Doğuma Hazırlık Bebeğim doymuyor :(

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Aysee38

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2015
612
104
33
Arkadaşlar merhaba ben doğum yapali 20 gün oldu ilk günler sütüm cokdu bebeğim doyuyordu ama şimdi sütüm azaldı doymuyor ve mama vermek zorunda kalıyorum sütumun çok olmasi için ne yapmam gerek bnm gibi olan varmı varsa ne yaptı banda yardımcı olursanız sevinirim

Arkadaşlar merhaba ben doğum yapali 20 gün oldu ilk günler sütüm cokdu bebeğim doyuyordu ama şimdi sütüm azaldı doymuyor ve mama vermek zorunda kalıyorum sütumun çok olmasi için ne yapmam gerek bnm gibi olan varmı varsa ne yaptı banda yardımcı olursanız sevinirim

birincisi annenin dinlenip arada uyumasi cok sut yapiyor ve bol sivi tuketmelisin. Stresten uzak kal. kisa aralarla emzir bebegini mesela her 3-4 saatte degil her 2 saatte Bunlar dogal yontemler. Ama uyku gercekten cok sut yapiyor.

Ayrica sut artirici icecekler oluyor bazi hanimlar arttirdigini soyluyor veya caylar.

Sana sunu soyliyim olmayincada olmuyor. Elinden geleni yap sonra yinede artmazsa sutun hazir mama verirsin. Ben kisisel fikrim soyle ac bebek uyumaz ve uyumayan bebekte anneyi rahat birakmaz, anne dinlenmeyincede sut cogalmaz. Ve sonuc olarak bir kisir donguye dusersin. Bitkin yorgun bir anne ac ve uyumayan huysuz bir bebek.

O yuzden bebegini emzirmeden once 1 bardak birsey ic emzirdikten sonrada ic aralardada bol sivi tuket. Bebegini emzir goguslerin iyice bosalsin doymadiysa takviye yap hazir mama sonra bebegin karni doyunca onu uyut sonra kendinde uyu. Uyaninca goguslerin insallah dolmus olur.

ayrica tamam anne sutu cok saglikli ama o kadar anne sutu almadan buyuyen bebekler var onlar sagliksiz mi ? veya daha mi cok hasta oluyor? Bence degil bunyeden bunyeye gorede degisiyor. Yok senin sutun yaramiyor yok sutun az geliyor seni iyice demotive eden insanlarada hic kulak asma.

Gereken herşeyi yapıyorum uyuyorum yiyorum rezene çayı içiyorum sütü arttırdığını duydum içiyorum incir yiyorum ilk günler sütüm yagliydi şimdi yok o yüzden fazla beslenemiyomu mecburen mama veriyorum

Mama verdikçe sütün daha çok azalacak lütfen azıcık süt görüyosan oradaki süt bebeğe yeter bir an önce mamayı bırak ve isterse bütün gün memede kalsın bebeğin.

Gereken herşeyi yapıyorum uyuyorum yiyorum rezene çayı içiyorum sütü arttırdığını duydum içiyorum incir yiyorum ilk günler sütüm yagliydi şimdi yok o yüzden fazla beslenemiyomu mecburen mama veriyorum

valla canim insan yapisinada bagli. Mesela doktorun dedigine gore kilolu veya toplu bayanlarda goguslerde sut degil yag oldugu icin pek sut olmazmis. Benim var bir kac tanidigim onlar ne kadar ugrassada sut olmadi. Herseyi denedi pompa yeme icme ama yok olmadi.

Canım bende 1 ay oldu doğum yapalı oglum kuvezde kaldı o sırada sütüm maşallah dı oğlum cıkdı emmedi beni şimdi ise azaldı sagıyrm ama yok en son dun mama aldım mama veriorum olmayınvçca olmuyo napalım

Lütfen mama verme sakın gibi cümleler kuran insanları dinlemeyin. Çocuk aç kalıyorsa sütünuzun yetmedigini düşünüyorsanız tabiki mama verin. Azıcık süt görüp te aaa benim sütüm var emsin işte hatasına düşmeyin. Bende sütümun olduğunu çocuğun doyuyor olduğunu sanıyordum. Baktım olacak gibi değil bir öğün emzirdiysem bir öğün mama verdim. Anca ozaman çocuğun sarılığı bitti Kilo almaya başladı. Lütfen mama vermek zorunda kalan anneleri de vicdan muhasebesine sokmayın. Olmuyorsa olmuyor yapacak birsey yok

Benımde olmadı sütüm mama verdim yapacak baska bıseyım yoktu çünkü.Doymuyosa mecbur verecen yani Allah yardımcın olsun zordur o dönemler.Kendını bunaltma ilk mama veren sen değilsin mamalarda zehir değil rahat ol

