Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebeğim çok tembel

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Benim kızım gibi daha 5 aylık emeklemesini beklemiyorum zaten ama şu yere koyunca yaygara kopartip sahteden ağlayıp öksürmeleri var.
Millete bırakin ağlasın ya ne şımartıyonuz şu çocuklari diyordum :)) ama anne yüreği kendiminki olunca dayanamiyorum

Hanımlar,özellikle tecrubeli anneler yardımınıza ihtiyacım var.Benim kızım 9 aylık fakat çok hareketsiz büyük ihtimalle bunun sorumlusu benim buldumcuk gibi çocuğu kucağımdan hiç indirmedim e annemde yanimda olunca dolayisiyla kizim hiç boşta kalmadı hep bir ilgileneni oldu.Yere çok nadir koydum yürüteciyle bir gidiyor ucuyor resmen ama indirince taytay yaptirmak istiyorum 1 adim bile atmıyor.Yere koyuyorum asla bi emekleme çabası yok oturttuysan 10 saat öyle durur hic birşey yapmaya çalışmaz.Yere yatırıyorum hemen yüz üstü dönüp ağlıyor zora hiç gelemiyor.Bugün inat ettim kaldirmadım ama kazanan yine o oldu nasil sahte ağliyor bi görseniz.Ben napicam gerçekten inşallah yaşıtlarini yakalar,ayni aylarda kuzenimin oğlu var yavaş yavaş yürümeye başladı bizimki hala ciklet gibi yere yapışıyor :KK43:
Benim oglum 11 aylikken emekledi 17 aylikken yurudu. Ama cok erken konustu yasitlari kelime soylemezken bizimki cumle kuruyordu. Hic caninizi sikmayin kiyas yapmayin ben cok uzuluyordum ama 18 aya kadar yurumemesi normal kabul ediliyor. Tadini cikarin bugunlerin. Cok hizli buyuyorlar.

Hayat bazen 9 aylık bebekler için de zor olabiliyor demek ki. Daha şimdiden kıyaslamalar başlamış. Bebeciğe hayırlı olsun. Aynı anne babanın iki çocuğu arasında bile dağlar kadar fark oluyor. Her çocuk farklı ve özeldir. Zamanı gelince yürür aceleye gerek yok. Zaten sonra da bi dursa olduğu yerde diyeceksiniz.

Arkdaslar " daha 9 aylik, cok erken zatn" diyor ama siz boyle devam ederseniz 2 yasina gelse yine dediginiz ciklet gibi olucak. Aslinda sorunun ne oldugunu biliyosuniz. Kndi basina birakin.
Kucaga almayin.
Sahteden agladigini bile biliyosunz ne guzel soyluyorsunuz. Bi cok annenin yzune vurdugumuzda "ay ustume iyilik saglik, ben uzerine dusmuyorumkii" der. Siz farkindasiniz. Geriye kalan sadece yapilmasi gerekeni bilmek ve uygulamak.
Birakin aglasin. Sahtede gercekte aglasa kucaginiza almayin. Ilerde cocuk size " beni cok aglattin anne siz " diye geriden geriden gelmez gelisimde merak etmeyin. Ama tamda boyle kucaktan indirmezseniz geriden gelicek hayatinda hep.
Cocuklar duse kalka, kesfederek carparak morluklarla tanisarak gelisir. Tum bunlrdan mahrum birakiyosunz cocugu.

Bizimkiler hep yaşımı karşıladı daha erken kafanıza takmayın yürümesem ben yürümezmişim annem garibim beni sevmeye korkarmış eski zaman insanları yüzünden somye derler ona otururmusum hiç kıpırdamazmışm :)

Hanımlar,özellikle tecrubeli anneler yardımınıza ihtiyacım var.Benim kızım 9 aylık fakat çok hareketsiz büyük ihtimalle bunun sorumlusu benim buldumcuk gibi çocuğu kucağımdan hiç indirmedim e annemde yanimda olunca dolayisiyla kizim hiç boşta kalmadı hep bir ilgileneni oldu.Yere çok nadir koydum yürüteciyle bir gidiyor ucuyor resmen ama indirince taytay yaptirmak istiyorum 1 adim bile atmıyor.Yere koyuyorum asla bi emekleme çabası yok oturttuysan 10 saat öyle durur hic birşey yapmaya çalışmaz.Yere yatırıyorum hemen yüz üstü dönüp ağlıyor zora hiç gelemiyor.Bugün inat ettim kaldirmadım ama kazanan yine o oldu nasil sahte ağliyor bi görseniz.Ben napicam gerçekten inşallah yaşıtlarini yakalar,ayni aylarda kuzenimin oğlu var yavaş yavaş yürümeye başladı bizimki hala ciklet gibi yere yapışıyor :KK43:
sanki benim kizi anlatiyorsunuz. biz bir ara artik yata yata buyuyecek heralde bu dedik. 13. aya kadar çömlek gibi kipirdamadan duran cocuk 13. ayda 1 hafta icinde siraladi ve yurudu. emeklemeyi yurudukten sonra ogrendi.

