Kiz bisey diyim mi bebek uyusa bile ben uyuyamaz oldum artık yorgunluktan uyuyamiyorum resmen. Vücut uykusuzluğa alışkanlık yaptıBen nasıl bu hâle geldim sanıyorsun bacım sıyırdım ben bir anka kolay kolay delirmiyordelirince uykuyu aramıyor insan yani Rabbim akıldan geri koymasın da yine de amaaan işte ben alıştım aynılarıydı yazdıklarının Allah güç kuvvet versin bana verdi sana da verir
Çok teşekkür ederim sonuçta motive edici şeyler yaziyorsunuz emin olun bunlarda bana moral oluyorAnnesi daha çok küçük.size ihtiyaç duyuyoruyku eğitimine bile 4 aylıkken başlayin dense de dis çıkarması atak dönemleri asilari vs derken bunu da başarabilen çok az.benim hacıyatmaz doğduğu günden gündüz uykusu neredeyse yok denecek kadar azdi.ilk aralıksız 2 saatlik gündüz uykusu 9 aylikkendi .şimdi oglum tam 36 aylık.cok ideal bir örnek olmayabiliriz emmeyi daha bırakalı 10 gün oldu.simdi paşa paşa uyuyor.emerek uyurdu.ben tüp bebekle zor kucağıma aldım, uyku eğitimi ve memeyi bırakmayı belki herkesle aynı zamanda beceremedim ağlamasına hiç dayanamazdim.ama oğlum çok mutlu; korkuları olmayan bir bebek oldu ve şimdi de öyle bir çocuk masallah.size en çok muhtaç olduğu dönemlerindesiniz.yorgunlugunuzu anlıyorum ve kinamiyorum kesinlikle.sadece geçecek ve zamanla herşey yoluna girecek diye düşünün. Hepsi geceecek.yeter ki sağlıklı olsun annesi.
Ah ahh bir alsa su emziği çocuk herşeyi ağzına sokuyor emziği almıyor ya diliyle ittirip ögürüyoEmziğe alıştırın rahat edersiniz bir de atak haftasında. Geçmiş olsun.
Çok teşekkürler tavsiyelerinizi deneyeceğim dediginiz gibi uykusu var ama uykuya geçiş yapamadığı için huysuzDaha cok ufak bu sekilde olmasi normal 4 ayda uyku gerilemeai diye birsey yasiyolar gece saat basi uyanir birlac hafta boyle devam eder sonra gunduz uykularindada israrla uyutup yataga koyun zamanla alisacak hamakta uyutmayi deneyebilirsiniz bazi cocuklar cok aeviyor. Zor ama buyudukce uyumaya basliycak birde uykusu yok demeyin aksam erken uyuyup sabah erken kalkmalari onlar icin normal ve ayina gore uyanik kalma surelerine bakarsaniz ona gore uyutmaya calisirsaniz daha rahat uyur. Bazen asiri uykusuzluktan da huysuz ve uykusuz olabiliyorlar. Uyku danismanlarinin sayfalarini takip edip ordaki taktikleri deneyin pes etmeden :)
Kesinlikle var. Benim kız 2.5 yaşında tam, her birini günü gününe yaşadım. Asla atlamadı, farklı tepki göstermedi, birebir atak haftası için ne diyorsa yaşadık. Sizin şu anda yaşadığınız atak sonucunda bebişin çok daha bilinçlendiğini göreceksin. Sana ve çevreye daha bilen gözlerle bakacak. Yavaştan oyun oynayabilirsin, sana babaya çok net gülecek. Ellerine ve ayaklarına bakmaya başlayacak. Karşılığında uyku problemleri,yeme problemleri, meme ve biberon reddi gibi sıkıntılar yaşayacaksın bir süre. Bu burç değil yada ne bileyim söylenti değil. Bebeğin gelişiminde onlarca yıl sonunda ortak görülmüş özellikler. Defalarca deneyimlenmiş bir gerçek. Ve dediğin gibi oluyor, bir anda. O yüzden kendi psikolojik sağlığın için okumanı özellikle tavsiye ederim.Ya bu atak haftaları gerçekten varmi ben hiç inanmadım böyle şeylere ana galiba doğru çıkıyor gerçekten 3 4 gündür hatta geçen pazartesiden beri çocuk sapıttı diyebilirim geçen hafta ballı lokma tatlısıydı bir anda noldu anlamadım. Bir gecede değişti çocuk. Geçerken bebege değil kendime kızıyorum bu sabırsızligima bu tahammülsuzlugume. Sanki bir adım atıyoruz sonra 4adim geriliyoruz gibi ay ben çocuk büyütmeyi süslü süslü giydirip foto çektirmek sanmışım net.
