Bebeğim emmeyi bıraktı. Yeniden başlatabilmek için önerileriniz var mı ?

Yesldenz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2022
326
101
53
32
Bebeğim 9 ay 22 günlük. 2 hafta önce 3 dişi birden geldi emmeyi azaltti. O dönem gün içinde en az 2 kez emiyordu. Bu hafta 3 diş daha geldi bu sefer emmeyi tamamen bıraktı. Emzirmeyi deniyorum bazen ağzı memeye değdiği an kendini geri atıp ağlıyor. Bazen de keyfi yerindeyse hihiii diyerek gülüp oyun oynuyor. Diş dönemi damak acısı meme reddi normal deniliyor. Ama bu sefer diş sancimiz bitti. Ve 1 haftadır hiç emmiyor. Sağım yapıp veriyorum. Ailem aç kalsın biraz ek gıda verme diyor. Denedim onda da emmedi. Bu durumu yaşayan anneler bebeğinizi emmeye yeniden başlatabildiyseniz önerilerinizi yazarsanız çok sevinirim.

Anladım şuanda biberon veriyorsaniz başka alternatif olan pipetli bardak veya kaşık biberonla verin. Belki geçici bir dönemdir dönebilir .ayrıca Günde iki kez bile az gibi geldi bana .9 aylık çok şık emziriyordum. Ben 30 aylık biraktirirken günde 2 kere emiyordu . Süt azalmış ve tadı değişmiş olabilir.
2-3 aylıkken alerji durumumuz vardı. O sıra hastane kontrollerinde kullandım o da sayısı 5 o geçmez. Uzun süre kullanmadık. 6 ay kadar.

Anladım şuanda biberon veriyorsaniz başka alternatif olan pipetli bardak veya kaşık biberonla verin. Belki geçici bir dönemdir dönebilir .ayrıca Günde iki kez bile az gibi geldi bana .9 aylık çok şık emziriyordum. Ben 30 aylık biraktirirken günde 2 kere emiyordu . Süt azalmış ve tadı değişmiş olabilir.
Günde en az 2 kez emdiği dönemde emmediği zaman da buzluktan süt çıkarıp ya da sağıp yine veriyordum. Yani günde sadece 2 kez beslenmiyordu. Silikon göğüs ucu denemeyi düşündüm bir de. İnşallah geçici bir dönemdir

Günde en az 2 kez emdiği dönemde emmediği zaman da buzluktan süt çıkarıp ya da sağıp yine veriyordum. Yani günde sadece 2 kez beslenmiyordu. Silikon göğüs ucu denemeyi düşündüm bir de. İnşallah geçici bir dönemdir
Zaten günde iki kez emmesi değil sormakta ki amacım biberon kullanmanımindan kaynaklı giderek emme isteğinde azalma olduğu sonunda bırakmış olabilir demek istedim. Sağım yapıp biberonla verdiğinizden. İnşallah döner tabi.

Zaten günde iki kez emmesi değil sormakta ki amacım biberon kullanmanımindan kaynaklı giderek emme isteğinde azalma olduğu sonunda bırakmış olabilir demek istedim. Sağım yapıp biberonla verdiğinizden. İnşallah döner tabi.
Ben günde sadece 2 kez beslenme yapıyor diye düşündünüz sandım. Evet maalesef ki biberonun verdiği rahatlık var büyük ihtimalle. Zaman geçtikçe durumu belli olur herhalde . Bir süre emmeyip yeniden emmeye başlayan bebekler de oluyormuş. İnşallah öyle olur 🙏 teşekkür ederim

Benim oğlum 2 aylıkken bıraktı emmeyi beceremedim döndüremedim memeye sağıma geçtim komple. Bu arada uykuda emzirdim sürekli denedim hiç yılmadım. 7. 8. Ayımızdı heralde döndü memeye. Ama biberon paralelde hep devam etti. Çünkü çalışıyordum. Meme reddi yapacak aylarda değiller demek istediğim az biraz sabredin ikisinin keyfi farklı bunu anlayacak döner memeye :)

Benim oğlum 2 aylıkken bıraktı emmeyi beceremedim döndüremedim memeye sağıma geçtim komple. Bu arada uykuda emzirdim sürekli denedim hiç yılmadım. 7. 8. Ayımızdı heralde döndü memeye. Ama biberon paralelde hep devam etti. Çünkü çalışıyordum. Meme reddi yapacak aylarda değiller demek istediğim az biraz sabredin ikisinin keyfi farklı bunu anlayacak döner memeye :)
Uykudayken de deniyorum onda da hiç emmek istemiyor oğlum. Bugün daha dikkatli baktım gelen 3 diş tam patlayıp çıkmamış. Bu daha uzun sürecek gibi. Onlar çıkınca geçer diye ümit ediyorum. Eylül ayında okulların başlamasıyla işe dönüş yapacağım. O dönem biz de mecbur biberon kullanacagiz. Desteğiniz için teşekkür ederim inşallah kısa sürede döner 🙏

Back
X