Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebeğim çok tembel

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Hanımlar,özellikle tecrubeli anneler yardımınıza ihtiyacım var.Benim kızım 9 aylık fakat çok hareketsiz büyük ihtimalle bunun sorumlusu benim buldumcuk gibi çocuğu kucağımdan hiç indirmedim e annemde yanimda olunca dolayisiyla kizim hiç boşta kalmadı hep bir ilgileneni oldu.Yere çok nadir koydum yürüteciyle bir gidiyor ucuyor resmen ama indirince taytay yaptirmak istiyorum 1 adim bile atmıyor.Yere koyuyorum asla bi emekleme çabası yok oturttuysan 10 saat öyle durur hic birşey yapmaya çalışmaz.Yere yatırıyorum hemen yüz üstü dönüp ağlıyor zora hiç gelemiyor.Bugün inat ettim kaldirmadım ama kazanan yine o oldu nasil sahte ağliyor bi görseniz.Ben napicam gerçekten inşallah yaşıtlarini yakalar,ayni aylarda kuzenimin oğlu var yavaş yavaş yürümeye başladı bizimki hala ciklet gibi yere yapışıyor :KK43:
Koltuğa tuttur koltuğun bi başına oyuncak ilgisini cekecek vs koy yan yan yürüsün almaya çalışsın daha sonra durcuk yapın yani çocuğu yere bastır bırak tut sana adım atmaya çalışsın gel annecim diye diye bir süre sonra.alisacakdir oyun halısı var tekmeleme diye netten inceleyin onu tavsiye ederim bacak kaslarini guclendirir daha 3 aktivite olanlar vardi sağlıklı bisekilde büyüsün kızınız :emir_bebek:

benim yeğenim öyleydi,
1 yaşındaydı otururdu öyle topik gibi (yerim nasıl tatlıydı)
hala da ağırkanlı bir çocuk, hiç koşturduğunu, zıpladığını görmedim, üstelik erkek çocuğu daha hareketli olur derler.
spora yönlendirdiler ağladı istemedi, zorla götürdüler bulanıma girdi.
ama bu sayede sürekli okudu/izledi çocuk 3. sınıfta genel kültür tavan :KK45: okulda derslerinde de çok başarılı.
bazı çocuğun mizacı öyle oluyor, değişmiyor.
Benim kızımda ayni koyduğum yerden santim kimildamiyo,aslinda neşeli bir bebek öyle durgun değil kucakta filan zipliyor ama kendi haline birakinca kiyamet kopuyor.Nasıl alıştırıcam bilmiyorum yanimda annem var ama ona rağmen hiçbir işimi yapamiyorum sürekli ilgi istiyor

kızım hıc emeklemedı 10.5 aylıkken dırek yurudu
her cocuk farklıdır
kızım okadar tembeldı kı emeklesın dıye oyuncak koyardım onune 10 aylıkken yuvarlanarak gıderdı emeklememek ıcın
ogun bugundur yuruyor kosuyor

emınım cocugunuz gayet saglıklıdır yere bırakın alısır 9 aylık bebekden buyuk hareketler beklemeyın

kızım hıc emeklemedı 10.5 aylıkken dırek yurudu
her cocuk farklıdır
kızım okadar tembeldı kı emeklesın dıye oyuncak koyardım onune 10 aylıkken yuvarlanarak gıderdı emeklememek ıcın
ogun bugundur yuruyor kosuyor

emınım cocugunuz gayet saglıklıdır yere bırakın alısır 9 aylık bebekden buyuk hareketler beklemeyın
Aynen yuvarlaniyor sadece,yuvarlana yuvarlana gidiyor tabi en fazla 2dk. sonra al beni diye ağlamalar başlıyor.Maşallah oğlunuza inşallah benim kiz da yavaş yavaş hareketlenir

Mizaci mi boyle acaba?
Bnm cocuklari baglasan durmazlardi,kucagimdan yere atlardi oglum, kizim 7,5 aylik o da ayni sekilde kendini yere atip gozune kestirdigi oyuncagi vs alana kadar paraliyor kendini.
Yurutec bebekler icin onerilmiyor bu arada, yurumesini dogal akisina birakin,hem omurlari icin cok zararli yurutec, emekledikce veya surundukce sag ve sol beyin gelisiyor diye biliyorum ben tabi ayni zamanda bacak kaslari da.
Gerci emeklemeden yuruyende var.

