Bebeğim çok mu zayıf sizce ?

Dumadumadum

Verdiğim değer kadarsın..
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
5.342
39
108
İstanbul
Merhaba kızlar.
Henüz 24+3 günlük hamileyim.
22+4 günlükken doktorum muayenede bebeğimin 507 gram olduğunu söyledi.
Annemle konuştuğumda ,annem bebeğin zayıf olduğunu ufak olduğunu söyledi.Moralim bozuldu.:59:
Sizce oranı çok mu az :44:.Ocağın 15 inde 7 aylık olacağım.O gün birsonraki kontrolüm var zaten.
Şurda Allah kısmet ederse yaklaşık 3 ayım kaldı.
3 ayda bebeğim 3 kiloya erişir mi sizce.:26:
Bebeğimin kilolu olmasını istiyorum inşallah.Bunun için tavsiyeleriniz var mı bana?
Şunu ye bunu yeme gibi?
Bide bebeğimin boyunu doktor söylemedi.Bu ultrason kağıtlarında nerede yazar acaba boyunun kaç olduğu?

bebeğinin hangi haftada ortalama kaç kiloda olması gerektiğini gösteren çizelgeler var bazı sitelerde. Gebelik org.bi bak bakalım.

Bu tür sitelerde çok farkediyor gramları kiloları vs.
Gebelik org da 560 gram olması gerekirken başka bir sitede 500,başkasında 510 şeklinde devam edip gidiyor.
Ortası yok yani.
Deneyimli arkadaşlar bu haftalarda sizin bebekleriniz kaç gramdı.
Doktorum normal diyor ama annem panikletti beni.

bu tür sitelerde çok farkediyor gramları kiloları vs.
Gebelik org da 560 gram olması gerekirken başka bir sitede 500,başkasında 510 şeklinde devam edip gidiyor.
Ortası yok yani.
Deneyimli arkadaşlar bu haftalarda sizin bebekleriniz kaç gramdı.
Doktorum normal diyor ama annem panikletti beni.

e o zaman sende şöyle düşün şekerim:500-560 arası dersekkkk:-))

507 normal değerler içerisinde:-)=)yanii napıyoruzz üzülmüyoruzzz:-)))

e o zaman sende şöyle düşün şekerim:500-560 arası dersekkkk:-))

507 normal değerler içerisinde:-)=)yanii napıyoruzz üzülmüyoruzzz:-)))

:) E gramı 600 olan bebekler varsa napıyoruz üzülüyomuyuz :)
İnşallah normal değerler içerisindedir dediğiniz gibi ya.
Siz de hamilesiniz sanırım kaç gram bebeğiniz.Hayırlı olsun buarada.

Son düzenleme:
takma kafanı bunun belli aralıkları olması normal birazda anne baba faktörüde etkili iri yapılı bi anne babaysa cocukta biraz daha kılolu ve boylu oluyo anne karnındada ve zaten artık bu hafalardan sonra bebeğn kılosu artar hemde cok kılolu olmasın boşver sağlıklı olsunda gelişimi iyi olsunda kılo cok onemli değil .ama tabiki yinede dikkat et ve kuruyemiş ceviz bdem fındık gibi bir avuç günlük yemeğe dikakt et ve sütle yogurt bunlar cok etkılıyo

Merhaba kızlar.
Annemle konuştuğumda ,annem bebeğin zayıf olduğunu ufak olduğunu söyledi.Moralim bozuldu.:59:
Sizce oranı çok mu az :44:.Ocağın 15 inde 7 aylık olacağım.O gün birsonraki kontrolüm var zaten.
Bebeğimin kilolu olmasını istiyorum inşallah.Bunun için tavsiyeleriniz var mı bana?
Şunu ye bunu yeme gibi?
Bide bebeğimin boyunu doktor söylemedi.Bu ultrason kağıtlarında nerede yazar acaba boyunun kaç olduğu?

