resmine pipisini sürten erkek çocuğuna şahit oldum, e bunda ne var deyip geçemiyorum iste, çocuk bir emanet elimden gelenin en iyisini yapabilmeyi istiyorum ama hep sorular ve sorunlar..
evet haklisiniz benim de oğlum var ve milleti sapık ilan etmiyorum asla ama her akrabaya değil bu şahsa karşı ufak bir soru işareti oluştu malesef..

Allah yardımcın olsun. Ücretsiz izinini kullanmalı sonra da kreşe vermelisin en mantıklı çözüm bence budur. Kimseye güven olmuyor. Çocuklar hayatımızın en değerli parçası ama Birgün seni çalışan anne gözüyle görmeleri de çok önemli. Onlarında acımasızca dünya gerçekleri için bizi yargılayacagı günler gelebilir. Çalışan güçlü bir anne imajını yitirmemek gerek...

Burada istifa et diyen insanlara bakma. Kamuda kariyer kadroda dediğine göre uzman yada müfettişsin. Bu meslek bırakılır mı? Hiç bi kariyerli kadının bu tavsiyeyi verebileceğini inanmıyorum. İşsiz yada asgari ücretle çalışan insanların lafına gelme bence.

Çocukların 5 yaşına gelip, okul çağına geldiklerinde onları esra Erol İzleyerek mi büyüteceksin. Para Lazım olduğu zaman kendine çok kızarsın.

Bi kere doğum izinden sonra 2 yıl ücretsiz izin var. Birde 657 de 1 yıllık nedensiz bi ücretsiz izin hakkı var 1 defaya mahsus. Yıllık izin rapor vs. Derken çocuk 4 yaşına geldi bile. Kreşe verebilirsin bence daha sonra. Ki bence ev hanımı olunsa bile çocuk 4-5 yaşında kreşe başlamalı. Gelişimi için ne kadar önemli olduğunu bas bas bağırıyor uzmanlar.

Katılıyorum. Ülke şartlarımızda bulunmaz kaymak gibi bir iş istifa etmek için deli olmak lazım.

Kreş iyi fikir hem de daha sağlıklı bence. Yaşıtlarıyla sosyalleşir, oynar çocuk.

Bakicinin kocasi zirt pirt eve geliyorsa ben olsam baktirmazdim. Sapiklar icin kiz cocugu ,erkek cocugu fark etmiyor.
Ucretsiz izin alip bakabildiginiz kadar bakin yavrunuza bence.
Bakicinin bebeginizi kocasina birakip karsi komsuna ,kahve icmeye gitmeyeceginden eminmisiniz? Ya da bebeginizi akrabalarina birakip ,bankaya gitmeyeceginden eminmisiniz ?

Bakicinin kocasi zirt pirt eve geliyorsa ben olsam baktirmazdim. Sapiklar icin kiz cocugu ,erkek cocugu fark etmiyor.
Ucretsiz izin alip bakabildiginiz kadar bakin yavrunuza bence.
Bakicinin bebeginizi kocasina birakip karsi komsuna ,kahve icmeye gitmeyeceginden eminmisiniz? Ya da bebeginizi akrabalarina birakip ,bankaya gitmeyeceginden eminmisiniz ?
Emin Değilim tabiki hatta oğlumu kızına vs bırakıp çok gittiği oldu..

Back
X