Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
7 ayını bugün dolduran iştahsız ve çok hareketli bir kızım var. ilk günlerden beri formül mama içirememiştim ve şuan da devam sütü almıyor. ne yaptıysam olmadı. yiyeceklerinin içine kattığımda bile tadını alıyor ve reddediyor yemeyi. sorun şu ki zayıf olduğu için doktorumuz tıbbi bir mama önerdi ve kızım onu da içmiyor. çıldırmak üzereyim, ne yapmalıyım kızlar. fikri olanlar acilen paylaşabilir mi...
benım oglumda aynı sekıldeydı benım kendı suumde yok denecek kadar azdı bende sınır stresle hep yanlıslar yaptım ben cozumu uyku arasında uyurken vermekte bulmustum baska turlu ıcmıyordu cınku ısınız zor Allah yardımcınız olsun yemeyene emmeyen cocuk duydummu ıcım hala cız eder
benım oglumda aynı sekıldeydı benım kendı suumde yok denecek kadar azdı bende sınır stresle hep yanlıslar yaptım ben cozumu uyku arasında uyurken vermekte bulmustum baska turlu ıcmıyordu cınku ısınız zor Allah yardımcınız olsun yemeyene emmeyen cocuk duydummu ıcım hala cız eder
uyurken veriyorum bazen alıyor bazen almıyor. aldığında da hemen uyanıyor daha yarısını içmeden, ağlamaya başlıyor. sinirlerim harap oldu gerçekten. neyse ki emme konusunda sorun yaşamadık çok şükür. ama kilosu düşük olduğu için devam sütü içmesi şart diyor dr
herkesin bebeği içiyor galiba devam sütlerini. yok mu benim durumumda olan arkadaşlar????
Dert Etme,Dua Et..
Kayıtlı Üye
Benim bebeğim yaklaşık 9 ay olacak ama hala içmiyor,çalıştığım içinde anne sütü çok içemiyor sağmakla 200 ml anca bırakabiliyorum.Eskiden çorba içerdi 5 aylıkken ama şimdi sade yoğurttan başka bir şey yemiyor.Çıldırmamak elde değil.Ne devam sütü ne de inek sütü içmiyor.Öyle aç aç dolaşıyor işte kuzum birde meyve püresi yiyor ama bu ayda şeftali yemesi de doğru mu o da tartışılır çünkü artık sonbahardayız. Ne yapacağımı bende bilemiyorum.

herkesin bebeği içiyor galiba devam sütlerini. yok mu benim durumumda olan arkadaşlar????
esperanzaa anacım benim kzımda devam sütü içmiodu. bende ölçüüü değiştirdim yani üzerinde yazan tarifin yerine 1 kaşık daha az kattım 5 diosa 4 kattım ve az az vermeye başladım özellikle uykuya baya gectiği sırada verebiliorum oda dediğin gibi ya uyanıo yada ağlıo sadece 50 cc içio. sabahları bakıcıya bırakıorum oda uykuda içirdiğini söyledi ağzını sıkı sıkı kapatıomuş içmemek için uyanık kzım :) Allah yardımcımızolsun çalıştığım için sütüde yettiremiorum bakalım napcaz
Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
çook azıcık pirinç unu katmak iyi gelebiliyo bi deneyin derim
olmuyor olmuyor... ne denediysem olmuyor, çıldırmak üzereyim kızlar...

Ne. Yaptiniz ayni so run bend e benim ki Anne sutu de his icmedi cildirmak uzereyim
benimde oğlanın biri hiç ne mama nede anne sütü içmiyo uykuda veriyorum bizimkiler üçüz 2 rkek bi kız delirmemek elde değil arkadaşlar günlük ne kadar su veriyorsunuz benim bebişler 3.5 aylık 200 cc anne sütü 500 cc de mama veriyorum günlük
----................................................
mamanın içerisine sevdiği yiyeceklerdenkatsanız.mesela elma seviyorsa elma suyuivs... belki hoşuna gider.
devam sütlerinin tadı markadan markaya değişiyor. sizin kullandığınızı tahmin ettiğim sütün tadını hiç sevmemiştim ki benim bebek de sevmedi.başka aldım, onu içti. 2-3 tane piyasada sık kullanılan formül süt markalarını deneyin.tabi en güzeli anne sütü ve 4. aydan sonra yetmediğinde yoğurt..
Benim kızım da suan 10 aylik gündüz ek gida vs geçiştirmeye calisiyorum ki onlarida az yiyor ama devam sütü , mama icmiyor 3 dişleri de daha çıkmadı ama dis değil dedi dr daha çıkcak gibi durmuyo dedi gece ac ac yatiyor haliyle derin uykuya gecemiyor açlıktan milupa,avolvia,hipp hepsini denedim icmiyor kac biberon döktüm bazen tadına bile bakmıyor cok zor durumdayim