Bebeğim daha küçük ve sütüm gitti

Son bir ay diş patlatma dönemimizdi. Kızım 10 aylık. 6. aydan itibaren ek gıdaya geçtik. 5. ayındayken az az bir çay kaşığı kadar tattırmaya başladım ufak ufak. Bir haftada iki dişi de patladı. Son iki haftadır bir gün çok emiyor, göğsüme yapışık geziyor. Bir günde iki defa meme emdiği de oluyor (istemiyor ısırıyor sadece). Çok emmesine rağmen emdiği günler sütüm oluyor. Fakat az emdiği zaman göğüslerim genelde boş oluyor. Emzirmeye çalışın sütünüz gelecektir. Kendinizi suçlu hissetmeyin. Devam sütünü geceleri verin sadece, gündüz alıştırmayın. Gündüzleri bir yemek rutini oluşturun.

Merhaba hanımlar
Bebeğim 8. Ayında ve benim sütüm gitti. Bu ara bazı sıkıntılar yaşadım çok şükür bitti ama sütüm baya azalmıştı bu dönemde bende devam sütü verdim bebeğime oda biberondan daha rahat içmeye alışınca benden emmeyi reddetmeye başladı ve neredeyse 10 gün oldu bu durum ve sütüm azaldı birkaç damla geliyor o kadar durum böyle oluncada bebeğim emmeyi reddediyor bebeğim daha küçük en azından yaşına kadar emseydi kendimi çok suçlu hissediyorum devam sütüne başlayıp bebeğime alıştırdığım için göğüslerimi sağıyorum ama çok çok az süt geliyor sütümün artması için ne yapabilirim lütfen benimle tecrübelerinizi paylaşın.
Günde 3 kere bestlak damla kullan.Bolsu iç bu klasik bilyorsun zaten.

Oyuna çevirdi benim oğlan ama
İki emiyor bırakıp mıncıklıyor
İki emiyor tırmalıyor
Oyun istiyor
Gerekirse sağın
Bebek emmiyorsa memenin bi şekilde uyarılması lazım ki beyine ihtiyaç var üret uyarısı gitsin.
Süt bazı dönemlerde azalır bu normal
Ancak sık sık uyarılırsa yeniden yeniden süt üretilir

Merhaba hanımlar
Bebeğim 8. Ayında ve benim sütüm gitti. Bu ara bazı sıkıntılar yaşadım çok şükür bitti ama sütüm baya azalmıştı bu dönemde bende devam sütü verdim bebeğime oda biberondan daha rahat içmeye alışınca benden emmeyi reddetmeye başladı ve neredeyse 10 gün oldu bu durum ve sütüm azaldı birkaç damla geliyor o kadar durum böyle oluncada bebeğim emmeyi reddediyor bebeğim daha küçük en azından yaşına kadar emseydi kendimi çok suçlu hissediyorum devam sütüne başlayıp bebeğime alıştırdığım için göğüslerimi sağıyorum ama çok çok az süt geliyor sütümün artması için ne yapabilirim lütfen benimle tecrübelerinizi paylaşın.
Merhaba . Benim de sizin gibi sütüm azaldı sanırım. Bebeğim memeyi alıyor sonra alıp bırakıyor alıp bırakıyor. Mamayı da sevmiyor yediremiyorum. Psikolojik olarak buna sebep oldum sanırım. Uykuyu memede yapmak istiyordu. Eşim de bu çocuk uyumak için meme istiyor sen sürekli meme verdin şimdi bende uyumuyor vs dedi ve etkilendim sanırım. Memede uyutmamaya başladım ama çok stres oldum. Bu da sanırım sütümü azalttı şimdi ben de çok suçlu hissediyorum stres yapıp buna sebep olduğum için. Siz ne yaptınız düzeldi mi ? Benim bebeğim daha 3 ay 10 günlük çok üzülüyorum.

Konu sahibesi hakkında yorum yapamıcam üzgünüm 🙁 benim oğlumda 11 aylık asla ek gıda almıyor zorlamamama rağmen gördüğü anda çığlık kıyamet hep memedeyiz ben emziğe karşıyım ama gece boyunca emiyo beni vicdan azabı çekip dayanıyorum yeter ki aç kalmasın diye gündüz de hep meme de artık yetmiyor biliyorum 4-5 saat aç bırakıp yemek vermeyi denediğim oldu asla yemiyo çok kötü hissediyorum kendimi olamadım ben anne gibi geliyo gündüz de hep memede zaten hep ikimiziz 🥺
13 ay ve aynı durumdan selamlar:halay:

Yaptım İnan’ın yaptım bu sefer inada bindirip yemedi henüz yürümüyor veya emeklemiyor ama yavaş yavaş kelimelere başladı ben önüne koydukça atıyo sinirden titreye titreye ağlıyo çeşit sundum yok bir çeşit sundum yok artık bildiğiniz eğer emzirmezsem tırnaklıyo yoluyo uyumuyo dişte çıkarıyoruz onunda etkisi çok biliyorum ama gerçekten çok yıprandım stresten Gül hastası oldum 🥺
Yemekle oynatarak yedirseniz bebimki de öyle yiyo anca. Yoğurt mu yedircem koyuyorum kaseyi önüne bi elimle tutuyorum o mıncıklıyo patpat yapıyo tesvik etmek için siz başta mıncıklatın pat pat yaptırın yapınca gülün. Boyle boyşe alışınca o oynarken bir yandan kaşıkla ağzına sokun. Bizde sadece bu yol işe yaradı.

habalar Yeni annelere duyurulur!!!!
Sütü arttıran hem de kilo almadan kimyon önericem
ilk çocuğumda sütüm çoktu ancak ikinci doğum sonrası okadar azdı ki , kesilecek sandım şu an 40 günlük bebeğim var
günde 2 kez yoğurda 1 tatlı kaşığı kimyon karıştırıp yiyin inanılmaz süt yapıyor hoşaf tatlı bulgur hepsi sadece kilo aldırıyor deneyin görüceksiniz

Merhaba hanımlar
habalar Yeni annelere duyurulur!!!!
Sütü arttıran hem de kilo almadan kimyon önericem
ilk çocuğumda sütüm çoktu ancak ikinci doğum sonrası okadar azdı ki , kesilecek sandım şu an 40 günlük bebeğim var
günde 2 kez yoğurda 1 tatlı kaşığı kimyon karıştırıp yiyin inanılmaz süt yapıyor hoşaf tatlı bulgur hepsi sadece kilo aldırıyor deneyin görüceksiniz

Back
X