Bebeğim doğduktan sonra kalp ameliyatı olmak zorundaymış :( :(

Çok geçmiş olsun, güzel güzel ameliyatını olsun, kalbindeki sıkıntıdan eser kalmasın inşallah.

Anladım çok teşekkürler benim evimin hemen yanı atakentteki acıbadem hastanesi ve görüşeceğim bir kaç hastaneden biriydi olumlu yorumunuzu paylaşmanız benim için çok iyi ve iç ferahlatıcı oldu bu yüzden

Kucukcekmece acibadem hastanesi cocuk kardoyolojisi ender odemis cok memnundu kardesim ve bu dr inanlmaz harika adam ve adamin hastane ile anlasmasi su dogustan kalp hastasi olan cocuklardan hic bir ucret talep.etmiyorlar

ALLAH yardımcınız olsun. Sağ sağlim hayırla atlatıp, kucağınıza sağlıkla alın inşaALLAH.

2 yaşında bir oğlum var doğumdal bir anomalisi vardı. 9 aylıkken ameliyat oldu. Ben tabi nasıl geçeçek nasıl olacak modunda yürepim ağzımda gezdim hep. Ama o kadar rahat geçti ki inanın şimdi ameliyata dair kötü bir anı anlatın deseniz yok. Rabbim kolaylığını verdi, benden daha dayanıklı çıktı oğlum. Ameliyattan önce düşünüyordum acıdan ağlarsa ben naparım diye ama ağlamadı :) siz de endişelenmeyin hepsi gelip geçecek sonra benim gibi hatırlamıycaksınız bile

Öncelikle çok geçmiş olsun. Artık bu ameliyatlarda çok ilerleme sağlandı. Tanı olarak bir isim söylediler mi? Bebekler daha dirayetli ve hırslı sağlık konusunda. Hayata tutunma güçleri gerçekten mucize gibi. Umarım en hayırlı şekilde kucağınıza alırsınız bebeğinizi.

Size de çok çok geçmiş olsun, çok şükür atlatmışsınız, bi daha sağlığıyla ilgili herhangi bir üzüntü yaşatmasın rabbim inş.

2 yaşında bir oğlum var doğumdal bir anomalisi vardı. 9 aylıkken ameliyat oldu. Ben tabi nasıl geçeçek nasıl olacak modunda yürepim ağzımda gezdim hep. Ama o kadar rahat geçti ki inanın şimdi ameliyata dair kötü bir anı anlatın deseniz yok. Rabbim kolaylığını verdi, benden daha dayanıklı çıktı oğlum. Ameliyattan önce düşünüyordum acıdan ağlarsa ben naparım diye ama ağlamadı :) siz de endişelenmeyin hepsi gelip geçecek sonra benim gibi hatırlamıycaksınız bile

Anladım çok teşekkürler benim evimin hemen yanı atakentteki acıbadem hastanesi ve görüşeceğim bir kaç hastaneden biriydi olumlu yorumunuzu paylaşmanız benim için çok iyi ve iç ferahlatıcı oldu bu yüzden
Biz cok memnun kaldi sukur Allaha hic yasamamis gibi sozede acil sifalar

Teşekkür ederim öncelikle . tanı olarak çift çıkışlı sağ ventrikül ve bu 2 damar ters şekilde aynı zamanda

Öncelikle çok geçmiş olsun. Artık bu ameliyatlarda çok ilerleme sağlandı. Tanı olarak bir isim söylediler mi? Bebekler daha dirayetli ve hırslı sağlık konusunda. Hayata tutunma güçleri gerçekten mucize gibi. Umarım en hayırlı şekilde kucağınıza alırsınız bebeğinizi.

Doğduktan 2 gün sonra bebeğim bağırsak ameliyatı oldu.Biz de detaylıda öğrenmiştik.Sana bazı tavsiyeler verebilirim.

1-ilk önce kromozomla ilgili bi sıkıntı olmadığı için şanslı olduğunu bil.Allah korusun down falan da olabilirdi.Kalp hastalığı olan bebeklerin çok yüksek bi oranında oluyo bu tür kromozomal bozukluklar.

2-hemen olacağı ameliyatın tam olarak ne olduğunu öğren ve araştırmalara başla.Yenidoğan yoğun bakımı ve bu ameliyatı yapacak bölümü olan tam kapsamlı iyi bi hastane bul.