Çok bunaldım o kadar doluyum ki ne dışarı çıkabiliyoruz ne bir yere gidebiliyoruz onunda stresi var insllah geçer bir an önce yoksa ben cidden kafayı yicem galiba
Benim bebeğimde doymuyo galiba şuan 1saatir memem ağzında tam derin dalamıyor artık doymuyor sanırım
Bi yerden sonra insan direnmeyi bırakıyor tabiKiz bisey diyim mi bebek uyusa bile ben uyuyamaz oldum artık yorgunluktan uyuyamiyorum resmen. Vücut uykusuzluğa alışkanlık yaptı
Emzik vermicem diye dusunuyordum ama 2.5 yasindaki kizimi uyutamaz hâle gelince 24 gunlukken 2. Kızıma emzik verdim. Emmeyi cok seven cok duskun bir bebekti hala da oyle. Emzik biraz hafifletmisti. Doyup doymadigini az cok bez takibinden anlarsınız. Ben 3 saatte bir bezine bakiyordum gunduz. Bazi gunler uzun sureli cis yapmadigini bilirim. Cunku sut surekli ayni miktarda gelmez. Stres, yorgunluk sizde mevcut bu sutunuzu muhakkak etkiler. Tahminimce beslenmenizde duzgun olamaz. Bunlar da hep birbirini tetikler. Sut azaldikca bebek huysuzlasir anne daha cok yorulur. Bir destek alabilseniz esiniz ya da ailenizden birinden.Herkese hayırlı haftalar diliyorum..
Derdim bebeğimin gunduz doğru düzgün uyumaması. Yanı artık gerçekten bunaldım. Sürekli kucak istiyor artık bel fıtığı olmaktan korkuyorum kucaktayken ayakta olmamı istiyor 2saat ayakta dikildiğimi biliyorum.
3ay 26 günlük bir gün uyuyorsa 6gunu uyumuyor. Geceleri yatarak emziriyordum uyduğundan emin olunca yanindan usulca kalkıp işlerimi görüyordum artık onuda yapamıyorum dünden beri geceleride yokluğumu hissedip uyanır oldu. Dün saat başı meme istedi uykusuzluktan öldüm artık.
Ayakta salliyim diyorum yok asla kabul etmiyor el ayak bağlıyorum kundak yapıyorum ne fayda. Bir bebek nasıl olurda bu kadar uykusuz kalabilir. Artık bittim tükendim. Slinge koyup arada uyutuyorum işte uyursa bir oyle uyuyor gündüzleri. Acaba tam doymuyor mu bu yuzdenmi sürekli meme istiyor. Emzik falan aldığı yok hıc bir oyuncak dikkatini çekmiyor hadi bırakayım uyumasın diyorum herşeyden çabuk sıkılıp ağlıyor bir yere koyup bir işde yapamıyorum ana kucağında 10 15dakikadan fazla durmuyor benim napmam lazim çıldırıcam artık. 3 aydır böyleyiz artık o kadar bunaldım ki aglamadığım bir gün yok sürekli ağlıyorum sinirden.
Allah aşkına bana bir yol gösterin acaba ben mi abartıyorum bebegin yaptıkları normal mi ? Hayatım bitmiş gibi hissediyorum.
Ne günlerdi 5 saat aralıksız emzirdim imi bilirimDaha çok küçük düzen oluşturmak için. Büyüdükçe hareketleri de istikrarlaşacaktır. Hangimiz böyle hissetmedik ki. Sanki hiç bitmeyecek gibi gelirdi bana. Geçecek diyenlere de ayrı sinir olurdum
Benimki gündüz hiç uyumazdı memede saatlerce kalabilirdi. Abartmıyorum saat tuttum bir kere 2 saat emdi. o memede uyudu uyandı tekrar uyudu. Gece yatağında en fazla 3 saat yatardı sonra yanıma.
