Bebek Beslenmesi bebeğim emerken kafasını cekip duruyor ve ağlıyor....

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

aaybuke20

Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2013
13
1
6
İstanbul
bebeğim üç haftalık özellikle sol göğsümü hiç ememiyor kafasını surekli çekiyor sağa sola meme ağzındayken ve inanılmaz ağlıyor kıpkırmızı oluyor korkuyorum. o öyle olunca benimde psikolojim sacma sapan oluyor onla beraber ağlıyorum...

canım sakin ol.aynısı bana hastanede olmuştu.sağ göğsümü normal emzirme pozisyonunda alıyor solu ağzına alıp bırakıyordu.hemşire sol kolumun altına yastık koydu,bebeğide o yastığın üzerine uzattı öyle emdi kuzum. yani bebeğin başı öne ayakları arkaya doğru sırt üstü uzanmış oluyor.umarım anlatabilmişimdir.işe yarayıp yaramadığını yaz lütfen.

bebeğim üç haftalık özellikle sol göğsümü hiç ememiyor kafasını surekli çekiyor sağa sola meme ağzındayken ve inanılmaz ağlıyor kıpkırmızı oluyor korkuyorum. o öyle olunca benimde psikolojim sacma sapan oluyor onla beraber ağlıyorum...

aynısını bende yaşadım. meme için deliren kızım 2 ay bitince ağlamaya başladı dediğin gibi mosmor oluyordu. bende sadece sol göğsümden emzirebildim. ama sütüm çok azdı ve kızım büyüdükçe gelen süt yetmemeye başladı moralin bozulmasın belki benimki gibi olmaz ama benimki ağlamaya başladıktan 3 gün sonra kesti memeyi malesef emziremedim. sütüm çok azdı. artık o da yok ne yazık ki. inşallah sende öyle olmaz

aynısını bende yaşadım. meme için deliren kızım 2 ay bitince ağlamaya başladı dediğin gibi mosmor oluyordu. bende sadece sol göğsümden emzirebildim. ama sütüm çok azdı ve kızım büyüdükçe gelen süt yetmemeye başladı moralin bozulmasın belki benimki gibi olmaz ama benimki ağlamaya başladıktan 3 gün sonra kesti memeyi malesef emziremedim. sütüm çok azdı. artık o da yok ne yazık ki. inşallah sende öyle olmaz

kızlar benim de bebeğim 2 3 haftadır sağ gögsümü emmiyor, sadece sol göğsümü emiyor ama emme sayısı ve süresi azaldı,

bazen günde 2-3 kez bazen 1-2 kez 2-3 dk. ( en fazla 5dk ) emiyor bırakıyor, emzirmek istediğimde ağlıyor başını geriye atıp elleriyle beni itiyor dr memeyi bırakacak dedi çok moralim bozuuk başına gelen var mı? düzelir mi bu durum?

bu arada bebeğim 6 ay 1 haftalık

Son düzenleme:
kızlar benim de bebeğim 2 3 haftadır sağ gögsümü emmiyor, sadece sol göğsümü emiyor ama emme sayısı ve süresi azaldı,

bazen günde 2-3 kez bazen 1-2 kez 2-3 dk. ( en fazla 5dk ) emiyor bırakıyor, emzirmek istediğimde ağlıyor başını geriye atıp elleriyle beni itiyor dr memeyi bırakacak dedi çok moralim bozuuk başına gelen var mı? düzelir mi bu durum?

bu arada bebeğim 6 ay 1 haftalık

aynı durum bendede var oglum 2 aylık benımıkde eliyle itio fazla emmio istedigi zaman emio acıkmıomu anlamıorum

aynı durum bendede var oglum 2 aylık benımıkde eliyle itio fazla emmio istedigi zaman emio acıkmıomu anlamıorum

asminimm belki seninki gazdan öyle yapıyodur, sonuçta istediği zaman emiyo demişsin, benimki emmiyo istemiyo da 8-9 saat emmeden duruyo emzirmek istediğim zaman da ağlıyo, daha emzirmek istiyorum napıcam bilmiyorummm :((((((

