Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Hanimlar merhaba
Benim 8 aylik kizim var.Alttan iki disi cikti.
herkes eline salatalik ver,bebe biskuvisi filan ver yiyebilir diyor.ama ben korkuyorum hazmedememesinden.bebek filesi kullaniyorum hala.
Filesiz sadece havuc veriyorum dis kasisin diye.
Ne zaman guvenerek bebek ekmegi,biskuvi ne bileyim armut ,elma verebilirim eline?hangi disler cikinca?
Tesekkur ederim
Sadece alt dişi çıktığından dolayı , kopardığını çiğneyemiceğinden dolayı bence fileye devam et. En azından üst dişleri çıkana kadar. Üst ve alt dişlerini birlikte kullanarak yiyeceğini çiğneyemesede ezebilecektir.
Cok tesekkurler cevap icin
cnm benim kızımda sekiz aylık sayılır bir ii hafta sora sekiz aylık olucak
bende de aynı korkular var bilmiyorum boğulmaları an meselesi bence eline bişey verince çünkü alt iki diş sadece ısırıp koparmasına yarıyo ısırdığı parça yine agzının içinde kalıyo vermemek lazım aslında ben veriyorum başında bekliyorum ağzına aldığı her lokmayı takip ediyorum büyükse elimle alıyorum biraz kızıyo ama olsun
sende böle yapabilirsin
Canim simdi herkes farkli bisey soylemis gibi olucak ama bence ufaktan verebilirsin artik.benim oglumunda alt iki disi var sadece ama eline veriyorum kemiriyor hele elmayi cok güzel yiyor arkadaslar demisya cigneyemez diye ama agizlarinda cok güzel eritiyorlar heleki bebe bisküvisini cok rahat yer ondan hicbirsey olmaz alistirmak lazim ama tabiki gözünüzün önunden ayirmadan.temkinli olmakla beraber o kadar korkmaya da gerek yok bence
cnm benim kızımda sekiz aylık sayılır bir ii hafta sora sekiz aylık olucak
bende de aynı korkular var bilmiyorum boğulmaları an meselesi bence eline bişey verince çünkü alt iki diş sadece ısırıp koparmasına yarıyo ısırdığı parça yine agzının içinde kalıyo vermemek lazım aslında ben veriyorum başında bekliyorum ağzına aldığı her lokmayı takip ediyorum büyükse elimle alıyorum biraz kızıyo ama olsun
sende böle yapabilirsin
canim peki eline ne veriyorsun bebeginin?seninkininde mi alttan iki disi var sadece?
Ne boyutta kesiyorsun? Cok tesekkurler bu arada
Canim simdi herkes farkli bisey soylemis gibi olucak ama bence ufaktan verebilirsin artik.benim oglumunda alt iki disi var sadece ama eline veriyorum kemiriyor hele elmayi cok güzel yiyor arkadaslar demisya cigneyemez diye ama agizlarinda cok güzel eritiyorlar heleki bebe bisküvisini cok rahat yer ondan hicbirsey olmaz alistirmak lazim ama tabiki gözünüzün önunden ayirmadan.temkinli olmakla beraber o kadar korkmaya da gerek yok bence
Arkadasim cesarwt verdin cok saol.
simdi uyansn eline elma vericen ama buyuk koparir diye cok korkuyorum.HIP bebe biskuvisi veriyorum ben arkasinda 8 aylik bebegin eline verilebilir yaziyor.onu da vercem ama cok korkyyorum.bi de baska verdiginiz birsey var mi?
Cok tesekkurler
Arkadasim cesarwt verdin cok saol.
simdi uyansn eline elma vericen ama buyuk koparir diye cok korkuyorum.HIP bebe biskuvisi veriyorum ben arkasinda 8 aylik bebegin eline verilebilir yaziyor.onu da vercem ama cok korkyyorum.bi de baska verdiginiz birsey var mi?
Cok tesekkurler
birsey degil canim istersen hemen elma verme korkuyorsan biskuviyi ver alissin biraz kemirmeye yutmaya birkac gun sonra elma ver.ben oglum icin kurabiye yapmistim biraz sertce onlardan veriyordum armut verebilirsin agzinda hemen eriyiverir o tarz seyler iste.bir de ben hic blendir yapmadim bebegimin yemeklerini püturlu yemeyede alisti valla simdi eti sebzeyi kücuk parcalar halinde cok güzel yiyor.burada ben 2 -3 yasindaki cocuklarina yemeklerini blendirdan gecirip öyle yedirenleri duydum.bence sende parcali yemeye alistir
Eline verdiginizde gözünüz cocugun üzerinde olsun...ogluma 8, 9 aylıkken eline ekmek , salatalık gibi yiyecekler veryorduk kaç kere bogulma tehlikesi atlattık..
ön dişleri çıkınca eline verilen şeyleri daha güzel parçalayıp lokmalar haline getirebiliyorlar...yutma yutkunma o yaştaki bebekler için güç...aman dikkat.
canim peki eline ne veriyorsun bebeginin?seninkininde mi alttan iki disi var sadece?
Ne boyutta kesiyorsun? Cok tesekkurler bu arada
bende daha yeni yeniş vermeye başladım cnm çubuk kraker falan veriyorum çok hoşuna gidiyo ama çokda korkuyorum başında duruyorum alışsın diyorlar bilmiyorum bisküvit falan veriyorum aslında tehlikeli ama alışsın diye işte evet iki diş var alttan
Benim kızım 9 aylık herşeyi veriyorm salatalık havuç ekmek blsküvi aklına ne gellrse.. Diş yok ama koparıyo yinede .. Yutarsa yutuyo yutamadığını kendi çıkarıyor hiç merak etme ..