4 aylık civarında babıldamaya başladı bi süre konuşur gibi sesler çıkarırdı kendi kendine sonra uzun süre kesildi 6 aya kadar. Oğlum 2 aylıkken onunla konuştuğumda göz teması kurar, gülümser, konuşmalarıma cevap verir gibi sesler çıkarırdı kızım 9 aylık olduğunda dahi yapmadı bunları. Hiç benimle iletişim çabası yok gibiydi. 7 aylıkken oturduğu yerde sallanırdı, kanat çırpardı. Yüzüstü durmaya tahammülü yoktu 9 aya kadar dönmedi. Kucağa alınmaktan hoşlanmazdı, ben veya bir başkası elini tutsak hemen çekerdi. Bunları o kadar kafama takıyordum ki. Ama aynı zamanda 6-7 aylıktan itibaren ben odadan çıksam arkamdan ağlardı, misafir geldiğinde ya da biz gittiğimizde diken üstünde dururdu herkesi incelerdi ve yabancılaması vardı ama babasını bile yabancılıyordu. 6 aydan sonra babıldamalar tekrar geldi baba, mama gibi kelimeleri söyledi anlamlı olarak kullanması daha sonra oldu. Doktora götürmeye o kadar korktum ki endişelerimi tasdik ederse diye. 1 yaşında 10 civarı anlamlı kelimesi vardı. 18 ayda abi gitti gibi ikili cümlelere başladı sonrasında da dili hızla açıldı. İnşallah sizin çocuğunuzda endişelerinizi boşa çıkarır.