Çocuk Hastalıkları Bebeğim dik duramıyor !!

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

complex

Guru
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2012
384
177
303
İstanbul
Merhaba Anneler,
4 aylık oğlum kucağımıza aldığımızda öne doğru kendini büküyor yani karnını düz tutamıyor ama kucağımızdayken yatarken bi problem yok...Sizinde bebekleriniz kucağınızdayken belini tutabiliyormu yani kafasını yere doğru eğip karnını birleştiriyor anlatabildim umarım.... :(((

Bebeğiniz daha küçükmüş benim arkadasımın bebeği 6 aylık o bile henüz oturamıyor dik,devriliyor normal yani

Canım sakın emrak etme bende aynı endişeleri yaşamıştım. Kendi kendimi yemiştim bi ara bu çocuk neden dik durmuyor bişey mi var acaba diye:) tam olarak 5-6 ay arası yavaştan başlamıştı oğlum oturduğu yerde dik durmaya. Aslında mesela oturtup yanlarına yastık koy, önüne de oyuncakları koy sonra alıp havaya kaldır o da oyuncağı takip ederek kalkmaya çalışır. Hem karın kasları da gelişir. Ama tabi bu dediğim hani 5 aydan sora falan yapacağın bişey. İnan şu an zaten oturmayı bile bilmiyor nasıl dik dursun ki:) merak etme sakın bi ikii ay sorada bu çocuk ne zaman emeklicek diyceksin, sonra ne zaman yürüyecek.Derken bakıcaksın ki zaman nasıl geçmiş. Biz anneler her daim buluruz endişelenecek bişey:)))

meselem oturamaması değil kızlar yani kucağımdayken karnını iki büklüm yapıyo yumak gibi oluyo yani

meselem oturamaması değil kızlar yani kucağımdayken karnını iki büklüm yapıyo yumak gibi oluyo yani

complex benim kızımda aynı canım dediğin gibi kucağıma aldığım zaman iki büklüm oluyor çok rahat ediyor düzeltiğim zamanda ağlıyor öyle durmak istiyor ilk başlarda bnde senin gibi endişelendim ama zaman geçtikçe düzeleceğini düşünüyorum....

complex benim kızımda aynı canım dediğin gibi kucağıma aldığım zaman iki büklüm oluyor çok rahat ediyor düzeltiğim zamanda ağlıyor öyle durmak istiyor ilk başlarda bnde senin gibi endişelendim ama zaman geçtikçe düzeleceğini düşünüyorum....

sanırım çok çabuk büyümelerini istiyoruz

4 ay bu endişeler için çok erken ,ayrıca arada gaz sancısı falan oluyorsa biz nasıl iki büklüm oluyoruz gaz sancısı girdiğinde o da ondan öyle yapıyor olabilir eğer gazlı bir bebekse,ana bence endişelenme çünkü 4 aylıkken istesen de dik oturamaz,kucakta iki büklüm olur,hiç bi yerlerini tutamiyorpar o aylarda 1-2 aya ne kadar değiştiğini sen de farkediceksin

4 ay bu endişeler için çok erken ,ayrıca arada gaz sancısı falan oluyorsa biz nasıl iki büklüm oluyoruz gaz sancısı girdiğinde o da ondan öyle yapıyor olabilir eğer gazlı bir bebekse,ana bence endişelenme çünkü 4 aylıkken istesen de dik oturamaz,kucakta iki büklüm olur,hiç bi yerlerini tutamiyorlar o aylarda 1-2 aya ne kadar değiştiğini sen de farkediceksin

benim dört aylık kızımda aynısını yapıyor,eğer seni doğru anladıysam,ben başını yaslıyorum,o ısrarla öne doğru büküyor kendini kambur gibi,ve yere bakıyor sürekli,ilgisini çeken bişey olunca kafasını kaldırıyor.başını tutamıyor mu acaba dedim ama yüzükoyun yatırınca dakkalarca kafayı havada tutuyor,hata dönüyor,yattığı yerden kalkmaya uğraşıyor,ellerini tutunca hemen kalkıp oturuyor hiç kafa geriye düşmüyor.ama arkadaşların dediğine bakılırsa normal sanırım.

Merhaba Anneler,
4 aylık oğlum kucağımıza aldığımızda öne doğru kendini büküyor yani karnını düz tutamıyor ama kucağımızdayken yatarken bi problem yok...Sizinde bebekleriniz kucağınızdayken belini tutabiliyormu yani kafasını yere doğru eğip karnını birleştiriyor anlatabildim umarım.... :KK43:((
Aynı durum bizdede var canım çok şeklini alıyor 2.5 aylık oldu ne zaman dan sonra düzelme oldu acaba

Suan oglum 6 yasinda cok sukur o donemler yasadiklarimiz tamamen gaz sancisiymis ve 6 ayi buldu duzelmesi.. bebegin masajini ihmal etme sen gaz yapmayacak sekilde beslen bebeginin gaz cikarmasi icin ona hareketler yaptir internette videolari mevcut.. birde ben kimyon suyu icip sütümden bebeğime gecmesini saglamistim

Back
X