Bebeğim Doyuyor mu Bilmiyorum

masalbtt

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2025
20
8
1
28
Merhaba

Daha öncede doğum sürecim ile ilgili bir şeyler paylaşmıştım. Bebeğim 34+4 de doğdu. İlk günden itibaren anne sütü içirler hatta 2 gün milim milim gelirken 3. Gün epey geldi ve o günden beri sadece anne sütü ile besleniyor mama verilmedi. 21 günlük küvez sürecinde memeyi tuttu ve gidip emzirdim günde iki kere. Eve geldikten sonra hep bir stres oldum doyuyor mu diye çünkü sürekli ağızı açık aranıyor gibi yüzümü emmeye calisiyor sürekli ama , hatta ilk 4 gün kontrolü sonrası 15 gram alınca doktor emzirme sonrası 30 ml anne sütü veya mama verilecek demişti bende sütüm olduğu için sağıp vermeye başladım kaşıkla yemedi ziyan oldu biberon ile veriyorum . Hem meme hem biberon alıyor şükürler olsun fakat doktor 30 ml demesine rağmen ben 60-80-120 ml şeklinde daha fazlasını veriyorum çünkü yetmiyor sürekli istiyor belki prematüre olduğu için bilmiyorum yemek istiyor sürekli . Bir sonra ki tartı 10 gün sonraydı ve 350 gram almıştı. Memelerim inanılmaz yara uçları ve acı içinde kıvransamda sürekli emziriyorum uyuyor mesela kısa sürede kalkarsa tekrar biberon ile sütümü veriyorum ama yine ağzı açık hep artık bugün mahfoldum. Sabah 9 dan beri ayakta akşam 7 de uyudu sürekli memede , memeyi çekince başlıyor ağlamaya ve nefessiz kalıyor bazen ağlamaktan çok panik oluyorum hemen tekrar meme veriyorum. Ağzı çünkü yine açık. Sütüm yok desem sütüm var sağıyorum geliyor sıkıyorum elimle süt fışkırıyor kafayı yemek üzereyim. Bebeğim küçük olduğu için 10 dk sonra uyur gibi oluyor sürekli dürtüyorum tabi ama doyuyor mu anlamıyorum. Günde 8-10 bez sürekli ağır oluyor doymasa bez dolu olmaz diyorum ama aklımda hep doyuyor mu ? Bir yere gittiğimizde ağzı hep açık tabi başlıyorlar bu çocuk aç emzir , meme istiyor vs vs artık cidden psikolojin bozuldu bugün 11 saat uyumadı bu normal değil gibi . Birisi 21 gün küvezde kaldığı için sıcaklık isteyebileceğini söylemişti Buda olabilir diyorum ama doymuyor mu diye düşünmekten mahfoldum ve birde kusmaları oluyor çok aşırı değil ama her beslenme sonrası mutlaka kusuyor fazla mı geliyor diye düşünüyorum o zamanda artık deli oldum anlayacağız. Bu durumu yaşayan var mı?

Yenidoğan bebek, sadece emme refleksi çok güçlü hep aranır tabiki. Sadece süt değil annesine bağını da hissediyor emerken. Sütte çabuk sindirilir, mama gibi değildir çabuk acıkması da gayet normal. Şuan 40 günlük civarı herhalde, gaz sancısı başlar bu dönem. Gaz sıkıştırdıkça emmek ister. Gayet normal bir süreç 4-6 ay civarı geçer en geç. Kusması ağzının kenarından taşar şekildeyse normaldir

Bebeğinizin bezine dikkat edin günde 5 veya 6 kez cisli bez olması herekir ki bu doyuyor ve aktif emiyor demektir eğer öyleyse emme refleksi olur dosya bile aranır bazen bu aç olduğundan değildir bazen siz öncelikle aktif emdigindem emin olun yani Bebek emerken yutkunur seselir bazen zaten daha çok minik sutunuzde varmış masalah doyar anne sütüyle he birde gaz sancısı vs varsa çünkü mama gaz yapabilir buda sürekli memesine sebeb olur yani binevi rahatlama için yapabilir öncelikle dediğim gibi bezini kontrol edin

Söylenmesi gerekenleri yukardaki hanım arkadaşlar soylemısler göğsünüze Lansinoh balmı krem alın sonra strec koyun kıyafetinize sürttükçe tahriş olduğu için iyileşmez . Bide kendı sütünüzü sıkın sürün 2 dk kurusun üstünde oda tedavi eder . Gazını her emmeden sonra çıkarın sürekli memeye gelmek istemesi ondanda olabılır gaz sıkıştırdıkça meme aranır . Yeni doğan bebekler anne göğsünde kendını güvende hisseder gitmek istemez . Ayda 500-600 gram aldığında doyuyor demektir demiştiler bana emzirme eğitiminde bide kakasını yapmıyorsa oda sıkıştırır bi çay kaşığı zeytin yağı içirin bagırsakları rahatlasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…