Bebegim cizgi filmlere cok alisti :(

ozlemm02

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2014
330
153
103
Lutfen biseyler soyleyin, bi fikir verin. Ne yapacagimi sasirdim. Cok masumca baslamistik, sorun cikardikca internetten cizgi filmli sarkilar actik. Suanda ipin ucu kacmis durumda. Altini degistirirken, yemek yerken, uyuturken surekli acmamizi istiyo ve acmayinca cok huysuz ve agresif oluyo. Her bebek mi cok sorun cikarir bilmiyorum. Biz dogdugundan beri (suan 14 aylik) herseyi zorla yaptirdik nerdeyse. Bi yerde hata mi yaptim diye cok vicdan azabi cekiyorum..

Alıştıran sizsiniz unutturacak da siziniz

Yemek yerken anladım da alt değiştirmek kaç dakikalık iş onda neden çizgi film
Açılır

Çözüm kapayın interneti cidden açamayın 3 gün ağlar unutur zira şimdî ağlayınca yine açarsınız davranışı pekişir

Aslında 2 yaşına kadar sıfır tv diyor uzmanlar sonra da günde 1 saat falan. Çok izlemesin yeter bence. Bazıları çocukları sakin dursun diye tv nin önüne bırakıp unutuyorlar. Çizgi filmi ödül yapabilirsiniz madem seviyor. Lisede kızım var inanın huyları aylık değişiyor hiç takmayın kafanıza. Zarar vermesin yeter.

Hayır dedikten sonra yapmayın onun pes etmesi lazım. Siz pes ederseniz sizin pes etme noktanızı bulur ve her zaman kullanır. Sabır etmeniz lazım belli süre koyun ve ona sürekli bunu tekrarlayın zamanla alışacak. Ben simdi oğluma süren doldu diyince bırakıyor halbuki süre koyduğum yok zaman kavramı bilmiyor sanıyor ki süre koydum :KK70:

Buna nasıl zorla alıştırdınız izlememeyi de alıştıracaksınız. En tepki gösterdiğim durumlardan birisi bu. Çocuğun isteğini tepkisini şikayetini görmezden gelip açıp bi oyalama videosu izlettirmek. Yazık.

Benim yeğenim de öyle
Evde ki herkese akıllı cihaz yasağı geldi
Oynamak istediğin de başka şey yapıyorlar ama çok işe yaramıyor çünkü 2 dakka sonra yine istiyor ve agliyor çocuk bu zamana kadar aglamadan büyüdü şimdi susmuyor

Şuan tam ağlayarak isteme zamanı. Ama bence onu suclamayın. Herşeyi zorla yaptırdığınızı söylüyorsunuz. Aslında o sizden gördüğünü uyguluyor zorla yaptırmaya çalışıyor. Bence bir süre evinizden feragat edip tüm ilgiyi ona kaydırın. Bez değiştirirken eline uzun zamandır oynamadigi oyuncagını verebilirsiniz. Hergün etkinlik yapmaya çalışın. Artık etkinlik zamanı gelmiş. Gündüz siz akşam babası yaptırsın. Tvyi tamamen kapatmanız daha dogru olur. Sizde izleemeyin yokmuş gibi davranın. Dışarıda kısa gezintiler yapın.

Keske bu kadar erken baslamasaydiniz :( Cizgi film diyip gecilen bir cok cocuk programinda cocuklara bilinc alti msj empoze ediliyor.Subliminal objeler ve kareler cocugun kisilik gelisimini cok ciddi etkiliyor , bu kanitlanmis durumda ama hala cocujlarin tv basinda gecirdigi vakit degismiyor :( Size tavsiyem bebeginizin dikkatini farkli seylere yonlendirin , oyun oynayin , disari cikarin , keyifli saekilar soyleyin ona , mutfak esyalarindan cok hoslanirlar bu donemde kaplar temcereler kasiklar verin eline , dikkatini cekebilcek oyuncaklar alin ( sesli kitaplar tavsiyemdir) v.s.
Ama cizgi filmler zannedildigi kadar masum degil , bi sekilde izletmeyin

Cok erken baslamissiniz benim oglum ucbucuk yasinda daha cizgifilmi yeni keşfetti dahaonce hep oyuncaklariyla oynuyordu

Tanidigimin cocouklari biri 4 biri 6 yasinda ellerinden hep cep telefonu oyunmu dersin dizimi dersin hepsini izliyorlar hatta sifreyi bile biliyor 4 yasindaki sok olmustum, elelrinden dusmuyor malesf rahat edeyim derken veriliyor rayindan cikiyor sonra, artik pek sans yok elinden almaya, o yuzden kural cok gerekli insan cok sabretmesi lazim ama iste insan gene cocouk olunca buyuk konusmak istemoyosun ama malesef istemeden bu duruma geliyor cocuklar

sorun cikardikca internetten cizgi filmli sarkilar actik

Bir cocuk ne sorun cikarabilir ki, en fazla aglar durur sonra susar. Isin kolayina ve zararli olanina kacmissiniz maalesef. Bundan sonra bir karar vermeniz gerekiyor. Ya aman aglamasin diye boyle devam edecek (ama ogrenme hayalgucu vs. yetileri yeteri kadar gelisemeyecek) yada ilk zamankinden daha fazla aglayan cocukla bir sure ugrasacaksiniz secim sizin.

Benimde 7.5 aylık bi kızım var. Bizde arada bir bakmıyor değiliz. Kesinlikle sabır ve kararlılık çok önemli. Ben şimdi uyku eğitimi veriyorum mesela. İlk başta o kadar zordu ki ama sabır ve kararlılık sayesinde üstesinden gelmek üzereyiz çok şükür

Back
X