Lütfen mama verme sakın gibi cümleler kuran insanları dinlemeyin. Çocuk aç kalıyorsa sütünuzun yetmedigini düşünüyorsanız tabiki mama verin. Azıcık süt görüp te aaa benim sütüm var emsin işte hatasına düşmeyin. Bende sütümun olduğunu çocuğun doyuyor olduğunu sanıyordum. Baktım olacak gibi değil bir öğün emzirdiysem bir öğün mama verdim. Anca ozaman çocuğun sarılığı bitti Kilo almaya başladı. Lütfen mama vermek zorunda kalan anneleri de vicdan muhasebesine sokmayın. Olmuyorsa olmuyor yapacak birsey yok

Çocuğun doyduğunu çiş yapmasından ve kilosunda anlarsın bunlar normal değilse tabiki doymuyordur. Ayrıca yenidoğan sarılığı da gün geçtikçe azalır, mamayla değil. Hatta sarılığın 1. Şifası anne sütüdür. Ama bazen gerçekten olmayabilir o başka. Doğumdan sonra ilk 5 gün bir damla bile süt görmedim mememde ama bebeğim memeyi ağzından bırakana kadar emzirdim , kupkuru oluyordu dudakları ve memelerim mosmor yara bere. O süreçte sadece birkaç gün çok az kan şekeri düşmesin diye mama vermiştim o da önce emzirip sonra kaşıkla mamayı verdim. Ve memede Bir damla sütümü gördüğüm an mamayı bıraktım. Şu an Elhamdülillah öyle güzel emiyor ki.. neyse Ben iyiliği için yazdım. Herkes kendi bilir :)

Hanımefendi Kilo ve idrar takibinden diyip doymadiginin anlaşılacağını elbetteki biliyorum. Tabi bebeği tutup hergün tartmiyoruz o da ayrı. Sarılık mevzusuna gelince bebek yeterince beslenemedigi için süreç uzayabilir. Yani gün geçtikçe düşecek diye bir kaide yok. İlk bebeğim de anne sütü aldığı halde sarılığı düşmeyince fototerapi almak zorunda kaldı ve Mama ya başladık. Beslenebildigi için de sarılığı bitti. Aslında bunlar detaylar. Söylemek istediğim asıl şey aman mama vermeyin gibi söylemler bazen insanların iyiliği için söylenmiş olsa da bence hiç söylenmemeli.

Hanımefendi Kilo ve idrar takibinden diyip doymadiginin anlaşılacağını elbetteki biliyorum. Tabi bebeği tutup hergün tartmiyoruz o da ayrı. Sarılık mevzusuna gelince bebek yeterince beslenemedigi için süreç uzayabilir. Yani gün geçtikçe düşecek diye bir kaide yok. İlk bebeğim de anne sütü aldığı halde sarılığı düşmeyince fototerapi almak zorunda kaldı ve Mama ya başladık. Beslenebildigi için de sarılığı bitti. Aslında bunlar detaylar. Söylemek istediğim asıl şey aman mama vermeyin gibi söylemler bazen insanların iyiliği için söylenmiş olsa da bence hiç söylenmemeli.

Tamam haklısınız. Bir şeyi iyi niyetle söylemek o şeyin sonucunu iyi yapmayabilir. Kaçırdığım en büyük detay annenin morali. Bebeği için en iyi olanı annesi bilir. Ha mama ha meme bir harf için üzmemek lazım kendimizi diye kötü bi espri yaparak konuyu noktalıyorum :)

Arkadaşlar sütüm var çok şükür ama bebeğim iki memeyde emdiği halde hala emmk istiyo bnde vcdnm rhat etmiyor doymuyor die günde iki yada bidefa mama veriyorum çok şükür kilo almasıda gayet iyi

Arkadaşlar sütüm var çok şükür ama bebeğim iki memeyde emdiği halde hala emmk istiyo bnde vcdnm rhat etmiyor doymuyor die günde iki yada bidefa mama veriyorum çok şükür kilo almasıda gayet iyi

Süt olduğuna eminsen doyuyordur emzik veriyo musun? Emme refleksi olduğu için doysa da ellerini ağzına götürür. Aç gibi :)

Öncelikle bol bol su icmelisin 3 litreden fazla dereotu çok süt yapar birde bebeğinin emmesi şart gece yatarken bir bardak ılık süte şeker koyup icebilirsin inşallah bebeğin emer sütun cogalir mama vermek zorunda kalmazsin

Sütun varsa doyuyodur canım biz anneler hep onhataya dusuyoruz yalancı emzik ver biraz.oyalanmasi için

Öncelikle bol bol su icmelisin 3 litreden fazla dereotu çok süt yapar birde bebeğinin emmesi şart gece yatarken bir bardak ılık süte şeker koyup icebilirsin inşallah bebeğin emer sütun cogalir mama vermek zorunda kalmazsin

Katılıyorum

Back
X