canım benim bebeğim de 2 .ayını doldurmak üzere, uzun zamandır ara ara yapıyo dediğini
benim tahminim şöyle
ya gazı oluyor, ya karnı doluyor ama doyduğunu bilmiyor, ya pozisyonu beğenmiyor, ya süt azalmış geliyor sinirleniyo, ya da uykusu geliyor uyuyamıyor
benim gözlemlerim bu yönde
öyle yaptığında kaldırıyorum, ağlasa da biraz sırtını sıvazlıyorum, bazen gezdiriyorum, sonra meme değiştiriyorum, normale dönüyo
eğer karnı dolmuş da doyduğunu anlamamışsa, kaldırdığımda çok ağlamıyo zaten, çok çabuk susuyo, devam etmiyorum
ama kötü bişey değil ya merak etme

anladm canm peki mama veriosmusn

evet canım veriyorum mama aptamil kaşık maması ve kahvaltı maması veriyorum çorba meyve felan işte, şimdi emiyo beni artık ama dediğm gibi 5 dk.dan fazlasını emmiyo, sağ göğsümü de emmeye başlamıştı az da olsa 2 gündür yine emmiyo anlamadım niye öyle yapıyo, emdiği kadar emziricem artık napayım buna da şükür hiç emmemesinden iyidir.

Gaz problemi yaşıyor olabilir sancısı olduğunda benimkide kafasını geriye atıyordu ve elliyle göğsüme baskı yapıp itiriyordu kızarıyordu onun dışında emiyorsa gazı olabilir

canım benim bebeğim de 2 .ayını doldurmak üzere, uzun zamandır ara ara yapıyo dediğini
benim tahminim şöyle
ya gazı oluyor, ya karnı doluyor ama doyduğunu bilmiyor, ya pozisyonu beğenmiyor, ya süt azalmış geliyor sinirleniyo, ya da uykusu geliyor uyuyamıyor
benim gözlemlerim bu yönde
öyle yaptığında kaldırıyorum, ağlasa da biraz sırtını sıvazlıyorum, bazen gezdiriyorum, sonra meme değiştiriyorum, normale dönüyo
eğer karnı dolmuş da doyduğunu anlamamışsa, kaldırdığımda çok ağlamıyo zaten, çok çabuk susuyo, devam etmiyorum
ama kötü bişey değil ya merak etme

benim bebeğim de 2 aylık ve 3 haftalıkken sütüm yeteri kadar beslemiyor diye devam sütüne başlamıştık. bir iki haftadır bebeğim emerken ağlıyor ve emmeği bırakıyor tekrar denediğimde ağzını kapatmıyor bile. biberon verdiğimde susuyor yada boş emzik verince susuyor ama göğsümü verince bir kez çekiyor anlayınca ağlamaya başlıyor. sütümü beğenmiyordur dedim pompa ile sağdım biberona verince anne sütünü cuk cuk içiyor ama emerken en fazla beş dk içinde başlıyor ağlamaya. nedendir bilemiyorum.

benim bebeğim de 2 aylık ve 3 haftalıkken sütüm yeteri kadar beslemiyor diye devam sütüne başlamıştık. bir iki haftadır bebeğim emerken ağlıyor ve emmeği bırakıyor tekrar denediğimde ağzını kapatmıyor bile. biberon verdiğimde susuyor yada boş emzik verince susuyor ama göğsümü verince bir kez çekiyor anlayınca ağlamaya başlıyor. sütümü beğenmiyordur dedim pompa ile sağdım biberona verince anne sütünü cuk cuk içiyor ama emerken en fazla beş dk içinde başlıyor ağlamaya. nedendir bilemiyorum.