Canım annen doktor mu?Muhtemelen 45-50 yaş civarındadır diye düşünüyorum anneni.Yakın zamanda doğum yapmadıysa onun zamanıyla şimdiki arasında fark var.Onlar hafta hesabı bile bilmiyolar kaldı ki o haftada bebeğin kaç kiloda olduğunu bilsinler.Bebeğin kilosu tamamen genetik başkasınınkyle kıyaslama.Doktorun normal dediyse normaldir için ferah tut.Sağlıkla alırsın inşallah bebeğini kucağına.

Bebek son aylarda alır en fazla kiloyu , şimdiden kilonun derdine düşmen çok gereksiz.
Haşlanmış yumurta , tahıl , hergün badem-ceviz ve kuru kayısı-üzüm tüketmeni tavsiye ederim bunun dışında zaten sağlıklı beslenmen gerektiğini biliyorsundur , abur cubur , katkı maddesi , doymuş yağ bunlardan uzak durmalısın.

kilosu gayet normal.
anneniz nerden bilecek hangi haftada ne kadar olması gerektiğini
benim annemde 26. haftada 800 gr dediğimde aaa azmış dedi.
sen kaç olması gerektiğini biliyormusun peki dedim
1000 den fazla herhalde dedi
atma anne bir gir internete bak istersen,sana kalsa çocuk obez doğar haftası gelmeden dedim
bir daha kilo konusunda hiç yorum yapmadı

Merhaba kızlar.
Şunu ye bunu yeme gibi?

ben de senin haftanda 22+5de gittigimde oglum 515 grdi :nazar: ayrintili ultrasonda uzman bakmisti ve kilousunun cok iyi oldugunu soyledi o haftada beklenen 480 ile 500 arasidir demisti. yani ikimizinde bebislerinin Masallah var, 28 haftada 1 kiloyu geiiccek ve sonrasinda artik cok hizli kilo alicaklar. hic uzulme.

Kizlar ben 24+5 bilgisayarda 650-700 diyor da bizim kiz MASHALLAH:nazar: 730 gr ama ben hic kilo almadim. Prensesimin annesi gibi 4,900 dogarsa ben naparim diye bende onu dusunuyorum...
Yani sizin yazdiklarinizi okuyunca cozemiyorum ya bebegin biraz zayifmi olmasi iyi normal dogum icin yoksa kilolu dogsa dahami iyi ????

MUTLU YILLAR....

Valla bebek kilolu olur ise, yani cok kilo aliyor ise diyabet riski var, sekere dikkat etmek gerekiyor ozaman.

Zayif veya az kilo aliyor ise kordon dolasimina bakarlar, eger akim normal ise bebegin genetik yapisindan kucuktur demektir, kordonda bir sorun var ise onunda caresine bakmaya calisirlar.

Yani anlayacaginiz bebek ne kucuk ne buyuk olacak, kilolu bebek saglikli bebek anlamina gelmiyor.

Benim kizimda geriden geliyor, simdi her hafta kontrollere baslayacagiz bu yuzden, sali gununden itibaren haftada bir. Kordon dolasimina bakilacak, ama dolasim normal ise gelisimide normal demekmis, kucuk olsa bile.

Valla bebek kilolu olur ise, yani cok kilo aliyor ise diyabet riski var, sekere dikkat etmek gerekiyor ozaman.

Zayif veya az kilo aliyor ise kordon dolasimina bakarlar, eger akim normal ise bebegin genetik yapisindan kucuktur demektir, kordonda bir sorun var ise onunda caresine bakmaya calisirlar.

Yani anlayacaginiz bebek ne kucuk ne buyuk olacak, kilolu bebek saglikli bebek anlamina gelmiyor.

