Bebeğim daha küçük ve sütüm gitti

Sallama rezene var bende oda aynı etkiyi yapar mı acaba

Yapmaz. Aktarlarda satılan tohum rezene olacak. Çok ucuz birşey. Ben yarım kilo alıyorum haftalarca gidiyor. Bir buçuk bardak suya bir tatlı kaşığı atıp beş dakika kaynatın. Rengi sarıya dönsün. Çekirdeğin özü suya geçsin. İlidiktan sonra için. Farka çok şaşıracaksınız.

Yapmaz. Aktarlarda satılan tohum rezene olacak. Çok ucuz birşey. Ben yarım kilo alıyorum haftalarca gidiyor. Bir buçuk bardak suya bir tatlı kaşığı atıp beş dakika kaynatın. Rengi sarıya dönsün. Çekirdeğin özü suya geçsin. İlidiktan sonra için. Farka çok şaşıracaksınız.
Çok teşekkür ederim hemen alıp deneyeceğim inş

Merhaba hanımlar
Bebeğim 8. Ayında ve benim sütüm gitti. Bu ara bazı sıkıntılar yaşadım çok şükür bitti ama sütüm baya azalmıştı bu dönemde bende devam sütü verdim bebeğime oda biberondan daha rahat içmeye alışınca benden emmeyi reddetmeye başladı ve neredeyse 10 gün oldu bu durum ve sütüm azaldı birkaç damla geliyor o kadar durum böyle oluncada bebeğim emmeyi reddediyor bebeğim daha küçük en azından yaşına kadar emseydi kendimi çok suçlu hissediyorum devam sütüne başlayıp bebeğime alıştırdığım için göğüslerimi sağıyorum ama çok çok az süt geliyor sütümün artması için ne yapabilirim lütfen benimle tecrübelerinizi paylaşın.
Bunlar basen dönemsel olabiliyor. Şimdi zaten 8 aylik bir bebek ek gıdaya geçmiştir. Yani anneden artık meme almasının sebebi eskisi kadar beslenme ihtiyacı değil duygusal ihtiyaç. Bir gün bir bakmışsın memeye yapışmış. Benimki 2 yaşında bir sürü şey yiyor ama sabaha kadar da meme ağzında olacak. Bir kaç haftadır bu şekilde 3 ay önce meme toplasan günde 5dk emmiyordu.

Yemeyi içmeyi bi tarafa atın, sağlıklı beslenmeniz yeterli. Sütü bol su ve sık emzirmek arttırır. 1 hafta boyunca emzirme kampı yapın bakın nasıl artıyo o süt.

Oğlum emerken ısırdığı için göğüslerimde dikişlik yaralar açılmıştı. Doktor “zaten 9 ay besler süt, bıraktırabilirsin” demişti. Yinede devam etmek isterseniz bol yeşillik ve su tüketin. Rezene çayıda iyi geliyor.

Benım bebegım de sekız aylık ama ek gıdaya gectık bız. Oncekı gıbı benımde sütüm yok ama emzırıyorum yıne hıc ememeyen bebekler var yıne sekız ay emmiş şükür edın. Ben ıkı aydır aybası görüyorum ve olan sütte ınanılmaz derecede azalıyo tam mofakım bozuluyor banyo yapınca yıne artıyo bende cok kafaya taktım takıyorumda malesef

Biberonu ve varsa emziği acilen çöpe atın ve bol bol ten tene temas yapın
Ayrıca şu anda emmediği için sağım yapmanız gerekiyor
Her saat başı gelen miktara bakmadan sağın 5-10 dk, uyarı gitsin süt artsın.
Çıkan miktara takılmayın.
Ayrıca daha küçük, emmiyorsa mama alması gerekiyor, 1 yaşına kadar ana öğün anne sütü, yoksa mamadır. Mamayı ve sağımda çıkan sütü bardak ya da alıştırma bardağıyla verebilirsiniz.
Facebook’ta emzirme sanatı grubuna üye olun oraya yazın mutlaka çok yardımcı olurlar

Merhaba hanımlar
Bebeğim 8. Ayında ve benim sütüm gitti. Bu ara bazı sıkıntılar yaşadım çok şükür bitti ama sütüm baya azalmıştı bu dönemde bende devam sütü verdim bebeğime oda biberondan daha rahat içmeye alışınca benden emmeyi reddetmeye başladı ve neredeyse 10 gün oldu bu durum ve sütüm azaldı birkaç damla geliyor o kadar durum böyle oluncada bebeğim emmeyi reddediyor bebeğim daha küçük en azından yaşına kadar emseydi kendimi çok suçlu hissediyorum devam sütüne başlayıp bebeğime alıştırdığım için göğüslerimi sağıyorum ama çok çok az süt geliyor sütümün artması için ne yapabilirim lütfen benimle tecrübelerinizi paylaşın.

İçiniz rahat olsun böyle dönemlerden sonra emzirmeye devam eden birçok kişi duydum ten tene temas ve duşta emzirmeyi deneyin Facebook kullanıyorsanız emzirme akademisi diye bir grup var orada yardımcı olabilecek adminler var. Mutlaka gruba girin eminim basarabilirsiniz.

Senin bir suçun yok canım olacağı varmis.Sana soyle bir öneride bulunabilirim.Yani sütün ilk günkü gibi bol olmaz çok normal.Malum süt az olunca yavru emmek istemez bence sütünü sağ hem sütünü arttırmış olursun hem de yavru anne sütüne devam eder.Ek gıdaya geçmiş olmalısın neler veriyorsun.

Rezene tohumu alip demleyip icin birde ayva kompostosu bana cok iyi gelmisti. Gece uyrken emzrebilirsiniz ozaman farkedemezse emer. Malt icecegni oneren arkadaslara diyecegim icerigine baksinlar kola gibi sirf seker hicbir faydasi olmayan cok zararli bir sey kilo vermeyi bile durduruyor icerik arastiran sitelerde var taammen bos ve zararli yani onun yerine sekersiz komposto icin onemli olan mevenin ozu ve su icmektir

Tahin deneyin ,bebek küçük değil 8 ay çok vahim değil gayet güzel emzirmişsiniz ek gıdaya geçme zamanı zaten üzmeyin kendinizi

Merhaba hanımlar

Öncelikle kendinizi kötü hissetmeyin. Ben nerdeyse hiç emziremedim. Olabilir, insanız. Pompayla çekmeyi deneyebilirsiniz memeyi reddediyorsa. Ben 30 cc bile gelse veriyordum hiç yoktan iyidir mantığıyla. Dereotu ve bol su içmek arttırıyormuş.

Merhaba hanımlar

Sütünü 2 saatte bir 10 ar dk sağ
Ebebekte malt içeceği var her gün 1 tane iç
2-3 lt su iç
Sürekli bebeğine meme ver acıktığında. Yetmediği yerde devam sütünü sonra ver ama küçük ve az delikli bir biberon kullan.

kendinizi kötü hissetmeyin ilk 6 ay önemli olan onu da almış zaten ek gıdaya geçme zamanınız geçmiş.hiç süt veremeyenler napsın.önemli olan sağlığı kilosu gelişimi

Ben öleyim o zaman. Oğlum 2 ay Kızım 3 ay anne sütü aldı. Süt yok bitti. SMA ile büyüdüler. Kontrolünüz dışında bir durum İçin ne diye acı çekiyorsunuz?

Back
X