Çocuk Hastalıkları bebegim cok uyuyor...kötümü

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

benim havinim 15

Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2015
611
766
18
Slm 4 aylik bi kizim var gece saat 10 yada 11 de uyur daha hic uyanmaz.. sabah altida uyanir karnini doyururum yine uyur saat 10 veya 11 e kadar..:110:.. gun icerisinde 4 de uyur 20 dk falan ...merak ediyorum boyle olmasi kotumu ne yapsam kilo almio :KK46:asiri acaba arada uyandirip mamasinimi versem cok kafama takildi ya ...

Slm 4 aylik bi kizim var gece saat 10 yada 11 de uyur daha hic uyanmaz.. sabah altida uyanir karnini doyururum yine uyur saat 10 veya 11 e kadar..:110:.. gun icerisinde 4 de uyur 20 dk falan ...merak ediyorum boyle olmasi kotumu ne yapsam kilo almio :KK46:asiri acaba arada uyandirip mamasinimi versem cok kafama takildi ya ...
Ben sorun olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Şu an uykuya en ihtiyaç duydukları zamanlar. Kaldı ki kişilik yapısı bile olabilir.
Benim kızım 1 yaşında itibaren neredeyse hiç öğlen uykusuna yatmazdı, yatıramazdık, uyumayı sevmezdi. Şimdi 5,5 yaşında gece bırak sabahlasın. Sabah da erkenden ayakta. Geçen ctsi 1de uyudu gece, sabah 8de ayakta.
Yine de doktorunuza bir danışın.

Benim oğlan da uyusa keskeee. Ama yok nerde 11 de yatar sabah 8 de ayakta :) yatmiyoki 1 e 2 ye kadar :KK53:

Zaten yeni doğanlar hep uyur, uyusun ki büyüsün :)
Ama uzun aralıklarla uyuyorsa arada siz uyandırın pışpışlayıp emzirin.
Gözlerini bile zor açıyorlar zaten :)
Pat diye kilo almazlar ki siz düzenli emzirin yeterli.

böyle bir durum ile bir yakınımız da karşılaşmıştı. bebeklerini doktora götürdüler. doktor anne babayla dalga gçmiş resmen.bebeğiniz iyi birşey yok. huzurlu olduğu için böyle mışıl mışıl uyuyor daha ne istiyorsunuz demiş :))
gel gelelim sizinde bir problem olduğunu sanmıyorum. rahattır huzurludur maşallah ondan öyle mışıl mışış uyuyordur

Şuan için değil
benim oğlum akşam 6 da veya 8 de uyurdu sabaha kadar kesıntısız uyurdu
gun ıcındede oglen uykusu patlatırdı 1-2-3 saat
sımdı 5.5 yasıdna hala uykuya cok duskun
aksam ayakta tutmak sabahta uyandırmak ıcın ugrasıyoruz

Sakın mama vereyim deme..
Bebek mama nin tadını alınca bir daha anne sütünün yüzüne bakmıyor .
Vallahi genelde durum bu sırf kilo alsın diye yazık etme yavruya
Uyumasi normal.

aslında çok uyumuyor ki.

4 aylık bebek için az bile uyuyor denebilir.
gündüz uyanıklık süresi çok fazla.

tabi her çocuk bir değil, sizin çocuğunuz böyle huzurlu ise sorun yoktur herhalde.
Örneğin benim oğlum 2 yaşında, gündüz uykusunu 2 saatten az alırsa çok huysuz oluyor.
Ki sizinki kadar geç de yatmıyor.
Tek bahsettiğiniz sabah uykusunu almıyor. Neredeyse sizin bebeğe yakın uyuyor benim sıpa :)

çok şanslısınız :nazar:
kilo almıyorsa gece 1- 2 kez emzirebilir yada biberon verebilirsiniz. ama uyandırmadan, birkaç kez uyandırırsanız düzeni bozulur alışır uyanmaya

Sadece gece uyanmaması ilginç ama geç yatıyor

Esasen çok uyumuyor

Zira geç yatıyor ve gündüz az uyuyor

Öğleden sonra az gibi uykusu

Uyanıkken bol bol emsin

Kilosu az diye doktor mu dedi çok bilen akraba eş dost mu

4 aylikmis ben 14 okudum pardon. Uyusun uyusun Elleme bnmkide uyusa keşke 3 yaşında hala sabah erken kalkar

4 aylık bebek için az bile bu uyku. Ayrıca 4-6 aydan itibaren gece beslenmesine ihtiyaç duymaz bebekler. Kilo alsın diye gece emzirmeye, biberon vermeye çalışırsan, benim gibi 1,5 yaşında olduğu halde 50 kere kalkarsınız gece.

Geceleri emzir uyanmasada kaldır daha cok ufak acıkır yavrucak. Dr demedimi 3 , 4 saattr bir kaldır emzir o uyanmasa bile memeden kesene kadar gece emzirmelisin.
Okadar saat ac kalıyodur

Aslında normal gibi. Benim kızım da uyurdu o aylarda. Bazen 7 saati bulurdu. Doktorum 5 saat geçtikten sonra emzir demişti. Kilo alımında sorun varsa doktoruna danış. Belki tahlil yapar. Kansızlık olabilir. Ya da sadece uykuya düşkün olabilir.

bence sanslı annelerdensın..benım cadı 26 aylık hala kesıntısız uyumuyoruz...genede bır aydır daha ıyı...senınkının masallahı var....yalnız gunduz uyanıklık suresı fazla gıbıme geldı ama ıste her bebek bır degıl
hıç kılo almadıysa sıkıntı tabı gunduz beslenmesıne daha dıkkat edersın ama uyandırmanı tavsıye etmem

Back
X