bebeğim doymuyo mu yardıımm

Pembekoala35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2016
7.595
13.591
248
Slm kızlar 2 aylık bi bebeğim var.doğdugu günden beri zorlasamda bi turlu sağ gogsumu emmek istemedi.doktor kontrolune gittigimizde 6 kilo olduğunu söyledi.ama benim içim rahat degil acaba doymuyo mu yetiyo mudur sutum diğer gogsumu sagıyorum ama cok fazla sut yok gibi

Iyı aksamlar kılosu gayet ıyı 2 aya göre.
Benım kızım 15aylık suan 1yasına kadar topac gıbıydı 9tane dıs ard arda cıkınca hıcbısey yememeye basladı sımdı 9kg sadece emıyo dun hastaneye gıttık normal dıslerden dedıler ama yurumeye de basladı ya cırpı gıbı cok zayıf gorunuyo.Benım yerımde olsanız daha cok takardınız 15aylık 9kg suan

Ek gıdaya geçince cok kilo veriyolarmıs o yüzden simdi ne kadar kilo alsa o kadar iyiymiş inş sizin bebişinizde kilo alır

Doymamis olsaydi inan nasil sesini cikarirdi o. Evi inletirdi. Ve doktor kilosu icin bisey dememis ise icin rahat olsun. Sakin mamaya baslam. Ek gida icin zaten erken. Bebegin ile güzel vakit gecirmene bak sen. Hersey sadece kilo degil canim. Sen bebegin ile oyna, huzur ver inan kilosundan cok daha önemli.

Slm kızlar 2 aylık bi bebeğim var.doğdugu günden beri zorlasamda bi turlu sağ gogsumu emmek istemedi.doktor kontrolune gittigimizde 6 kilo olduğunu söyledi.ama benim içim rahat degil acaba doymuyo mu yetiyo mudur sutum diğer gogsumu sagıyorum ama cok fazla sut yok gibi
Kaynanana sor o bilir!

Devam sutu hıc almadı hıc ıstemedı ,bıberon almıyo sulukla su ıcıyor,azı dısı falan patladı bıde ayaklandı o yuzden baya zayıfladı dıslerden sonra duzelır ınsallah.
Sızde cok sıkılmayın ıyı kılosu masallah

Kilolu bebek saglikli bebek degildir. 2 aylikken 6 kilo gayet iyi genelde 6. Aya kadar dogum kilosunun 2-2.5 katina cikarsa iyi diyorlar. Benim kizimda 1.5 yasinda 12 kilo. Dusunsene her hafta 100gram alsalar 1 yasina kadar obez olurlar. Bana sanki bebegin fazla doyuyor gibi geldi emmek istememesinden

Maşallah kilosu çok iyi sanırım her anne bu düşünceyle kendine eziyet ediyor. En başta ben gibi doymuyomu acaba diye kac gecelerce agladigimi bilirim. Bebeğin doyuyor merak etme benim kızım 5 buçuk aylıkken 6 kiloydu ;)

Merak etme doyuyordur. Neden doymasin? Doymasa aglar surekli zaten. Masallah kilosu da gayet iyi..

Maşallah kilosu çok iyi sanırım her anne bu düşünceyle kendine eziyet ediyor. En başta ben gibi doymuyomu acaba diye kac gecelerce agladigimi bilirim. Bebeğin doyuyor merak etme benim kızım 5 buçuk aylıkken 6 kiloydu ;)
Teşekkürler içim rahatladı biraz anne yuregı işte kendini kotu hissediyo

Rica ederim. Bebeğin tok olduğu için emmeyi reddediyor. Elimde olsa ilk zamanlarimiza geri dönmek isterim bu düşüncelerle kendimi yiyecegime daha sakin ve kaliteli vakit geçirmek için.

Şu an bebegine gösterdiğin ilgi ve sevgi en az karnını doyurman kadar önemli o yüzden bu vesveseleri kafandan at ve anneliginin tadını çıkar :)

Kilosu maşallah gayet iyi sağ göğsünü verirken emzirme pozisyonunu değiştir mesela soluna yat uzan sağ göğsünü ver Habirede yedirmeye çalışma midesi küçücük onların emin ol ki doyuyorlar

Kilosu normal. Ilk aylarda ayda 1 kilo almasi lazim. Zaten aile hekiminiz aylık kontrolde söyler. Benim ki 2 aylıktı ve o ay sadece 250 gr almıştı. Sütüm azdı. Ek gıda verdim. Ilk bebekte sütüm taşıyordu zorla emzirirdim. Ilk kızım anne sütünü iyi almasına rağmen çok sağlıksız büyüdü. Çok hasta oldu. Ama ikinci az anne sütü aldı 6 aylıkken tamamen bıraktı. Maasallah çok sağlıklı. Oğlum ise anne sütünü 3 aylıkken bıraktı ve istemedi emmeyi. O da maşallah gayet güzel gelişimi var. Yani içinden nasıl geliyorsa öyle yap.

Mesela benim oglum sutumle doymuyor. Doymadigini o kadar belli ediyor ki anlamamak imkansiz :D Hatta mamasinin miktarini arttiracagimizi bile belli ediyor yani o derece. Eger bebeginiz huzurluysa emin olun doyuyordur.

Ayyy mutlaka ikisinide emzir, olmazsa sag gogsunu surekli sakın tek gogus verme... Ben yaptım o hatayi iki gogus arasinda fark oluyor, ikinci dogumla azaldi cok sukur...

Tutma pozisyonundan kaynaklaniyor genelde bebeğin almamasi her sekilde dene. Zorla...

Ayrica doymayan bebek uyumaz. Bence doyuyordur. Ikisini alirsa tam doyar..

Back
X