bebeğim, ben ve çaresizliğim......

AskKirintisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2007
4.815
30
118
Diğer
kaç yıldır ilaç kullanıyorsunuz antidepresanlar sizde olumsuz değişiklilkler yaptımı?
yıllar geçtikçe ilaç dozunda artma yada isim değişikliği oldumu?

ben 5 aydır depresyondayım 27 günlük bebeğim var ilaç alsam süt veremem almasam bakamıyorum eşimi işe göndermiyorum yada kayınvalidemi uzak yoldan getirtiyorum. çaresiz kaldım yok olmak istiyorum 2 çocuğum var ama öyle bir an geliyorki gözüm bişeyi görmüyor, onlara o kadar üzülüyorumki bakamıyorum diye. çocuk acıktım diyor 5 yaşında süt veriyorum. sonrada vicdan azabı.

o kadar kötü bir çaresizlik duygusuki şaştım kaldım..

terapi aldım faydası olmadı.

ilaçlar hakkındada o kadar kötü şeyler söylüyorlarki, beyni sildiğini bağımlılık yaptığını, uyuttuğunu, saflaştırdığını vs....

bana bir çözüm yolu önerirmisiniz.

salı günü doktor randevum var emzirmeyi bırak ilaca başlıycaz dese ne yapayım. daha oğlum 27 günlük 10 gün küvezde kaldı düşük kiloda anne sütüne o kadar ihtiyacı var ki....

Kelin ilacı olsa başına sürermis benim bebeğim 10 aylık hem ilaç kullanıp hem emziriyorum ilaclar bir.ise yaramiyor olsem kurtulsam diyorum bebegime kim bakacak ölmek de istemiyorum açıkçası öyle hasretim ki yaşamaya. Allah yardımcın olsun

Ben de kizima sabahtan akşama süt veriyorum bazen evde onun yiyeceği bir şey olmuyor.zaten genelde çorba içiyor ek gıdalara bile geçemedi sayemde zehirli süt içiyor yavrum ve çok duskun emmeye nasıl biraktirabilecegimi bilmiyorum. Sana yazdıklarımın bi faydasi yok ama.ben de kötü durumdayim beterin beteri var..

Ben de kizima sabahtan akşama süt veriyorum bazen evde onun yiyeceği bir şey olmuyor.zaten genelde çorba içiyor ek gıdalara bile geçemedi sayemde zehirli süt içiyor yavrum ve çok duskun emmeye nasıl biraktirabilecegimi bilmiyorum. Sana yazdıklarımın bi faydasi yok ama.ben de kötü durumdayim beterin beteri var..

ilaç değişikliğine gitsen canım ya zaten ilaç alıyormuşsun başka ilaca geç dene bence.
ilaçla kendini iyi hisseden ve bu zamana kadar niye içmemeişim diyenleri duydum.

birde doktor izin verdimi emzirirken ilaç almana?
hangi ilacı alıyorsun şifreli yazarsan sevinirim

Annem de yıllarca ilaç kullandı. İlaç kullandığı zamanlardaki davranışları bizim üzerimizde daha olumluydu. Evet anne sütü önemli ama onlara bakabilen, duygusal olarak dengeli bir anne daha önemli. İlacı bıraktığı bir sırada evde saklanmış ve bizim ne yapacağımızı gözetlemiş. Kardeşim onu arayıp ağlamaya başladı, bende komşuya gitmiştir gelir şimdi dedim. Ben beş kardeşim 3 yaşında o zamanlar. Annem saklandığı yerden çıktı ve beni onu sevmediğim ve aramadığım için hırpaladı. 27 yaşındayım hala gözlerim doluyor anlatırken.:5:

Anne sütü önemli ama ruh sağlığı yerinde olan ve sevgiyi verebilen anne daha önemli. Hiç sütü olmayan anneler oluyor mamayla da beslenir çocuk mühim olan o ki ruhu aç kalmasın. Sevgiler.

