Ek gıdaya geçtik zaten de ben sanırım kolayıma geldiği için ve onara sıkıntılarım vardı diye çok uğraşmak istemdim verdim bebeğime devam sütünü şimdi de pişman oldum sütü arttıran şeyleri yemek lazım su dere oto tahin başka beler var netten baktım ama farklı farklı şeyler var hangileri doğru ki ya da en etkili hangisi
Su oranı fazla besinler, ev yapımı şekersiz meyve suları, kompostolar, çorbalar, çiğ meyve, sebze, yoğurt sütü artırır. Ekmek gibi tüm unlu gıdalar, kızartmalar, şekerli yiyecekler, turşu gibi tuzlu yiyecekler sütü azaltır. Bu denklem bende hiç şaşmadı şimdiye kadar. Anlayacağınız çok susatan hiçbir şey yememeye dikkat edip bol sıvı alırsanız sütünüz artar. Dereotu sütü gerçekten artırıyor. Maydanoz ve adaçayı azaltıyor.
En önemlisi, sık sık yarı çıplak emzirin, emzirirken bakışın, sırtına masaj yapın, ellerinin üstünü okşayın, alın çevresini ağır hareketlerle okşayın, saçlarını okşayın, gülümseyin, emzirme pozisyonunuz uygunsa öpün, tatlı tatlı bir şeyler anlatın, yüzünü mesela. "Saçları ipek gibi yumuşacıkmış, annesi dokundukça rahatlarmış, gözleri minicikmis, kapkaraymış, annesi baktıkça gözleri parlarmış, burnu minicik bir fındığa benzermiş, küçücük ağzı ne kadar da tatlıymış." Anlattıkça bebeğimi özledim, uyansa da emzirsem :)