benimde aynısı oluyo ama pozisyon değiştirince emiyo tekrar uzatıyorum üzerine abanıyorum resmen öyle emiyo başka türlü emmiyo uyanıkken ama uyku arasında güzel emiyo. mama takviyeside var tabi ama inşallah sütten kesilmez daha iki aylık çünkü:(

benimde aynısı oluyo ama pozisyon değiştirince emiyo tekrar uzatıyorum üzerine abanıyorum resmen öyle emiyo başka türlü emmiyo uyanıkken ama uyku arasında güzel emiyo. mama takviyeside var tabi ama inşallah sütten kesilmez daha iki aylık çünkü:(

benim bebeğim de 2. aydan 6. aya kadar çok zor emdi, en fazla 3-4 dk emiyordu, o da benim zorumla. çok üzülüyordum, annelerinin kucağında huzurla emen çocuklara bakıp imreniyordum, doymuyordur diye devam sütü vermeyi bile düşündüm ama 6. aya girip ek gıdaya başlayınca birden her şey düzeldi. şimdi dakikalarca iştahla emiyor. sakın vazgeçme ve elinden geldiğince acıkmasını bekle emzirmek için. umarım düzelir:)

benim bebeğim de 2. aydan 6. aya kadar çok zor emdi, en fazla 3-4 dk emiyordu, o da benim zorumla. çok üzülüyordum, annelerinin kucağında huzurla emen çocuklara bakıp imreniyordum, doymuyordur diye devam sütü vermeyi bile düşündüm ama 6. aya girip ek gıdaya başlayınca birden her şey düzeldi. şimdi dakikalarca iştahla emiyor. sakın vazgeçme ve elinden geldiğince acıkmasını bekle emzirmek için. umarım düzelir:)

benim doymuyo biliyorum çünkü sağınca ancak 30 ml çıkıo o da yetmiyo haliyle tmm mama vermeye karşı değilim zaten yesin bebeğim doysun iyice ama bırakmasında istiyorum çünkü ne kadar versem o kadar iyi onun için ilk zamanlar tuttu mu bırakmazdı ne güzel günlerdi kıymetini bilemedim

benim doymuyo biliyorum çünkü sağınca ancak 30 ml çıkıo o da yetmiyo haliyle tmm mama vermeye karşı değilim zaten yesin bebeğim doysun iyice ama bırakmasında istiyorum çünkü ne kadar versem o kadar iyi onun için ilk zamanlar tuttu mu bırakmazdı ne güzel günlerdi kıymetini bilemedim

doymadığını sağarak anlayamazsın, benim de en fazla 30ml çıkıyordu, sonra aynı memeyi bebeğime verince 3-4 dk emiyordu. hala öyle, geçen gün emzirdikten 2 saat sonra sağmaya kalktım 30 ml zor çıktı ama bebeğim emip karnını doyuruyor. o süt sağım makineleri bebek kadar çekemez asla. ayrıca bebeğin doymasa 1 saatten fazla uyuyamaz, öyle anlarsın doymadığını.

sevgili lebbeste gerçi konu açılalı baya zaman olmuş ama senin yaşadığın durumu aynen yaşıyor ve çok üzülüyorum.bebeğim en fazla 5 dakika emiyor benim zorumla.sonra ağlamaya başlıyor.doymuyor diye düşünüyorum ama ağlamıyor da bi açlık belirtisi de vermiyor eşim doyuyordur diyo o yüzden ilave bişey de vermiyoruz.ağlamadan emdiği zamanları görebilecek miyim acaba?sen 3- 4 dakika emdiğini yazmışsın.ilave bişey verdin mi bu süreçte?ilave bişey vermediysen bebeğinin gelişimi nasıldı?çok soru sordum ama çok çaresiz hissediyorum ilk bebeğim...umarım en kısa zamanda düzelir:((

Ayni sıkıntı şu aralar bencede var konu açtığını görünce hemen gördüm ve yorum yapmak istedim kızım şuanda 1 aylık ve son 1 haftadır senin dediğin gibi emerken sanki kivranir gibi itiyo kafasını çeviriyi memeyi ağzından çıkarıyor tekrar vermek istedigimde ise alıyor ama daha sonra bağırıyor bende kaldırıp sakinleşti arıyorum büyük bi ihtimal gazi okuyo cikartiyorum sonra tekrar devam ediyor emmeye ama tam olarak ne oluyor anlamıyorum

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Back
X