Geçecek geçecek ben bir gece yatağında yatırabildiğim bir kız büyüttüm.... İlk doğdu eve geldik yatağına yatırdım Bi uyandım yok ağlamış annem almış.... Tabi ben sersem sersem bebek arıyorum evde.... Sonra inanın bulaşık yıkarken bebek arabasında bakkalda boynuma astığım adını unuttum onun içinde.... Banyoda ben yıkanırken kucağımda.... Balkonda tek elle çamaşır asmaya çalışan ben.... Bir gün onsuz çay içmeye gideyim dedim olmuş o zaman 9 aylık apartmanın bahçesine indim evde annem ablam vs.... Bir baktım apartman yıkılıyor...... Tam doymuyor olayı olduğunu sanmam genede doktor bilir bunu sorun.... Ben gaz vs diye doktora götürdüm yok çıkmadı 2 yıl emzirdim 6 aylıkken ek gıdaya geçtim.... Uyku bizdedir yoktu.... Zamanla düzeldi.... Gittiğim doktor size çok düşkün tüm sebep bu dedi.... Hem içinde yaşarken çare bulamadığım günlerdi..... Şimdi ne çabuk büyüdü diye deli gibi özlediğim günlere döndü..... Tabi o aralar yok bu bebek gazlı yok huysuz yok yatağı sert vs vs vs öneriler benim düşen tansiyonlar.... Ben bu işi başaramıyormuyım duygusu vs vs.... Kilo normal ayarda seyrediyorsa beslenmeye çok takılmayın.... Çok sevdiğim bir çoçuk uzmanı her bebek birbirinden bağımsızdır biz yetişkinler gibi onlarda güven arayışında kendi huylarıyla minik insanlar derdi.... Bu görüşe katılıyorum.... Bana senin bebeğin sana çok düşkün derdi.... Bebeğim 10 yaşında tabi artık o problemler çoktan bitti... Evet hala bana çok düşkün bende ona,Herkese hayırlı haftalar diliyorum..
Derdim bebeğimin gunduz doğru düzgün uyumaması. Yanı artık gerçekten bunaldım. Sürekli kucak istiyor artık bel fıtığı olmaktan korkuyorum kucaktayken ayakta olmamı istiyor 2saat ayakta dikildiğimi biliyorum.
3ay 26 günlük bir gün uyuyorsa 6gunu uyumuyor. Geceleri yatarak emziriyordum uyduğundan emin olunca yanindan usulca kalkıp işlerimi görüyordum artık onuda yapamıyorum dünden beri geceleride yokluğumu hissedip uyanır oldu. Dün saat başı meme istedi uykusuzluktan öldüm artık.
Ayakta salliyim diyorum yok asla kabul etmiyor el ayak bağlıyorum kundak yapıyorum ne fayda. Bir bebek nasıl olurda bu kadar uykusuz kalabilir. Artık bittim tükendim. Slinge koyup arada uyutuyorum işte uyursa bir oyle uyuyor gündüzleri. Acaba tam doymuyor mu bu yuzdenmi sürekli meme istiyor. Emzik falan aldığı yok hıc bir oyuncak dikkatini çekmiyor hadi bırakayım uyumasın diyorum herşeyden çabuk sıkılıp ağlıyor bir yere koyup bir işde yapamıyorum ana kucağında 10 15dakikadan fazla durmuyor benim napmam lazim çıldırıcam artık. 3 aydır böyleyiz artık o kadar bunaldım ki aglamadığım bir gün yok sürekli ağlıyorum sinirden.
Allah aşkına bana bir yol gösterin acaba ben mi abartıyorum bebegin yaptıkları normal mi ? Hayatım bitmiş gibi hissediyorum.
Malesef düzen oluşturmak için biraz daha zamana ihtiyacı var.çişi bezlerini mutlaka kontrol etmelisiniz.bezde cis miktarı az ise göğsünü sağıp kendi sutunu kontrol edin.her emzirme den sonra mutlaka üstten gazını çıkartın gazı çıkmıyorsa çocuğu uyutmaz malesef.karnı toksa ve gazi yoksa en azından yarım saatlikde olsa uyuması lazim.tabi bu dönem aç olmasda mutlaka sizin kokunuzu duymak ister.uyuduğu oda sıcak olmasın ve karanlık olmasına dikkat edin ve unutmayın bu dönem gecicek.Rabbim yardımcınız olsun.Herkese hayırlı haftalar diliyorum..
Ben diş damak yapısı bozulur diye emzik vermedimEmziğe alıştırın rahat edersiniz bir de atak haftasında. Geçmiş olsun.
Gece deliksiz uyumadı için üç ay imkansız hele anne sütü aliyorsa. Bir yaşında anca1 gun uyuyorsab6 gun uyumayann bir bebegin sorunu olabilir. Bence bir doktora gosterin. Çünkü tam uyuma doneminde bebeginiz 3 ayina kadar 3 4 saat araliksiz uyumalar gerceklestirmeli ve 3 aydan sonra geceleri deliksiz uyumaya baslamali. Gunlerce uykusuz olan bizaktan birsey soylemek mumkun değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?