3-kesinlikle doktorla görüş ve bilgi al.Ultrason görüntülerini götür, amniyo sonucunu götür ve bebeğin temiz olduğunu belirt(gebeliğin ilerlediği haftalarda eğer o hastanede kaydın yoksa downlu bebeği falan kabul etmek istemiyolar)

4-bebeğini doğunca 15 günden önce eve götüremezsin(en iyi ihtimal).Süt pompanı falan al sütünü sağacaksın o hastanedeyken.

5-inan iyi düşünmeye çok ihtiyacın var.Biz ne desek de çok zor bi süreç ve zor olacak.Kendini zor zamanlar geçireceğine hazırla ki şok yaşama çünkü zaten lohusa psikolojisi yeterince zor.

Bir şey daha söyliyim.Özelde deli para isterler.Bizim ameliyata 70-80 bine yakın para istemişlerdi.

Teşekkür ederim öncelikle . tanı olarak çift çıkışlı sağ ventrikül ve bu 2 damar ters şekilde aynı zamanda
Bebekler çok güçlü oluyor. Yakınlarımın başına gelmedi ama hastalarımız vardı. Genellikle genetik, annenin yaşının ileri olması, gebelikte hastalık geçirmek, akraba evliliği gibi durumlarda daha sık görülüyor kalp hastalıkları ama bazen de bu durumların hiç biri yokken bile olabiliyor. Doktorunuz zaten yönlendirir ama öncesinde mutlaka hastane ayarlaması servis ya da yoğun bakım ayarlaması gibi durumlarınızı konuşun.

Kan şeker yüksekliği hamilelikte kalp hastalığını ve bebekte körlüğü tetikliyormuş

Canım oncelikle gecmiş olsun inş bu süreci saglıcakla atlatırsınız.

Bizim mucize bebegimiz kaan da dogumdan hemen sonra kalp ameliyatı oldu şimdi cok sukur durumu iyi annesi passionete passionete sana bilgi verir
Ahh bir an gecen sene bu aylara gittim. ozelden numarami yazdim görüşelim lütfen. Saol canim haber verdiğin için ZehreNur ZehreNur gulsen88 gulsen88

Herkese merhaba

Allah kısmet ederse Eylül ayında doğum yapacağım. Fakat ayrıntılı usg de bebeğimin kalbinden çıkan 2 anadamarında terslik olduğu ve 2sinin de aynı taraftan çıktığı görüldü. Bunu öğrenince kısa süreli geçirdiğimiz şoktan sonra amniyosentez vs yapıldı çok şükür o sonuçlar temiz çıktı. Bebeğin gebetik kromozomal bir hastalığı yok çok şükür ki . Fakat kalpteki damarların durumundan dolayı bebek doğduktan sonra 1, 2 hafta içerisinde ameliyat olması zorunlu. Bazen O kadar üzülüyorum ki onun için. Yaşayacağı şeyler için . Acaba canı çok acıyacak mı acaba sonuç ne olacak vs vs bu konuyla ilgili kafam sürekli bu düşüncelerle doluyor.

Böyle bir durum yaşayan, bebeği kalp ameliyatı olan, anneler ya da tanıdıkları varsa forumda, benimle olanları süreci sonucu vs paylaşabilirler mi ? ? Hem biraz bilgi almak hem biraz moral bulmak hem de dertleşmek iyi gelecektir diye düşünüyorum....
Benim de yeğenime neler neler dediler bi bilseniz prematüre olmasina rağmen maşallah hic biseyi yok Allaha cok cok dua edin ve herşeyin Allahtan geldiğini asla unutmayin inşallah bebişiniz sağlık icinde buyur Allah hepsini korusun

Cok gecmis olsun oncelikle,teyzemin kizi (suan 13 yasinda)down sendromlu ve kalp rahatsizligiyla dogdu,ultrasonda hic birsey anlasilmamis dogduktan sonra rahatsizligi ortaya cikti.Cok acele ameliyat edildi.Kucuk oldugu icin kendini cok cabuk toparladi dikisi hemen kaynadi,sadece cok hijyenik olunmasi gerek gerekensaglikli ortami olusturduktan sonra cok kisa bir surede toparlar insallah,sakin morelinizi bozmayin ne kadar kucuk ollursa o kadar kolay toparlar,iyilesme suresi hizli gelisir,insallah umdugunuz gibi olusur hersey.