Benim kizimda geriden geliyor, simdi her hafta kontrollere baslayacagiz bu yuzden, sali gununden itibaren haftada bir. Kordon dolasimina bakilacak, ama dolasim normal ise gelisimide normal demekmis, kucuk olsa bile.

kesinlikle katılıyorum..
kilolu bebek sağlıklı bebek değildir.hatta ben 3500 tan fazla olmasını istemiyorum.normal doğum istiyorum
kızım 3100 doğmuştu ve çok çabuk toparlamıştı,kilo alımlarıda doğduktan sonra değişiyor

:) E gramı 600 olan bebekler varsa napıyoruz üzülüyomuyuz :)
İnşallah normal değerler içerisindedir dediğiniz gibi ya.
Siz de hamilesiniz sanırım kaç gram bebeğiniz.Hayırlı olsun buarada.

biz daha küçüğüzz:-))))17+4 üz.sanırım 150 gr.kadar anca geliriz:-)))))anasıda 50 kilo olunca.50.150 gr.kadarız toplamda:-)))):nazar:

Bence bebeğin gayet normal 22+4 de benim bebeğim 550 gr dı çok çabuk kilo alır artık sen stress yapma yemene dikkat et bende hep acabalar içindeydim şimdi 38+0 da 3600 53 cm çıktı:nazar:oğlum bakalım kaç doğacak önce sağlık çünkü senin bebeğinde tahminimce 3000 ü rahat bulur hatta geçerde bak demedi deme :)güzel bi gebelik dilerim yediklerine çokkk dikkat test ettim ben :)

Bence bebeğin gayet normal 22+4 de benim bebeğim 550 gr dı çok çabuk kilo alır artık sen stress yapma yemene dikkat et bende hep acabalar içindeydim şimdi 38+0 da 3600 53 cm çıktı:nazar:oğlum bakalım kaç doğacak önce sağlık çünkü senin bebeğinde tahminimce 3000 ü rahat bulur hatta geçerde bak demedi deme :)güzel bi gebelik dilerim yediklerine çokkk dikkat test ettim ben :)

:) Ay ne sevindim şimdi bu örnekle.
İnşallah 3 ü geçer dediğiniz gibi.
Önce sağlık evet .Sağlıklı olsun da kilo dert değil aslında.
Peki siz bebeğe yarasın diye ekstra bişeyler yediniz mi.
Bi tanıdğım sürekli yaban mersini yemiş bebeği 4 kg olmuş.
Yaban mersini tavsiye ediliyor bebeğe yaraması için.
Siz nasıl besleniyorsunuz acaba?

:) Ay ne sevindim şimdi bu örnekle.
İnşallah 3 ü geçer dediğiniz gibi.
Önce sağlık evet .Sağlıklı olsun da kilo dert değil aslında.
Peki siz bebeğe yarasın diye ekstra bişeyler yediniz mi.
Bi tanıdğım sürekli yaban mersini yemiş bebeği 4 kg olmuş.
Yaban mersini tavsiye ediliyor bebeğe yaraması için.
Siz nasıl besleniyorsunuz acaba?

benim duyduğum ve uyguladığım protein ağırlıklı beslenmek(bir ara kilo alımı durmuştuda) böyle toparladım.
bide kivi ve muz diyorlar.
bu hamileliğimde daha hiç kivi yemedim.alayım bari

Son düzenleme:
benim duyduğum ve uyguladığım protein ağırlıklı beslenmek(bir ara kilo alımı durmuştuda) böyle toparladım.
bide kivi ve muz diyorlar.
bu hamileliğimde daha hiç kivi yemedim.alayım bari

Muzu yasakladı doktorum :( şekeri yükseltiyor diye.
Kivi yemeye de yeni başladım sıklaştırayım bari

Annelerimizin zamanında cinsiyeti bile doğunca öğreniyorlarmış, hangi haftada kaç kilo olacağının bilgisi hiç yokmuş ki, 500 gram az gibi geliyor insana ama az olsa doktor söylerdi bir şey. Bir de on gram 50 gram çok da önemli olmasa gerek, ben 4boyutlu ultrasondan hemen ertesi gün doktoruma göründüğümde kiloları farklı çıktı biraz, doktor hep aynı ultrason cihazına göre takip et, farklılıklar olabilir, onlar o kadar mühim değil dedi.. İçini ferah tut bence, içimiz ne kadar ferah, bebişlerimize o kadar güzel kan gidiyor :)

Back
X