6 senedir çekiyorum dünya kadar ilaç değiştirdim pa..il ve zy..xa iyi gelmişti tekrar doğmuş gibi olmuştum ama hamile kalınca biraktim 21. Haftaya.kadar dayandım sonra doktor izniyle yine başladım sonra doğuma yakın çevremdekiler bırak.bari sütle gecmesin çocuğa dediler biraktim yine bogulmaya başladım tekrar başladım artık faydasi.yoktu. Ha ilaç icmisim ha.şeker. 1,5 ay önce nörologum cym..a ve ris..al verdi henüz bi faydasi olmadı onların. 20 gün sonra kontrole gideceğim. Emzirdiimi biliyor cym... Yi içtikten 8 saat sonra 5 saat boyunca emzirmeyip sutunu sağ dedi ama ne mümkün kızım 2 saatte bir emmek istiyor

Annem de yıllarca ilaç kullandı. İlaç kullandığı zamanlardaki davranışları bizim üzerimizde daha olumluydu. Evet anne sütü önemli ama onlara bakabilen, duygusal olarak dengeli bir anne daha önemli. İlacı bıraktığı bir sırada evde saklanmış ve bizim ne yapacağımızı gözetlemiş. Kardeşim onu arayıp ağlamaya başladı, bende komşuya gitmiştir gelir şimdi dedim. Ben beş kardeşim 3 yaşında o zamanlar. Annem saklandığı yerden çıktı ve beni onu sevmediğim ve aramadığım için hırpaladı. 27 yaşındayım hala gözlerim doluyor anlatırken.:5:

Anne sütü önemli ama ruh sağlığı yerinde olan ve sevgiyi verebilen anne daha önemli. Hiç sütü olmayan anneler oluyor mamayla da beslenir çocuk mühim olan o ki ruhu aç kalmasın. Sevgiler.

ben de küçüğe değilde 5 yaşındakine öyle üzülüyorumki bilseydim böyle hasta olacağımı ne evlenirdim nede çocuk düşünürdüm hayatı onlarada zindan ettim...
ilaçla iyi olacağımı bilsem yinde denerdim ama iyi olamayanlarda var...

6 senedir çekiyorum dünya kadar ilaç değiştirdim pa..il ve zy..xa iyi gelmişti tekrar doğmuş gibi olmuştum ama hamile kalınca biraktim 21. Haftaya.kadar dayandım sonra doktor izniyle yine başladım sonra doğuma yakın çevremdekiler bırak.bari sütle gecmesin çocuğa dediler biraktim yine bogulmaya başladım tekrar başladım artık faydasi.yoktu. Ha ilaç icmisim ha.şeker. 1,5 ay önce nörologum cym..a ve ris..al verdi henüz bi faydasi olmadı onların. 20 gün sonra kontrole gideceğim. Emzirdiimi biliyor cym... Yi içtikten 8 saat sonra 5 saat boyunca emzirmeyip sutunu sağ dedi ama ne mümkün kızım 2 saatte bir emmek istiyor

benim öyle sütümü sağıp atıcak lüksümde yok saat başı emiyor.

insanın herşeyi yerinde iken neden böyle hisseder anlamıyorum....
eşimle büyük oğlum gezmeye gitti aç gelecekler bende tık yok.....

ne yapıcam bilmiyorum ah sağlıklı bir annem olsada o baksa bana ama benim tarafımda 1 allahın kulu yok...

senin sorun ne canım anksietemi neler hissediyorsun.

ben aşırı bi aşdah kaybı yaşıyorum süt olsun diye midem bulana bulana yiyorum tabi yemek yapan olursa evde...
yoksa açız, oğluma bisküvi koyuyorum önüne....

ben de küçüğe değilde 5 yaşındakine öyle üzülüyorumki bilseydim böyle hasta olacağımı ne evlenirdim nede çocuk düşünürdüm hayatı onlarada zindan ettim...
ilaçla iyi olacağımı bilsem yinde denerdim ama iyi olamayanlarda var...
Maalesef ben de.öyle.diyorum iyilestigimi sanip evlendim oysa iyilesmemisim :( keşke hiç evlenmese çocuk sahibi olmasaydim.diyorum ama imtahan işte

kızlar ne olur 2 dakikanızı ayırın ve içten bir şekilde dua edin bugün dualar geri çevrilmezmiş, kendim için değil çocuklarım için iyileşmek istiyorum. bu illet hastalık bıraksın beni istiyorum.
Kafamı taktığım bir durum da yok, sanırım benim beyin kimyam bozuldu...

