Çocuk Hastalıkları Bebeğim çok kabız:-(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

elmadilimi

❤️
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2013
5.703
9.097
Arkadaşlar 1 yaşında oğlum var, 2-3 aylıktan beri kabız. Sadece anne sütü aldı 6 aya kadar ama neden böyle bilmiyorum. Farklı doktorlara götürdüm, araştırılacak birşey yok, olabilir, yapısı böyle demek ki diyorlar.

Ama çocuk dayanamıyor artık, ben bile ağlıyorum o haline. Poposundan kan geliyor zorlayıp yaparken. Ağlamaktan çatlayacak hale geliyor. Ve kakası kupkuru taş gibi.

Denemediğim şey kalmadı. Ilaç olarak duphalac kullanıyoruz, onun dışında takviye olarak laxafiber diye birşey aldım, bitkisel lif desteği... Şurup şeklinde incir ekstresi diye bişey aldım. Kuru kayısı, kuru incir püre yapıp verdim. Harnup pekmezi verdim. Armut, kefir verdim. Zeytinyağı birkaç kez içirdik, pek istemiyor onu.

Bazen lavman dahi etki etmiyordu, doktor daha etkili bir lavman verdi. Ama çocukta artık fitil ve lavmandan travma oluştu. Bacaklarını açmıyor altını açtığında, poposunu sildirmiyor bile...
Kabızlıktan dolayı mı bilmiyorum ama uykusu da çok düzensiz, yarım saatte bir uyanıyor gece.

Başına gelip de bir çözüm bulan var mı ya da tavsiye edebileceğiniz bir doktor? Dünyanın bir ucunda da olsa gidip bulacağım bir çaresi varsa

kefir ve yulaf kepegi denemisti bir arkadas ama yulaf kepegi.mucize gibi geldi rondodan gecirip corbalarina katiyordu ins sifa olur

Tüm bunları vermenize rağmen hala zorlanıyor mu? Bebekler için ne yapılabilir bilemedim, çok geçmiş olsun

kefir ve yulaf kepegi denemisti bir arkadas ama yulaf kepegi.mucize gibi geldi rondodan gecirip corbalarina katiyordu ins sifa olur

Yulaf kepeği mi? Hiç tavsiye eden olmamıştı bu zamana kadar. Hemen bulup deneyeyim.sağolun

Tüm bunları vermenize rağmen hala zorlanıyor mu? Bebekler için ne yapılabilir bilemedim, çok geçmiş olsun

Sağolun. Evet hala zorlanıyor maalesef. Hatta zorlanmak az kalır, çatlıyor resmen:-(

Kıyamam ben o miniğe.. Çok zor ya kabızlık, hele de el kadar bebekte.. Zeytin yağı içirebilirsin, birde zeytin yağını bir kulak çubuğuna batırıp, poposuna sürebilirsin. Çocuğun poposu acımaz..
Çok geçmiş olsun.. Umarım derdinize deva bulursunuz..

Benim ablamin oglu da ayni sizin bebeginiz gibiydi ablam resmen hungur hungur aglardi oglunun karsisinda 1 yasindan sonra gecti dedi az daha sabir

Ben bebeğim kabız olduğunda doğadanın kayısılı form çayını icmiştim kendim.Sütümden geçti sanırım bebeğime iyi gelmişti.Sizin bebeğiniz de bir an önce iyileşir umarım

Bence doktorunuza sıradan bir kabızlık değil de bunun altında başka bir sebep olabilir mi diye sorun. Genetik bir sorun, vs gibi. Bu derece kronik kabızlık garip. Belki bir sağlık taramasıma ihtiyacı vardır. Belki bir hastalıktan şüphelenirler filan. Ben olsam bunun peşini bırakmazdım.

Bir de simdi aklima geldi.Yıllar önce kuzenimin bebeği de çok kabız olurdu.Sinameki bitkisinin çok iyi geldiğini söylemişti.Ne şekilde veriyordu bilemeyeceğim ama bir araştırın isterseniz.Tekrar gecmis olsun

Kıyamam ben o miniğe.. Çok zor ya kabızlık, hele de el kadar bebekte.. Zeytin yağı içirebilirsin, birde zeytin yağını bir kulak çubuğuna batırıp, poposuna sürebilirsin. Çocuğun poposu acımaz..
Çok geçmiş olsun.. Umarım derdinize deva bulursunuz..

Teşekkür ederim, inşallah

Benim ablamin oglu da ayni sizin bebeginiz gibiydi ablam resmen hungur hungur aglardi oglunun karsisinda 1 yasindan sonra gecti dedi az daha sabir

Bizim de bir an önce geçer înşallah

Ben bebeğim kabız olduğunda doğadanın kayısılı form çayını icmiştim kendim.Sütümden geçti sanırım bebeğime iyi gelmişti.Sizin bebeğiniz de bir an önce iyileşir umarım

Kendisine yedirdiğim içirdiğim fayda etmiyor ama yine de denerim. Teşekkürler

Bence doktorunuza sıradan bir kabızlık değil de bunun altında başka bir sebep olabilir mi diye sorun. Genetik bir sorun, vs gibi. Bu derece kronik kabızlık garip. Belki bir sağlık taramasıma ihtiyacı vardır. Belki bir hastalıktan şüphelenirler filan. Ben olsam bunun peşini bırakmazdım.