Daha 9 aylik yurur merak etmeyin bazi bebwkler emeklemeden birden yuruyor. Yurutecw koy yada yere oyuncaklarini koy. surekli kucakta olmaz yorulmazsa uyumaz da sizde isinizi yapamazsiniz anneniz hep yaninizda olmayacak evine gidecek veya bir isi cikip disari gidrcek. Kucakta kucak diye tutturunca ne yapacaksiniz. serbest birakin oyuncaklarini doldurun onune oynasin
Yere oyun halisini seriyorum onuda oturtuyorum oyuncaklarla biraz oynuyor 5dk filan sonra yaygara basliyor.Yere yatiriyorum bir iki yuvarlanip sahte ağlamalar başliyor yarın kararli olucam koyucam yere ağlar ağlar susar heralde yada susmaz ben yine dayanamayip alirim kucağima :(

Benim kızımda ayni koyduğum yerden santim kimildamiyo,aslinda neşeli bir bebek öyle durgun değil kucakta filan zipliyor ama kendi haline birakinca kiyamet kopuyor.Nasıl alıştırıcam bilmiyorum yanimda annem var ama ona rağmen hiçbir işimi yapamiyorum sürekli ilgi istiyor

benim yeğen de çok sorunsuz neşeli, konuşkan bir bebekti, yaşını doldurduktan bikaç ay sonra yürüdü, ama aynı dönem 2-3 kelimelik anlamlı cümleler kurmaya da başlamıştı.
kıyaslamayı hiç sevmem ama, benim kızım da 6 aylıken emekleyip 10 aylıkken yürüdü ama onun 1 yaşındaki konuşma seviyesine ancak 2 yaşında ulaşabildi :)
demek istediğim, her çocuğun gelişim sıralaması, mizacı, hareketliliği, algı düzeyi farklı, kasmadan akışına bırakın, siz strese girerseniz o da girer...

Yere oyun halisini seriyorum onuda oturtuyorum oyuncaklarla biraz oynuyor 5dk filan sonra yaygara basliyor.Yere yatiriyorum bir iki yuvarlanip sahte ağlamalar başliyor yarın kararli olucam koyucam yere ağlar ağlar susar heralde yada susmaz ben yine dayanamayip alirim kucağima :KK43:
eltimin kizi poposunun uzerine hoplaya hoplaya gidiyordu. emeklemedi hic direk yurudu. Aglatma annesi o kadarda birlikte oynayin biraz bes dakika yanliz birak agladiginda yine yanina otur oyna ilgisini cekecek degisik oyuncaklar koyun her seferinde baska bir oyuncak donusumlu koyun sıkıldigi zaman degistirin. aglatma fazla kiyamam tontise:nazar:

Ahaha ne komik anlamışsınız kuzu yu :KK70: koltuklara tutup kalkabiliyor mu canım benim kızım 7 aylikti koltuğa tutup sıralıyordu 11 aylıkken yürüdü yürüteci kullanmayı 6 aylıkken bıraktık kendini aşağı atıyordu benim ki :KK70: korkma annesi o da yürür bu saatten sonra kucağa nadir alın etrafına oyuncaklarını dizin ulaşamasın kolay kolay emekleyerek çalışsın benim kız yürüdükçe sonra emekledi hep geri geri süründü :KK70: şimdi de inadindan konusmuyor misal benimde derdim bu bu aralar :KK43: sağlığı sıhhati keyfi yerinde olsun elbet o da yürür hatta koşar :)

