Bebeğim beslenmek istemiyor...

Peynirzeytinekmek

........
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2015
68
10
8
Off off yeni anneyim,
Minik bi kızım var ilk 30 hün hersey iyiydi ve birden gaz sancıları ağlamalar başladı işte o Günler'de bebişim beslenmek istemedi...
Gaz yapan besinlerden uzak durdum(aç gezdim)
Zinco/ nurse hursey Kullandım
Hakiki zeytin Yağı ve acı elma Yağı ile masaj taptım( karnına topuklarına )
Sıcak tuttum vsvs

Şuan gaz bitti ama bebeğim o günden beri beslenmek istemiyor... Bi ayda 200 gr almış .. Doktor kilo takibine başladı ...

Beni uyanıkken emmiyor gece uykusunda emerse emiyor..

Yoksa çok ağlıyor
Mama yemiyor öoğunlukla çöpe gidiyor ,
Aptamil
Aptamil ha
Aptamil conformil
SMA gold
Kullandım
2 biberon değiştim
Avent ve Dr browns

Sütümü sağıyorum onuda içmiyor

Ne yapıcam bilmiyorum bana yardım edin
Ha bu arada doktora gittik kan tahlili idrar herşey güzel vitamin başladı polivit.. Reflğden şüphelendi ... Nasıl beslemeliyim akıl akıldan üstündür ...

Ek gıda için erken değil mi ???
illaki 6 aydan önce vermeyin derler ama benim annem daha doğduğum gün yoğurt yedirmiş eskiler hep vermiş..uygun çerçevede komple geçin demiyorum kesinlikle ama bebeğinizin sevebileceği yiyebileceği şeyler var mı diye ufaktan deneseniz..mesela evde yapılan mamalardan deneyerek başlasanız sonra haşlamaları deneseniz belki yer..belki süte karşı sıkıntısı vardır bebeğin..

Benim kizim da biberon mamalarini yemezdi. Kırıklı pirinci kaynatip blendirdan gecirirdim. Aptamili hafif koyu kıvamlı pirinc suyuyla verirdim. Doktorum da sorun olmayacagini soylemisti. Bir dene istersen.kolay gelsin.

Sakın ek gıdaya başlamayın iki aylık bebeğin ne sindirim sistemi varda ek gıda alsın. Bol bol emzirin hepimiz o dönemlerden geçtik. Bebeklerin bazı dönemleri oluyor gıdayı reddediyorlar emmek istemiyorlar memeyi almak yerine etrafa bakınmak istiyorlar. Ayakta emzirin gerekirse. Hatta emzirme hemşiresinden destek alın. Hangi şehirdesiniz? Benim doğum yaptığım hastanenin emzirme hemşireleri çok yardımcı oldular ne zaman arasam bebeğim büyüse de hep destek oldular. Bebek dostu hastanelerin hepsinde var artık emzirme hemşiresi gerekirse birkaç kere görüşebilirsiniz. Büyük kızım 1,5 aylıkken bıraktı emmeyi hiç bir şekilde mememi kabul etmedi. Ben sürekli sağdım biberonla verdim 6. ayını doldurduktan sonra memeye geri döndü. İlkinde tecrübesizliğime geldi destek almayı akıl edemedim emzirme hemşiresinden. İkinci doğumda anlatınca keşke arasaydın sen zor olanı yapmışsın destekle çözerdik dediler. İkincide hep destek aldım sevdiği ortamlar yarattım emzirme şeklimi değiştirdim her şeyi denedim o bırakmadı memeyi sizde destek alın lütfen.

2 aylik bebege ek gida baslaman ileriki yaslarda saglik problemlerine(sindirim sistemi ozellikle) yol acabilir.
Hero baby yi dene istersen. Benim oglum hic mama icmezdi, onu begenmisti.
Bir de burnunun tikanik olmadigindan ve farkli pozisyonlarda emzirdiginden emin ol. Belki de memeyi tekrar sevmeye baslar.

benim ek gıdadan kastım mama yedirilen bir bebek olduğundan evde yapılan mamalardı tabiki çat diye mercimek çorbası pirinç lapası yedirmeyecek.

ek gıdaya, yoğurda filan geçmeyin. zaten gazlıymış yavru yoğurt mahveder onu.
tüm bebeklerde olur bu. o "yersem gaz yapar" diye düşünmüyor şu anda merak etmeyin. siz inatla devam edin. seçtiğiniz mamaya tepkilerine bakın. ishal ya da kabız olmadığı mamayı belirleyip da az az yedirin. gecede uyandırıp emzirin. ayaklarına masaj yapın uyuyup emmiyordur o yavrucak. biberonu da verirken arada bir çevirin ki uyuya kalmasın. geçecek bu günler sıkıntılanmayın. hepimiz yaşadık.

Bir de mamayı uyurken yemiyor mu

Benim oğlum biberon sevmezdi bakıcısı uyutup anne sütünü biberon ile içirirdi

Ama memeyi uyurken de uyanıkken de emerdi pozisyonu değiştirin arada

Ek gıda evet gerçekten çok erken 4. Ayda başlayabiliriz dedi doktorumuz...
Bebelac herıbaby de deneyim bakalım...
Burnu temiz toniner kullanıyorum ...

Son düzenleme:
Emmeyen bebeğe alternatif üretilmesine karşıyım.
Doğanın kanunu bu! doğan bebek anne sütüyle beslenir, anne sütü yoksa en yakın mamalar tercih edilir.
Siz alternatif ürettikçe farklı tatlar alan bebeğiniz anne sütünden daha da uzaklaşacak.

Benim oğlumda 2. ayla 4. ay arası meme emmeyi reddetmişti, girmediğim pozisyon kalmamıştı.
Ayakta, yürürken emzirdim aylarca gece gündüz demeden.. evet biraz çileli bi durum ama hepimizin başından geçen normal şeyler bunlar.Siz anne sütünde diretmeye devam edin derim.

Bir de mamayı uyurken yemiyor mu

Benim oğlum biberon sevmezdi bakıcısı uyutup anne sütünü biberon ile içirirdi

Ama memeyi uyurken de uyanıkken de emerdi pozisyonu değiştirin arada

Evet uyurken biraz yiyor 30 ml içtikten sonra Uyanıyor tükürüyor ağlama feryat figan ...

Farklı pozisyon derken nasıl biraz anlatırmısınız?

Evet uyurken biraz yiyor 30 ml içtikten sonra Uyanıyor tükürüyor ağlama feryat figan ...

Farklı pozisyon derken nasıl biraz anlatırmısınız?

Yatarak oturarak dışarda pencerede ayakta bir de ters emzirmeler varmış

Mamayı beğenmeyebilir biberonu beğenmeyebilir deneyin her marka biberon alın

Hep küçük ay için alın derler siz büyük için yani uygun olanını alın bir de onu deneyin

Sütü sağın biberi ile olmazsa kaşıklar içirin hatta böyle küçük kaplar var onla verin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…