Yanlış anlamayın ama bu haldeyken neden tekrar doğum yaptınız?
Çocuğa günah değil mi o ilaç sütten ona geçiyo:25:

ne yapıcam bilmiyorum ah sağlıklı bir annem olsada o baksa bana ama benim tarafımda 1 allahın kulu yok...

ben aşırı bi aşdah kaybı yaşıyorum süt olsun diye midem bulana bulana yiyorum tabi yemek yapan olursa evde...

Canım seni çok iyianliyorum benim de eşim disarda gelmek üzeredir ama bizde de yiyecek bişey.yok çünkü sıkıntım büyük ve canımla ugrasirken yemek vs.düşünecek durumda olmuyorum.
Ben 12 yaşındayken annemi.kaybettim sanırım ne olduysa ondan.sonra oldu yemek yerken nefes boruma kaçtığı takintisiyla basladi yemeden.içmeden kesildim 2-3 hafta içinde 5 kilo verdim sonra nasıl oldu.bilmiyorum liseye başladım ortam.değişikligi mi iyi geldi.nedir toparladim 19 yaşında nuksetti bu sikinti yemek yerken tikaniyorum bogulacak gibi oluyorum yemek borumda duruyor gidalar gitmiyor türlü tetkikler yapıldı fiziksel.bir şey.çıkmadı. Ancak şu an sadece yemek yerken değil uyku dışında her an boğulduğumu hissediyorum bebegimle ilgilenmek içimden gelmiyor sevmedigimden değil yani keyfim yok ne yapıp onu mutlu ederim bilemiyorum elim hiçbir ise gitmiyor çok sikinti çekiyorum gezmek vs insan içine çıkmak istemiyorum bi tek uyurken hissetmiyorum bu yüzden sürekli uyumak istiyorum ama bebekle ne mümkün

Allah şifa versin. Arada bir gelip evinizi çekip çevirecek, yemek yapacak, çocuklarla ilgilenecek bir akraban yok mu? Bu haldeyken çocuklara nasıl bakıyorsun hele bebeğin kaç kere kalkar gece kimbilir. Allah yardımcın olsun inşallah içine ferahlık versin. Önemli olan önce annenin sağlığı yoksa çocuklara nasıl bakacak..

Bende de hem depresyon hem ankisiyete var. Sabah olmasını istemiyorum doğan güne küfürler ediyorum ölmek yok olmak istiyorum ilaç a başladım ama çenem kasıldı aşırı bulantı bacak uyuşması oldu korktum ilaçlar bir yeri yaparken bir yeri bozuyor omega 3 tableti ceviz badem ve her akşam 2 fincan sarı kantaron sanki iyiye gidiyorum deneyim

Yanlış anlamayın ama bu haldeyken neden tekrar doğum yaptınız?
Çocuğa günah değil mi o ilaç sütten ona geçiyo:25:

yok.yanlış anlamam estağfurullah. Bu benim ilk dogumum ben bebeğini dusunmeyen biri değilim hamile kaldigimda ilaç kullanıyordum hamilelik şüphesi hissettigim an biraktim ilacı. Ancak yemek.yiyemiyordum hiç su dahi icemiyordum düşünün bebek bir şekilde beslenmek zorundaydı o şekilde tekrar başladım doğumdan önce biraktim sütle gecmesin diye yine.yapamadım..