Herkese merhaba

Allah kısmet ederse Eylül ayında doğum yapacağım. Fakat ayrıntılı usg de bebeğimin kalbinden çıkan 2 anadamarında terslik olduğu ve 2sinin de aynı taraftan çıktığı görüldü. Bunu öğrenince kısa süreli geçirdiğimiz şoktan sonra amniyosentez vs yapıldı çok şükür o sonuçlar temiz çıktı. Bebeğin gebetik kromozomal bir hastalığı yok çok şükür ki . Fakat kalpteki damarların durumundan dolayı bebek doğduktan sonra 1, 2 hafta içerisinde ameliyat olması zorunlu. Bazen O kadar üzülüyorum ki onun için. Yaşayacağı şeyler için . Acaba canı çok acıyacak mı acaba sonuç ne olacak vs vs bu konuyla ilgili kafam sürekli bu düşüncelerle doluyor.

Böyle bir durum yaşayan, bebeği kalp ameliyatı olan, anneler ya da tanıdıkları varsa forumda, benimle olanları süreci sonucu vs paylaşabilirler mi ? ? Hem biraz bilgi almak hem biraz moral bulmak hem de dertleşmek iyi gelecektir diye düşünüyorum....
O kadar küçük bebeklerde sinir sistemi bile tam gelişmemiş olur diye biliyorum. Yani acı eşikleri bizler gibi değil. Hem zaten anestesizi vs de olacak. Meleginizin ne canı yanacak, ne bunları hatirlayacak. Inşallah çok kolay geçecek herşey. Rabbim şifa versin

Öyle mi size de çok geçmiş olsun bir daha herhangi bir sıkıntı yaşamaz inşallah umarım bizimki de öyle olur ameliyat sonrası hızla toparlasın normal haline dönsün iyileşsin tamamiyle ben başka hiç bir şey istemiyorum .
Teşekkürler
İnşallah hemen iyileşir bebekler küçük ama çok güçlü oluyorlar zaten korkmanız gereken bir şey olsa söylerlerdi tabi anne olunca içiniz rahat etmiyor o ayrı doktor beni şöyle teselli etmişti siz de öyle düşünün evet kalbinde delik var ama iyi olması için sana ve sütüne ihtiyacı var sen kendini üzersen hem bebeğine faydan olmaz hem de sütün azalır bebeğin rızkını engellemeye hakkın yok sen ne kadar iyi olursan ne kadar iyi bakarsan o kadar çabuk iyi olur demişti.

Çok geçmiş olsun başka doktorlarada git uzmana filan... Allah yardımcın olsun canım....

Msj tekrarı

Teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun çok şükür ki iyisiniz şuan sanırım

Doğduktan 2 gün sonra bebeğim bağırsak ameliyatı oldu.Biz de detaylıda öğrenmiştik.Sana bazı tavsiyeler verebilirim.

1-ilk önce kromozomla ilgili bi sıkıntı olmadığı için şanslı olduğunu bil.Allah korusun down falan da olabilirdi.Kalp hastalığı olan bebeklerin çok yüksek bi oranında oluyo bu tür kromozomal bozukluklar.

2-hemen olacağı ameliyatın tam olarak ne olduğunu öğren ve araştırmalara başla.Yenidoğan yoğun bakımı ve bu ameliyatı yapacak bölümü olan tam kapsamlı iyi bi hastane bul.

3-kesinlikle doktorla görüş ve bilgi al.Ultrason görüntülerini götür, amniyo sonucunu götür ve bebeğin temiz olduğunu belirt(gebeliğin ilerlediği haftalarda eğer o hastanede kaydın yoksa downlu bebeği falan kabul etmek istemiyolar)

4-bebeğini doğunca 15 günden önce eve götüremezsin(en iyi ihtimal).Süt pompanı falan al sütünü sağacaksın o hastanedeyken.

5-inan iyi düşünmeye çok ihtiyacın var.Biz ne desek de çok zor bi süreç ve zor olacak.Kendini zor zamanlar geçireceğine hazırla ki şok yaşama çünkü zaten lohusa psikolojisi yeterince zor.

Bir şey daha söyliyim.Özelde deli para isterler.Bizim ameliyata 70-80 bine yakın para istemişlerdi.

Back
X