Bebeğim daha küçük ve sütüm gitti

Postmodernik

Guru
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2015
947
595
303
Merhaba hanımlar
Bebeğim 8. Ayında ve benim sütüm gitti. Bu ara bazı sıkıntılar yaşadım çok şükür bitti ama sütüm baya azalmıştı bu dönemde bende devam sütü verdim bebeğime oda biberondan daha rahat içmeye alışınca benden emmeyi reddetmeye başladı ve neredeyse 10 gün oldu bu durum ve sütüm azaldı birkaç damla geliyor o kadar durum böyle oluncada bebeğim emmeyi reddediyor bebeğim daha küçük en azından yaşına kadar emseydi kendimi çok suçlu hissediyorum devam sütüne başlayıp bebeğime alıştırdığım için göğüslerimi sağıyorum ama çok çok az süt geliyor sütümün artması için ne yapabilirim lütfen benimle tecrübelerinizi paylaşın.

Kendinizi hiç suçlu hissetmeyin. Olabilecek durumlar bunlar. Anne sütun ilk 6 ay için önemi vurgulaniyor. Onu tamamlamış zaten..zaten yakında ek gidaya da gecersiniz.kendinizi suclamanizin ne bebeğinize ne size faydası var. Tam tersi
Annenin stresini ve üzüntüsü bebeginiz de hisseder. Allah sağlıkla büyütmek nasip etsin

sizinle bir alakasi yok bebekler dis donemlerinde atak donenlerinde meme reddi yaşayabilirler
kizimda 6 aylikken meme reddi yaşadim ve bir turlu tekrar baglanamadik bunun icin sosyal medyada kurulmus guruplar var adini hatirlayamadim simdi bilen arkadaslar vardir gerekirse size hemsire bile yolluyorlar tekrar guvenli baglanmayi saglayabilmek icin
kendinizi suçlamayin bu sizin elinizde olan bir sey degil

hatirladim la leche league gurubun adi onlarla iletisime gecin facede falan gruplari var cok ilgililer

Ben sütümün azaldığını hissedince beyaz dut kurusunu kaynatıp içiyorum. Canım ne zaman isterse. Bir de alkolsüz malt içecekleri var. Ben içtim çok ise yarıyor. Inşallah tekrar gelir sütünüz
20190426_135434.webp

Benimki de 10 aylık
Biz başımdan beri mamada kullanıyorduk ama emiyordu da
Ek gıdaya geçtikten sonra memeyi pek istemez oldu
Yemek istiyor
Süt de azaldı gibi öyle dolgunluk falan hissetmiyorum

Süt en güzel emzirerek artar. Yok diye düşünmeyin, sık sık meme teklif edin daha sonra mama verirsiniz. Memeler uyarılmazsa süt üretimi durur, arz talep ilişkisi
Oyuna çevirdi benim oğlan ama
İki emiyor bırakıp mıncıklıyor
İki emiyor tırmalıyor
Oyun istiyor

Hemşire sagdigin ile ve eğin emdiği aynı olmaz demişti bir kere stres yapmayı bırakın devam sütünü kesin tekrar emsin istiyorsanız içtiğini suyu artritin ve dereotu tüketin tahin bana iyi gelmişti ama bol bol su için. Bir de gece emzirmeye devam edin gece süt hormonları daha çok çalışıyormuş.

Ek gıdaya geçtik zaten de ben sanırım kolayıma geldiği için ve onara sıkıntılarım vardı diye çok uğraşmak istemdim verdim bebeğime devam sütünü şimdi de pişman oldum sütü arttıran şeyleri yemek lazım su dere oto tahin başka beler var netten baktım ama farklı farklı şeyler var hangileri doğru ki ya da en etkili hangisi

Merhaba hanımlar
Bebeğim 8. Ayında ve benim sütüm gitti. Bu ara bazı sıkıntılar yaşadım çok şükür bitti ama sütüm baya azalmıştı bu dönemde bende devam sütü verdim bebeğime oda biberondan daha rahat içmeye alışınca benden emmeyi reddetmeye başladı ve neredeyse 10 gün oldu bu durum ve sütüm azaldı birkaç damla geliyor o kadar durum böyle oluncada bebeğim emmeyi reddediyor bebeğim daha küçük en azından yaşına kadar emseydi kendimi çok suçlu hissediyorum devam sütüne başlayıp bebeğime alıştırdığım için göğüslerimi sağıyorum ama çok çok az süt geliyor sütümün artması için ne yapabilirim lütfen benimle tecrübelerinizi paylaşın.
Öncelikle sağmak süt miktarını belirlemez. Bebeğiniz makineden daha kuvvetli çektiğinden ona daha çok süt gider. İkinci olarakta sık sık bebeğinizi döndüre döndüre emzirin. Bol su için, sütünüz artacaktır.

sizinle bir alakasi yok bebekler dis donemlerinde atak donenlerinde meme reddi yaşayabilirler
kizimda 6 aylikken meme reddi yaşadim ve bir turlu tekrar baglanamadik bunun icin sosyal medyada kurulmus guruplar var adini hatirlayamadim simdi bilen arkadaslar vardir gerekirse size hemsire bile yolluyorlar tekrar guvenli baglanmayi saglayabilmek icin
kendinizi suçlamayin bu sizin elinizde olan bir sey degil
Dişleri çıkarken de oldu ama ben çok boşladım almıyorsa ısrar etmedim bıraktım verdim mamayı işte

Ek gıdaya geçtik zaten de ben sanırım kolayıma geldiği için ve onara sıkıntılarım vardı diye çok uğraşmak istemdim verdim bebeğime devam sütünü şimdi de pişman oldum sütü arttıran şeyleri yemek lazım su dere oto tahin başka beler var netten baktım ama farklı farklı şeyler var hangileri doğru ki ya da en etkili hangisi
Ablam havuç suyu ile cogaltmisti bende komposta ile cogalttim hurma da çok iyi geliyor. Benim kizimda diş çıkarıyor ve bu dönem oda oyun halinde memede oyun yapıyor demek ki bu da geçici bir donem.

Ablam havuç suyu ile cogaltmisti bende komposta ile cogalttim hurma da çok iyi geliyor. Benim kizimda diş çıkarıyor ve bu dönem oda oyun halinde memede oyun yapıyor demek ki bu da geçici bir donem.
Bebeğim oyun bile yapmıyor memeyi görünce direk sırtını dönüyor ya da ağlamaya başlayıp kucağımdan inmeye çalışıyor

Ben de sık sık emzirin diyeceğim.. Tekrar artar o zaman sütünüz inşallah. Devam sütünü vermeyin. Bol su için. Dereotu yiyin. Protein almaya dikkat edin. En önemlisi sık sık emzirme tabiki. Devam sütünü vermezseniz çocuk acıktığı için sık sık emecektir diye düşünüyorum.

Bebeğim oyun bile yapmıyor memeyi görünce direk sırtını dönüyor ya da ağlamaya başlayıp kucağımdan inmeye çalışıyor
Emsin istiyorsan bir şekilde tekrardan alıştırmaya bak Emdikce gelecek çünkü ek gıdanın ve kolayligin farkına vardı oda emmek istemez ama devam sütü yerine emzirmeye devam et.

Rezeneyi kesinlikle öneririm. Sütüm çok azdı ve bebeğim birkaç aylikti, doymuyordu. Ne zaman ki rezeneyi günde üç kere birer bardak içtim sütüm çoğaldı ve bebeğim iki yaşına girecek hala emziriyorum.

Back
X