Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebeğim çok tembel

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

herdaimumutlu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2013
1.055
865
123
Hanımlar,özellikle tecrubeli anneler yardımınıza ihtiyacım var.Benim kızım 9 aylık fakat çok hareketsiz büyük ihtimalle bunun sorumlusu benim buldumcuk gibi çocuğu kucağımdan hiç indirmedim e annemde yanimda olunca dolayisiyla kizim hiç boşta kalmadı hep bir ilgileneni oldu.Yere çok nadir koydum yürüteciyle bir gidiyor ucuyor resmen ama indirince taytay yaptirmak istiyorum 1 adim bile atmıyor.Yere koyuyorum asla bi emekleme çabası yok oturttuysan 10 saat öyle durur hic birşey yapmaya çalışmaz.Yere yatırıyorum hemen yüz üstü dönüp ağlıyor zora hiç gelemiyor.Bugün inat ettim kaldirmadım ama kazanan yine o oldu nasil sahte ağliyor bi görseniz.Ben napicam gerçekten inşallah yaşıtlarini yakalar,ayni aylarda kuzenimin oğlu var yavaş yavaş yürümeye başladı bizimki hala ciklet gibi yere yapışıyor :(

Hanımlar,özellikle tecrubeli anneler yardımınıza ihtiyacım var.Benim kızım 9 aylık fakat çok hareketsiz büyük ihtimalle bunun sorumlusu benim buldumcuk gibi çocuğu kucağımdan hiç indirmedim e annemde yanimda olunca dolayisiyla kizim hiç boşta kalmadı hep bir ilgileneni oldu.Yere çok nadir koydum yürüteciyle bir gidiyor ucuyor resmen ama indirince taytay yaptirmak istiyorum 1 adim bile atmıyor.Yere koyuyorum asla bi emekleme çabası yok oturttuysan 10 saat öyle durur hic birşey yapmaya çalışmaz.Yere yatırıyorum hemen yüz üstü dönüp ağlıyor zora hiç gelemiyor.Bugün inat ettim kaldirmadım ama kazanan yine o oldu nasil sahte ağliyor bi görseniz.Ben napicam gerçekten inşallah yaşıtlarini yakalar,ayni aylarda kuzenimin oğlu var yavaş yavaş yürümeye başladı bizimki hala ciklet gibi yere yapışıyor :KK43:
9 aylık daha yahu
Pes :)

Ama cok komik anlatmissiniz, ciklet gibi ne demek :))
Yerde ilgisini cekecek oyunlar oynatabilirsiniz, emeklemesini ya da yürümesini tesvik edecek türde oyuncaklar falan var.
Bir de merak etmeyin, vakti gelince yürür durduramazsiniz. Siz bir miktar engellemissiniz ayni seyi cok yakin bir arkadasimda görmüştüm. Kucagindan indirmedigi icin cocuk 1yaşında hala desteksiz oturamiyordu. Biraz gec yürüdü ama odur budur koşuyor hic durmadi :)

İstemsizce güldüm kusura bakmayın:KK49::halay:Ya iyide kızınız gayet akıllı ve uyanık bir bebek. Muhakkak biri kaldırıyor zaten. Hayır niye kendini yorsun ki?:KK12:Ben olsam ben de aynı şeyi yaparım. Bedava taşıma işte. Daha ne olsun?:KK76:
Evet kendini yormak istemiyor birazda tombul vallahi kucakta artık zor taşıyorum.Çok uyanık çok sahte ağlıyor gözyaşı yok sadece yaygara yapıyor dayanamıyorum alıyorum ben de yine kucağıma

benim yeğenim öyleydi,
1 yaşındaydı otururdu öyle topik gibi (yerim nasıl tatlıydı)
hala da ağırkanlı bir çocuk, hiç koşturduğunu, zıpladığını görmedim, üstelik erkek çocuğu daha hareketli olur derler.
spora yönlendirdiler ağladı istemedi, zorla götürdüler bulanıma girdi.
ama bu sayede sürekli okudu/izledi çocuk 3. sınıfta genel kültür tavan :KK45: okulda derslerinde de çok başarılı.
bazı çocuğun mizacı öyle oluyor, değişmiyor.

