Bebeğim doymuyor :(

Aysee38

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2015
612
104
33
Arkadaşlar merhaba ben doğum yapali 20 gün oldu ilk günler sütüm cokdu bebeğim doyuyordu ama şimdi sütüm azaldı doymuyor ve mama vermek zorunda kalıyorum sütumun çok olmasi için ne yapmam gerek bnm gibi olan varmı varsa ne yaptı banda yardımcı olursanız sevinirim

Bence beslenmene dikkat et ve bol bol emzir uzum incir ye incir sütü yağlı yapar yani doyurucu yapar salata ye yemekler ile bol bol kuru veya cennet hurmasi ye maden suyu da arttırır benim bildiğim bunlar canim

Tşk ederim cnm yediklerinde dikkat ediyorum incirde yiyorum ama hala aynı sütüm ilk zamanlar yagliydi sütüm ama şimdi yok

Merhaba canım öncelikle hayırlı olsun bebeğin güle güle büyüt inşaallah:). Doymadıgına nasıl karar verdin. Bebek bir günde 5 defa idrarını yapıyorsa doyuyor demektir.2 saat aralıksız uyuyorsa doyuyor demektir. 1 aylık olunca kilo takibi yapılır ve doğum kilosundan en az 500 gr almışsa doyuyordur buyuyirdur

Emzirmenin ilk kuralı emzirmeyi istemektir motive olmak ve doğru emzirme tekniği kullanmaktır. Bol su içmelisin çok bol.bol da yeşillik baklagil dengeli beslemelisin. Gebelikte kullandığın vitamin ve demir ilacina devam etmelisin

Tşk ederim cnm yediklerinde dikkat ediyorum incirde yiyorum ama hala aynı sütüm ilk zamanlar yagliydi sütüm ama şimdi yok
anne sütü hep aynı kıvamda olmaz canım bebegin ihtiyacına göre değişir bazen mesela bebek hasta olduğunda bağışıklık sistemi ni güçlendirecek hücreler daha fazla olur. Ayrıca bebek ilk emmeye başladığında süt suludur yani bebeğin önce susuzluk hissi giderilir sonra protein sonra yağlı süt gelir

Canım.emdigi halde sürekli agliyo mama verince susup uyuyoo beslenmeme falanda dikkat ediyorum ama.sutum yinede az

Baklagil veya yeşillik yemem yasak cnm doktor çocuğa qaz yapar kesinlikle onları yeme dedi

Ewt cnm aldırdım ikinci kez alındığı topuk kanı birincide sorun çıktı

Canım sütüm ilk günler yagliydi ama şimdi yok yağlı deil yani o yuzd n bslnemiyoomuss

Yuh hangi doktor yeşilliği yasaklar hiç duymadım hadi baklagil pişirme tekniğine göre gaz yapabilir anlarım da doktorlar bazen mamaya teşvik ediyorlar malesefff. Sütünün yağlı olup olmadığına takılma psikolojini bozma derim canım. Belki abes olacak ama inekler de sürekli yeşillik yer su içer sütleri yavrularına da sahiplerine de yeter. Yanlış anlaşılmasın bu örneği eski doktorlardan çokça duyarız biz

Yok cnm yanlış anlaşılacak bı durum yok ama onlar yasak kesinlikle dediği için yemiyorum bende sadece yiyebilecgm şeyler makarna et tavuk peynir yumurta bunları ye dedi bunları yiyorum bende

Bebekler emmeyi severler tok da olsa emmek isterler parmaklarını bu nedenle emerler. Emzik bu nedenle verilir. Biberon kullanımı enfeksiyon riskidir ne kadar dikatli olunursa olunsun. Bebeğin ihtiyacı olan protein kalsiyum vitamin su ihtiyacı anne sütü tarafından karşılanır enfeksiyonlardan korur bebeği kan kanserinden dnneyi meme kanserinden korur. En pahalı mama bile asla bunları yapamaz. Dikkat ederseniz mama reklamları anne sütüne yakın. Anne sütüne en yakın diyedir. Anne sütünün 1 damlası bile bebeğin için çok çok önemlidir .emzirmeyi sürdürmek için gayret etmelisin. Bebeğinin senin sütüne ihtiyacı var o nu bundan mahrum etme.

Yok cnm tabiki etmiyorumm emziriyorum emzirmeyi bırakmadım sütüm var ama.nedense doymuyor agliyo mamayı verince susup iki üç saat uyuyo

Canım.emdigi halde sürekli agliyo mama verince susup uyuyoo beslenmeme falanda dikkat ediyorum ama.sutum yinede az
mama her bebegi uyutur. Hani biz de agir bir yemek yiyince agirlik coker ya oyle dusun.

Bak canim sutum yetmiyor diye bir.sey yok. Yenidogan bebegin midesi bir zeytin kadardir. Sadece 1 zeytin kadar. 20 gunde de 100 kat buyumez.

Ama mama yerse uyur tabi mama bebege agirlik yapiyor. Alistirma bence sutun de varken. Pispisla, kucakla. Bebek her agladiginda ac anlamina gelmez. Kitap okumani oneriyorum bol bol

Elimden geldiğince az vermeye clsyrum zaten mamayi öle her agladgnda vermiyorum tabiki

Brewer's yeast with b12 bira mayası tableti al kullan. Bu üründen reklam parası almalıyım ya ben kullandım, sütüm yağlıydı zaten daha da yağlandırdı ve tabii ki sütüm de baya arttı.

Malt icecekler icin dere otu ye. Ve tabiki bulgurlu seyler lapasi pilavi gibi yumusak bulgur bunlar sut yapar

Ve bence su yasqk bu yasak olmamali herseyden kararinca guzelce beslenmeli.cocugun yesillikten alacaginiz vitaminde baklagilden alacagiz degerlerede ihtiyaci var. Ben hic ayirt etmeden herseyden yemistim bir sikinti yasamadim ama tabiki her ebebeyn kendi kararini kendi vermeli evladi icin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…