• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim down sendromlu olabilirmiş!!!!!!

burcudalli

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
476
52
318
39
Nasıl başlasam bilemiyorum.
Tüp bebek ile hamile kaldım şuan 17+0
Test yapıldığında ise 12+2 günlük idi.
Sonuçlar sistemdeki sorun nedeni ile yeni çıktı ve 1/263 oranla down sendromlu olabilir dedi doktorumuz.
Tüp bebek doktoruna gönderdim oda çok alanım olmamasına rağmen bi sorun göremiyorum ben dedi.
İzmir tepecikten cuma günü için randevu aldım. Ayrıntılı bakılması için.
Kafam o kadar karışık ki sabahtan beri araştırıyorum yorumları okuyorum bi sürü insana down sendromlu olabilir demişler ama hemen hemen hepsi sağlıklı olarak dünyaya gelmiş.
Birde amino sıvısı aldırmak yerine Serbest Fetal Dna testi yapıyorlarmış yaptıran duyan bilen var mı aranızda.
Yardımcı olursanız çok memnun olurum.
Dua edin lütfen bi sorun çıkmasın bebeğimde.
Sonuçta ekte bilgisi olan yorumlarsa sevinirim.

Eklentiler

• IMG-20170503-WA0005 (2).webp
    IMG-20170503-WA0005 (2).webp
    13,5 KB · Görüntüleme: 4.362
O ihtimal sadece. Sanırım benim kızımda 1/21 çıkmışı. Yanlış hatırlıyor olabilirim. Ben de korkmuştum ama turp gibi doğdu.

Buraya isminiz dogum tarihiniz olan belgeyi atmaniz sakincali. Yonetimden rica edin kaldirsinlar.
Umarim bebeginiz sagliklidir. 254 te 1 riskiniz var 253 de normal olma sansi.
Kesim sonucu almadan bos yere kendinizi germeyin.

Nasıl başlasam bilemiyorum.
Tüp bebek ile hamile kaldım şuan 17+0
Test yapıldığında ise 12+2 günlük idi.
Sonuçlar sistemdeki sorun nedeni ile yeni çıktı ve 1/263 oranla down sendromlu olabilir dedi doktorumuz.
Tüp bebek doktoruna gönderdim oda çok alanım olmamasına rağmen bi sorun göremiyorum ben dedi.
İzmir tepecikten cuma günü için randevu aldım. Ayrıntılı bakılması için.
Kafam o kadar karışık ki sabahtan beri araştırıyorum yorumları okuyorum bi sürü insana down sendromlu olabilir demişler ama hemen hemen hepsi sağlıklı olarak dünyaya gelmiş.
Birde amino sıvısı aldırmak yerine Serbest Fetal Dna testi yapıyorlarmış yaptıran duyan bilen var mı aranızda.
Yardımcı olursanız çok memnun olurum.
Dua edin lütfen bi sorun çıkmasın bebeğimde.
Sonuçta ekte bilgisi olan yorumlarsa sevinirim.

canım bunlar olasılık. 10 binde 1 bile olasılık olsa o olasılık gelip bir çocuğu bulabilir de bulmayabilir de. sanırım 3lü test sonucun bu. amniyon sıvısı aldırmak da bebeğe zararlı diyorlar.

ense kalınlığı testi ve burun şekli de önemli benim bildiğim down sendromunda. ense kalınlığı normal ve burun yayvan değilse bence kendini çok üzme derim ama tabi ki tedbiri elden bırakmamak gerekli.

diyeceğim şu ne olursa olsun ben bu bebeği doğururum diyorsan bunları kafana takmayacaksın. bu testler insanlara tercih oluşturabilmek adına yapılıyor. tercihin ne ise onu göre çiz yolunu.

canım bunlar olasılık. 10 binde 1 bile olasılık olsa o olasılık gelip bir çocuğu bulabilir de bulmayabilir de. sanırım 3lü test sonucun bu. amniyon sıvısı aldırmak da bebeğe zararlı diyorlar.

ense kalınlığı testi ve burun şekli de önemli benim bildiğim down sendromunda. ense kalınlığı normal ve burun yayvan değilse bence kendini çok üzme derim ama tabi ki tedbiri elden bırakmamak gerekli.

diyeceğim şu ne olursa olsun ben bu bebeği doğururum diyorsan bunları kafana takmayacaksın. bu testler insanlara tercih oluşturabilmek adına yapılıyor. tercihin ne ise onu göre çiz yolunu.
2 li test canım bu
Ense kalınlığı o zaman için 1,6 demişti doktor gayet iyi dedi hatta ama sonuç bu şekilde çıktı
Nasıl kıyarım ben ona kalbi atıyor büyüyor kıyamam çok bekledim ben onu. Tam 9 yıl

Buraya isminiz dogum tarihiniz olan belgeyi atmaniz sakincali. Yonetimden rica edin kaldirsinlar.
Umarim bebeginiz sagliklidir. 254 te 1 riskiniz var 253 de normal olma sansi.
Kesim sonucu almadan bos yere kendinizi germeyin.
Normal olma şansı daha yüksek neden hiç bu aklıma gelmediyse her zaman en kötüsünü düşünüyoruz ya sanırım ondan dolayı.
Bakalım cuma izmir deki doktor ne diyecek.
Artık ona göre hareket edeceğiz.

