- 26 Mayıs 2015
- 68
- 10
- 8
- Konu Sahibi Peynirzeytinekmek
-
2 aylıkkaç aylık
Ek gıda için erken değil mi ???ek gıda olayına o zaman uygun ölçülerde başlamayı deneyin birde belki bebeğiniz evde hazırlanmış mamayı sevecektir..Zor durum Allah yardımcınız olsun.
illaki 6 aydan önce vermeyin derler ama benim annem daha doğduğum gün yoğurt yedirmiş eskiler hep vermiş..uygun çerçevede komple geçin demiyorum kesinlikle ama bebeğinizin sevebileceği yiyebileceği şeyler var mı diye ufaktan deneseniz..mesela evde yapılan mamalardan deneyerek başlasanız sonra haşlamaları deneseniz belki yer..belki süte karşı sıkıntısı vardır bebeğin..Ek gıda için erken değil mi ???
Benim kizim da biberon mamalarini yemezdi. Kırıklı pirinci kaynatip blendirdan gecirirdim. Aptamili hafif koyu kıvamlı pirinc suyuyla verirdim. Doktorum da sorun olmayacagini soylemisti. Bir dene istersen.kolay gelsin.illaki 6 aydan önce vermeyin derler ama benim annem daha doğduğum gün yoğurt yedirmiş eskiler hep vermiş..uygun çerçevede komple geçin demiyorum kesinlikle ama bebeğinizin sevebileceği yiyebileceği şeyler var mı diye ufaktan deneseniz..mesela evde yapılan mamalardan deneyerek başlasanız sonra haşlamaları deneseniz belki yer..belki süte karşı sıkıntısı vardır bebeğin..
benim ek gıdadan kastım mama yedirilen bir bebek olduğundan evde yapılan mamalardı tabiki çat diye mercimek çorbası pirinç lapası yedirmeyecek.Sakın ek gıdaya başlamayın iki aylık bebeğin ne sindirim sistemi varda ek gıda alsın. Bol bol emzirin hepimiz o dönemlerden geçtik. Bebeklerin bazı dönemleri oluyor gıdayı reddediyorlar emmek istemiyorlar memeyi almak yerine etrafa bakınmak istiyorlar. Ayakta emzirin gerekirse. Hatta emzirme hemşiresinden destek alın. Hangi şehirdesiniz? Benim doğum yaptığım hastanenin emzirme hemşireleri çok yardımcı oldular ne zaman arasam bebeğim büyüse de hep destek oldular. Bebek dostu hastanelerin hepsinde var artık emzirme hemşiresi gerekirse birkaç kere görüşebilirsiniz. Büyük kızım 1,5 aylıkken bıraktı emmeyi hiç bir şekilde mememi kabul etmedi. Ben sürekli sağdım biberonla verdim 6. ayını doldurduktan sonra memeye geri döndü. İlkinde tecrübesizliğime geldi destek almayı akıl edemedim emzirme hemşiresinden. İkinci doğumda anlatınca keşke arasaydın sen zor olanı yapmışsın destekle çözerdik dediler. İkincide hep destek aldım sevdiği ortamlar yarattım emzirme şeklimi değiştirdim her şeyi denedim o bırakmadı memeyi sizde destek alın lütfen.
Bir de mamayı uyurken yemiyor mu
Benim oğlum biberon sevmezdi bakıcısı uyutup anne sütünü biberon ile içirirdi
Ama memeyi uyurken de uyanıkken de emerdi pozisyonu değiştirin arada
Evet uyurken biraz yiyor 30 ml içtikten sonra Uyanıyor tükürüyor ağlama feryat figan ...
Farklı pozisyon derken nasıl biraz anlatırmısınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?