Bencede pes canım:) 9 aylık bebek yurutecte gidebilmesi bile maşallah. Benim bebeğim de 9 ayın içinde yürütecte gitmeyide bilmiyor gayet normal söylediklerin. Kimi bebek 8 aylık 9 aylık yürür kimi bebek 1 yaşında emekler belli olmaz ki

Ben yurutec almadiydim,kendi kendine surundu once sonra emeklemeden yurumeye basladi. Her cocuk farkli ve bence siz cok acele ediyorsunuz

Hanımlar,özellikle tecrubeli anneler yardımınıza ihtiyacım var.Benim kızım 9 aylık fakat çok hareketsiz büyük ihtimalle bunun sorumlusu benim buldumcuk gibi çocuğu kucağımdan hiç indirmedim e annemde yanimda olunca dolayisiyla kizim hiç boşta kalmadı hep bir ilgileneni oldu.Yere çok nadir koydum yürüteciyle bir gidiyor ucuyor resmen ama indirince taytay yaptirmak istiyorum 1 adim bile atmıyor.Yere koyuyorum asla bi emekleme çabası yok oturttuysan 10 saat öyle durur hic birşey yapmaya çalışmaz.Yere yatırıyorum hemen yüz üstü dönüp ağlıyor zora hiç gelemiyor.Bugün inat ettim kaldirmadım ama kazanan yine o oldu nasil sahte ağliyor bi görseniz.Ben napicam gerçekten inşallah yaşıtlarini yakalar,ayni aylarda kuzenimin oğlu var yavaş yavaş yürümeye başladı bizimki hala ciklet gibi yere yapışıyor :KK43:
ayni bizde oyleyiz :) benimkide 8 aylik hic hareket yok. inanirmisin saga sola bile 5. ayda dondu. ben cok dusunmedim bu konu ustunde. Allahtan bisey cikmazsa eninde soninda yuruyecekler zaten. bosver tadini cikar. dondumu yurudumu disi niye cikmadi derken guzel zamanlarin tadini kaçırıyoruz. yurumeyr basladimi keske kucagma gelse azicik deriz

Su an yurumemesi zaten cok normal. Ama genel olarak lütfen çocuğunuzun kaslarinizin gelismesine, kendi kendine donmeye calismasina, hareket etmeye cabalamasina izin verin. Bunlar hep asamadir. Tirtilin kozasini yirtip cikarirsaniz kelebek olup ucamaz, cunku kanatları guclenmemis olur. Izin verin dussun, izin verin aglasin, kendini gelistirsin

Ay olarak bile ayni dertten muzadibiz zamane bebekleri boyle herhalde

Benim kızımda aynı benimde çok hatam oldu hep kucagımda gezdi kış yerler soguk diye dönmeye 10. Ayda başladı emeklemeye11. Aylıkken dktra götürdüm kilolu oldugu için dedi ama siz onu gaza getirin hareketini çogaltın ben alkış yapa yapa emekledi

Durduğu bir sn bile yok ve bu ne kadar yorucu birşey tahmin edemezsin arkadasım.
Allah hepsine sağlık versin biz kucakta da tutsak, peşinde de koşsak yoruluyoruz sonuçta.
Onlar da eninde sonunda yürüyor, konuşuyor, diş çıkarıyor.
Hepsi zamanla olur, canını sıkma onu motive et, oyunlar oynat, güle güle büyüt :)

Birebir aynısını yaşadım. Büyük kızım zarar vermesin diye hep kucağımda taşıdım, artık emeklesin diye yere bıraktığımda da olduğu yerde duruyordu, sürekli kucağıma gelmek istiyordu ağlıyordu. En sonunda inat ettim bıraktım yere 3 gün huysuzlandı ağladı, baktı olacak gibi değil emeklemeye başladı, sonra da yürümeye. Şimdi de mutfak dolaplarına tırmanmaya çalışıyor.

Zamanı gelince yürüyecektir. D vitaminini düzenli kullanmaya çalış.

Back
X