2 li test canım bu
Ense kalınlığı o zaman için 1,6 demişti doktor gayet iyi dedi hatta ama sonuç bu şekilde çıktı
Nasıl kıyarım ben ona kalbi atıyor büyüyor kıyamam çok bekledim ben onu. Tam 9 yıl

daha 3lü testin var canım. benim bildiğim down sendromunun tehlikeli olması için ense kalınlığının yüksek çıkması lazım.
sen her şeyi ile bu bebeği kabul edeceksen ki ben de kıyamazdım bence tevekkül ol Allaha sığın. ben o kadar çok böyle oranı yüksek çıkıp da sapasağlam evlat kucağına alan gördüm ki.. kalbini ferah tut. içinde bir yavru var strese girme bebeğin de etkilenir.

daha 3lü testin var canım. benim bildiğim down sendromunun tehlikeli olması için ense kalınlığının yüksek çıkması lazım.
sen her şeyi ile bu bebeği kabul edeceksen ki ben de kıyamazdım bence tevekkül ol Allaha sığın. ben o kadar çok böyle oranı yüksek çıkıp da sapasağlam evlat kucağına alan gördüm ki.. kalbini ferah tut. içinde bir yavru var strese girme bebeğin de etkilenir.
Bende öyle okudum ama doktor sonuca göre bu yorumu yaptı.
İnşallah diğer testlerde sıkıntı çıkmaz.
Kesinlikle aldıramam ne vicdanım nede aklım izin vermez bu duruma.
Çok bekledim ben onu bekledim ayrı bi sınavdı buda ayrı bi sınav.
Bolca sabır ve dua etmek lazım şimdi.

tanıdık iki ayrı bebeğe demişlerdi maaşallah sağlıklı çok ta akıllı çocuklar oldu ,yoktur inşallah öyle bir şey hemde en tanınmış dr ler söylemişti üzme kendini rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin

Arkadaşımın 2li 3lü 4lü testi süper iyi çıkmıştı bebeği down sendromlu doğdu ve bunu bebek büyüyüp 2-3 aylık olduğunda farkettiler . Bazısında hepsi riskli çıktığı halde bebek sağlıklı doğuyor ki bu yüksek olasılık çünkü bu testler sadece varsayım. Rabbim yüzünü bebeğinin sağlığıyla güldürsün hiç bir anneye bunu yaşatmasın. İçini ferah tut bence çünkü tüp bebeklerde en sağlıklı spermler ile transfer yapılıyor. Seninde tüp bebek. Sağlıksız değildir inşlh

Inşallah bir şey çıkmaz canım üzmemeye çalış kendini bu sadece olasılık ve bir sürü kişi de bu şekilde olabiliyor ama sağlıklı doğabiliyor bebek.. bu dna testini yaptırabilirsin biraz maliyetli ama yüzde 99 kesinlik veriyor diyorlar..

Arkadaşımın 2li 3lü 4lü testi süper iyi çıkmıştı bebeği down sendromlu doğdu ve bunu bebek büyüyüp 2-3 aylık olduğunda farkettiler . Bazısında hepsi riskli çıktığı halde bebek sağlıklı doğuyor ki bu yüksek olasılık çünkü bu testler sadece varsayım. Rabbim yüzünü bebeğinin sağlığıyla güldürsün hiç bir anneye bunu yaşatmasın. İçini ferah tut bence çünkü tüp bebeklerde en sağlıklı spermler ile transfer yapılıyor. Seninde tüp bebek. Sağlıksız değildir inşlh
Zaten tüp bebek olmasına güveniyorum birazda inşallah sağlıklıdır bebeğim.

Inşallah bir şey çıkmaz canım üzmemeye çalış kendini bu sadece olasılık ve bir sürü kişi de bu şekilde olabiliyor ama sağlıklı doğabiliyor bebek.. bu dna testini yaptırabilirsin biraz maliyetli ama yüzde 99 kesinlik veriyor diyorlar..
Cuma günü İzmir'e gittikten sonra karar vereceğim. Onun içinde biraz araştırma yaptım 1700₺ gibi bi rakam verdiler. Hayırlısı bakalım

Hayırlı ugurlu olsun saglıkla kucagınıza alırsınız inşallah bixim tanıdıgımızada öyle dediler hiç birşeyi yok kormayın maşallah saglıklı içinizi ferah tutun korkmayın

Back
X