Ben de aynı hatayı yapmıştım. Desteksiz oturamıyodu emeklemeden yürüdü.Yere dikkat çekici hareket eden sesli oyuncak kkoyun yürütece koymayın oyuncağı takip ede ede alışır İnşAllah. Siz de evhamlı mısnız benim gibi merak ettim çok zor çünkü

Bence ilk işiniz yürüteci evden tamamen kaldırmak olmalı. Hem daha kolayına geldiği için hareket etme ihtiyacını onunla gideriyor hem de çok ama çok sağlıksız. Çok sık duyduğumuz üzere bazı anneler eskiden herkes koyardı, ben de koydum, aman hiç bişey yok kemiklerinde vs diyebilir ama malesef bunun zararının ortaya çıkacağı belli bir zaman sınırı yok...

Yere koyup sizde onunla oynayın cok vardı cevremde boyle tembel cocuk merak etme yasıtlarını yakalıyorlar

Iyi yönünden bakın ;) benim kızim 1 yaşinda neler yasatti bize neler bir dakika otursa oh diyecegim her cocuk farklı oluyor

Bende çocuğumu cok yere koymadım hayta emeklemedi dırek yürüdü 9syşıl cocuk yürümesi erkek daha 11aylıkken yürüdü oglum evham yapmayın

Kimse yürüteci önermiyor hatta birçok ülkede ev kazalarına neden olduğu için yasaklanmış saçma sapan bir ürün. Sizin yavaştan yürüme alıştırmaları yapmanız lazım bacak kaslarını kuvvetlendirici egzersizler yapın iler geri hareketler gibi. Bir de bebekler ortalama olarak 1 yaşında yürümeye başlar 18 aylığa kadar yürümesi beklenir. Bazı bebekler emeklemeden direk yürüyüşe geçiyor

Valla emeklemeden yürüyen, bebekken uyuşuk olup sonradan açılan çok insan duymuştum. Yürüteçle sağa sola gidiyormuş ne güzel. Benim bebe 5 aylık. Yere koyup başında beklediğimde bana bakıp ağlıyor :)) dün başka odada eşimle temizlik yapıyorduk, oğlumu da çarşaf üzerine bıraktım 1 dakika uzaklaştım, döndüğümde sırtüstünden yüz üstüne dönmüş bana bakıp gülüyordu. Sırt üstü yatırdım tekrar, uzaklaştım. Geldiğimde yine dönmüştü:) bu bebekler çok çakal. Ebeveynler yanlarında oldu mu hemen sahtekarca ağlıyorlar:) bırakın yere uzaklaşın biraz, kapıdan falan izleyin. Anne yüreği zor dayanıyor ben de öyleyim de. Akıl verirken iyi oluyor:anne:

Bebekler için ayak, kol bacak masajları ve sporları var.
Eğer endişeleniyorsanız kasları ve gaz için yapabilirsiniz.
İyi gelir.

Sanki benim bebeğimi anlatıyorsun Can'ım
Benimki 12 aylık 1 aydır örümceği kaldırdım ve biraz kendi haline bıraktım ağlasa da umursamadım şimdi yavaş yavaş hareketlendi emekliyor elinden tutuyorum adımlıyoruz
Örümceği kaldır öncelikle bebekleri tembelliğe alıştırıyor ve biraz kendi haline bırak oyuncaklarını koy emeklemesi için kumandayı çok sever benimki ben kumandayı koyardım öyle öyle emekliyor şimdi ama yavaş tabi

İstemsizce güldüm kusura bakmayın:KK49::halay:Ya iyide kızınız gayet akıllı ve uyanık bir bebek. Muhakkak biri kaldırıyor zaten. Hayır niye kendini yorsun ki?:KK12:Ben olsam ben de aynı şeyi yaparım. Bedava taşıma işte. Daha ne olsun?:KK76:
Koptum ya:KK48:

Back
X