Söylüyorum ama araştırılacak bir ihtimal yok diyorlar. Kan tahlili falan yapalım dedim, bir de bir arkadaş bağırsakları yanlış şekilde duruyorsa kabızlık olabilir demişti, onu da söyledim. Öyle şeylerden olmaz, çocuğunuzun yapısı bu diyorlar ...

Bir de simdi aklima geldi.Yıllar önce kuzenimin bebeği de çok kabız olurdu.Sinameki bitkisinin çok iyi geldiğini söylemişti.Ne şekilde veriyordu bilemeyeceğim ama bir araştırın isterseniz.Tekrar gecmis olsun

Sinameki kabızlığa iyi gelir biliyorum ama yetişkinlere bile bazı zararları varmış, bebeğe nasıl olur bilmiyorum. Bir araştırayım

Bizim de bir an önce geçer înşallah

Kendisine yedirdiğim içirdiğim fayda etmiyor ama yine de denerim. Teşekkürler

Söylüyorum ama araştırılacak bir ihtimal yok diyorlar. Kan tahlili falan yapalım dedim, bir de bir arkadaş bağırsakları yanlış şekilde duruyorsa kabızlık olabilir demişti, onu da söyledim. Öyle şeylerden olmaz, çocuğunuzun yapısı bu diyorlar ...

Sinameki kabızlığa iyi gelir biliyorum ama yetişkinlere bile bazı zararları varmış, bebeğe nasıl olur bilmiyorum. Bir araştırayım
Sinameki dediğiniz gibi yetişkinleri bile rahatsız edebiliyor. Çocuklara kullanılmıyor diye biliyorum.
Yulaf kepeği deneyeceğim ben de, sizin kadar olmasa da sorun var kızımda da.
İnşallah iyi gelir yavrunuza...

Canım yemeklerinde patatesten beyaz ekmekten pirinçten uzak dur.muz verme.her yemeğine zeytin yağı muhakkak koy.yemeğe koy direk içirirsen sevmez.ayrıca çocuğun poposu çatlak olmuş ve çocuklar hatta bebekler kaka yapmaktan korktukları için onu tutarlar.bu da kabızlığa başka bir etken.hergün düzenli armut vs lifli besinler ver.hergün kuru erik püresi ver.bunları düzenli hergün yaparsan biraz olsun kakasını yumuşatır.

Benim kızımda kabız olur. Badem yağı içiriyorum ben. Zeytin yağından daha hafif ve içimi daha kolay. Yalnız alırken dikkat edin içilebilir olandan alınacak.

Benim yigenimde cok kabiz olurdu. Kramplar olurdu karnindada.
Aglardi oyle.
Birisi dut onermisti. Taze dutu alip suda kaynatiyorsun.
Sonra parcaciklari suzup biberonuna koyuyosun.
Benim yigenimde cok ise yaradi.
Ama dut sekerli bisey oldugu icin doktor kilosu iyiye gitmiyor diye vermeyin daha dedi.
Tadina bayilirdi illede isterdi.
Ama git gide kestik zamanla.
Su an ne kabizlik kaldi ne agri.

Sinameki dediğiniz gibi yetişkinleri bile rahatsız edebiliyor. Çocuklara kullanılmıyor diye biliyorum.
Yulaf kepeği deneyeceğim ben de, sizin kadar olmasa da sorun var kızımda da.
İnşallah iyi gelir yavrunuza...

İnşallah size de bize de iyi gelir. Ne zormuş evladının canı yandığını görmek yaa

Canım yemeklerinde patatesten beyaz ekmekten pirinçten uzak dur.muz verme.her yemeğine zeytin yağı muhakkak koy.yemeğe koy direk içirirsen sevmez.ayrıca çocuğun poposu çatlak olmuş ve çocuklar hatta bebekler kaka yapmaktan korktukları için onu tutarlar.bu da kabızlığa başka bir etken.hergün düzenli armut vs lifli besinler ver.hergün kuru erik püresi ver.bunları düzenli hergün yaparsan biraz olsun kakasını yumuşatır.

Bunları ve daha fazlasını yapıyorum ama işe yaramıyor. Ben de başka bir rahatsızlık olduğunu düşünmeye başladım.

Benim kızımda kabız olur. Badem yağı içiriyorum ben. Zeytin yağından daha hafif ve içimi daha kolay. Yalnız alırken dikkat edin içilebilir olandan alınacak.

Zeytinyağını sevmiyor, bunu belki içer.
Deneyeyim bakalım.

Benim yigenimde cok kabiz olurdu. Kramplar olurdu karnindada.
Aglardi oyle.
Birisi dut onermisti. Taze dutu alip suda kaynatiyorsun.
Sonra parcaciklari suzup biberonuna koyuyosun.
Benim yigenimde cok ise yaradi.
Ama dut sekerli bisey oldugu icin doktor kilosu iyiye gitmiyor diye vermeyin daha dedi.
Tadina bayilirdi illede isterdi.
Ama git gide kestik zamanla.
Su an ne kabizlik kaldi ne agri.

Ben de kabızlık için değil ama kan yapsın diye alıp püre yapmıştım, sevmedi. Kilosu az aslında, keşke sevse de hem kilo alsa hem kabızlığına iyi gelse.

Önericek bişeyim yok ama çok üzüldüm
Tez zamanda geçer inşallah,kıyamam
Rabbim şifa versin

Benim annem popoma sabun atmis.Agladin biraz popomu yakmis ama cozum oldu diyor.Bide zeytinyagi surun ve siringayla zeytinyagi enjekte edebilirsiniz poposuna.Cok cok gecmis olsun minige..

X