Daha 9 aylik yurur merak etmeyin bazi bebwkler emeklemeden birden yuruyor. Yurutecw koy yada yere oyuncaklarini koy. surekli kucakta olmaz yorulmazsa uyumaz da sizde isinizi yapamazsiniz anneniz hep yaninizda olmayacak evine gidecek veya bir isi cikip disari gidrcek. Kucakta kucak diye tutturunca ne yapacaksiniz. serbest birakin oyuncaklarini doldurun onune oynasin

Ama cok komik anlatmissiniz, ciklet gibi ne demek :))
Yerde ilgisini cekecek oyunlar oynatabilirsiniz, emeklemesini ya da yürümesini tesvik edecek türde oyuncaklar falan var.
Bir de merak etmeyin, vakti gelince yürür durduramazsiniz. Siz bir miktar engellemissiniz ayni seyi cok yakin bir arkadasimda görmüştüm. Kucagindan indirmedigi icin cocuk 1yaşında hala desteksiz oturamiyordu. Biraz gec yürüdü ama odur budur koşuyor hic durmadi :)
Evet ben kendi hatamın farkindayım ama kiyamadım işte,biraz çaba gösterse 3 aylik bebekler ondan daha çevik vallahi benim ki kafasini kaldirmak istemiyor.Yapabiliyor ama yapmıyor

Ne kadarda şanslısınız keşke benımki de koydugum yerde dursa :)

Benim kızım 5 ayına kadar put gibiydi sıfır hareket. Bu yuzden kilo da fazlalaşmıştı
Sonra bi hareketlendi masallah
Emeklemiyor derken 9 ay biterken yurudu
Şimdi iki dakika otursa hastamı olacak çok sakin diye endişe ediyorum
Hareketlenir daha hiç merak etmeyin bu günlerin tadını cıkarın

Hahahah cok guldum ya :D maşallah fıstıga yurur annesı neden kafana takıyosun ya bır yasına kadar yururmemesı nrmal dıye bılıyrım ben pofuduk ayakları yerım :D

Hanımlar,özellikle tecrubeli anneler yardımınıza ihtiyacım var.Benim kızım 9 aylık fakat çok hareketsiz büyük ihtimalle bunun sorumlusu benim buldumcuk gibi çocuğu kucağımdan hiç indirmedim e annemde yanimda olunca dolayisiyla kizim hiç boşta kalmadı hep bir ilgileneni oldu.Yere çok nadir koydum yürüteciyle bir gidiyor ucuyor resmen ama indirince taytay yaptirmak istiyorum 1 adim bile atmıyor.Yere koyuyorum asla bi emekleme çabası yok oturttuysan 10 saat öyle durur hic birşey yapmaya çalışmaz.Yere yatırıyorum hemen yüz üstü dönüp ağlıyor zora hiç gelemiyor.Bugün inat ettim kaldirmadım ama kazanan yine o oldu nasil sahte ağliyor bi görseniz.Ben napicam gerçekten inşallah yaşıtlarini yakalar,ayni aylarda kuzenimin oğlu var yavaş yavaş yürümeye başladı bizimki hala ciklet gibi yere yapışıyor :KK43:
B Benim de �kiz kızlarım var 6 aylık. ,34+3 de doğum yaptim.Biri her şeye atlıyor uzanıyor Hatta sürünüyor digeri ancak yatıyor üstelik atik olan 30 hafta ile uyumlu Dogdu. Farklı doktorlara sordum anormal bir durum olmadığını söylediler. O kadar nazlı ve aheste ki..gülüşü bile ağır çekim gibi. Ben de artık Mizaç diye düşünüyorum Çünkü anne karnında da çok az hareket ediyordu ve küvezde de ziyarete gittiğimizde hep uyuyordu..

Evet kendini yormak istemiyor birazda tombul vallahi kucakta artık zor taşıyorum.Çok uyanık çok sahte ağlıyor gözyaşı yok sadece yaygara yapıyor dayanamıyorum alıyorum ben de yine kucağıma
O zaman ne kadar yaygara koparsa da almayın diyeceğimde anne yüreği nasıl dayanır onu bilemem.

Back
X