Biskuvi mi koyuyosun onune ..?!!
Offff bir yandan cok sasiriyorum bir yandan cok uzuluyorum sizede cocuklarinizada esinizede :((

Birseyimde yok diyorsunuz takmiyorum kafama diyorsunuz ama ne cocuk ne ev ne yemek ne es :(

İlaclarinizi kesinlikle icmeyin bebeginize yazik kuzum birde kuvezde kalmis onun size cok ihtiyaci var :((
Ahh yavrum nasil uzuldum sakin ilac icip sutunuzle zehirlemeyin...
Bazi anneler suteli olmayinca sut tozu kullaniyolar iste size onerim biraz daha dayanin azcik daha buyusun yavrunuz sonra sut tozu kullanirsiniz...
Ve de sey aklima geldi nerden bulunur tabi bilmem de sut anne bulabilirseniz yinede bir cozum en azindan hem cocugunuzun bagisikligi guclenir hemde siz evinize yavrulariniza esinize daha kaliteli zaman ayirirsiniz..
Boyle hayat cekilmez kii :((
Cani gonulden diliyorum insallah Allahim sifa versin onunuze bir cozum sunsun herkes iyi olsun...

kızlar ne olur 2 dakikanızı ayırın ve içten bir şekilde dua edin bugün dualar geri çevrilmezmiş, kendim için değil çocuklarım için iyileşmek istiyorum. bu illet hastalık bıraksın beni istiyorum.
Kafamı taktığım bir durum da yok, sanırım benim beyin kimyam bozuldu...

Bu mesajı görenlerden ben de Allah rizasi için.dua istiyorum..

Canım benim annem de depresyondaydi. Tam olarak nesi vardı bilmiyorum ama.devamlı.kriz geçiriyordu.

Bir de senin dediğini ben de düşünüyorum benim beyin kimyam bozuldu en son doktor da iyle dedi zaten. Otonom.sinir sistemin bozuldugu için.sindirim sistemin de bozulmuş dedi

Allah yardımcınız olsun, bu mübarek günde şifa versin.

Maddi durumunuz yerindeyse mutlaka yardımcı kadın alın.
Insan o durumda işlerin üstesinden gelemiyor ve darmadağın evde daha da dibe batıyor.
Ev işlerini yapıp 1 saat bebeğe baksın, o 1 saatte yürüyüş yapın.
Inanın ruhunuzu dinlendirecek o 1 saat.

Üniversite zamanı ağır bir depresyon geçirmiştim, ne okula gittim doğru düzgün ne evde elimi bir şeye sürdüm, ki annem de uzun bi süre şehir dışına çıkmak zorunda kalmıştı.
Kendimi zorlayıp dışarı çıktığımda hafiflemiş olarak dönüyordum.
Apartman kapısını açan tanımadığım insanla selamlaşmak, markette kariyerle minik bir sohbet, sakin adımlarla dolaşmak...
Aslında o kadar önemli ki depresyondaki insan için bunlar.
Soyutlanmış olduğu hayatta ufak ufak tutunma hareketleri.

Kendinizi sakın eve kapatmayın.
Yalnız çıkamıyorsanız bebeğinizle çıkın.

yok.yanlış anlamam estağfurullah. Bu benim ilk dogumum ben bebeğini dusunmeyen biri değilim hamile kaldigimda ilaç kullanıyordum hamilelik şüphesi hissettigim an biraktim ilacı. Ancak yemek.yiyemiyordum hiç su dahi icemiyordum düşünün bebek bir şekilde beslenmek zorundaydı o şekilde tekrar başladım doğumdan önce biraktim sütle gecmesin diye yine.yapamadım..

Çok geçmiş olsun. Peki doktorunuz ne diyo bu ilaç ve emzirme konusuna?

Bu sürece evinize yardımcı alabilirsiniz. Çocuklarınız da etkilenmemiş olur onlara da yazık çünkü
:26:
Bi'de sorun ne acaba hani psikolojisinizi böyle kötü yapan sebep ne? Malesef ilaçlar da bi'yere kadar:26:

Back
X