Mrb arkadaslar.. Bebegim 40 gunluk erkek bebek.Dogdugu gunden beri sadece agliyo ve dogruduzgun uyumuyo..ilk 20 gun gaz sancisi oluyodu ondan dioduk ama suanda sancisi cok yok,nurse harvey cok iyi geldi pat pat cikariyo gayet..H.sonu ctsi anneme gittik,pazar da k.valideme..Her iki evde de butun gun mışıl mışıl uyudu ve cok cok az agladi..Aksam eve döndük hemen uyandi ve gece dogruduzgun uyumadi ve surekli agladi..Yani bu evde bisey olabilir mi onu rahatsiz eden, yada anne babasi yetmiyo da kalabalik mi ariyo acaba? Bende meme emmek disinda asla sakinlesmiyo ama ablam kucaklayinca gayet sakin.. Hani anne kokusu diye bisey vardi?Hani karnindaki gibi konusursan sakinlesirdi vs? Anlamiyorum gercekten..Bebegim bizi ve evini sevmiyor mu?
Benim aklıma şu ihtimal geliyor. annenin huzuru bebeğe yansıyor. Siz yalnızken huzurlu değilsiniz, annenizde veya kayın validenizde daha rahat ediyorsunuz. sizin ruh haliniz de bebeğinize yansıyor,olabilir mi? Bebek var diye evi çok sıcak yapıyorsanız, o da rahatsız ediyor olabilir.
gazi var hala bence
bebeklerin ilk 20 gun çok gazi olmaz asil olay 20. gunden sonra baslar
çikarttigi gaz yetmuyor olabilir
ablaniz yada anneniz kv niz gaz çikarmasini daha iyi biliyor olabilir
Canlarim biliyorum stresin yansidigini ama stresi hisseden anne kokusunu da hisseder bence.. Ama hicbisekilde bende sakinlesmiyo.Sizin bebeklerinizde bu kadar kucukken boylemiydi? Bu kadar aglayan bi bebegi nasil avutucam ben,nasil gecicek hic bilmiorum
Cnm benim bebegimde 46 gunluk. Bizimkininde gaz problemi yok. Gel gor ki senin sikayetlerinin aynisi bizdede var. Dogumdan beri 5 saat uyumuslugum yok.bende sakinlestirmek icin hep memeye dayiyodum.ve uyumuyo cocuk.kv geliyo kundak yapiyo ki ben karsiyim ama cocuk misil misil uyuyo. O gidio mecbur uyusun diye ben kundak yapiyorum yok gene uyumuyo.en sonunda kucagimda uyutup yuzustu yatirmaya basladim baslarda en fazla 1.5 saat uyuyan cocuk simdi bazen 3.5 saat bile uyuyo her zaman olmasada.bide ben fransada yasiyorum dr kontrolune gittigimizde halimden anladi zaten 9 kilo verdim 40 gunde. Cocuk uyumuyo dedik normal dedi bebek o. Ama hergun yarim saat anneyle birlikte yuruyus yapsin bak nasil uyuyo dedi. Surekli evin icinde anne de kafayi yer cocuk icinde iyi deil dedi. Bizim oglan da disarda arabaya biner binmez uyudu hemen evde asla kendi kendine uyumuslugu yoktur hep kucakta uyuturuz. Simdi yuruyuse baslicam bakalim faydasi olucakmi
Canim benimkide disari cikar cikmaz uyuyo ama onumuz kış, yagmur kar olursa nasil cikaricaz Belki 3 aylik falan olduklarinda duzelirler benim ümidim o Bi de uyumamasina raziyim yeterki aglayip durmasin, hic susmuyo, seninki de cok agliyor mu canim?
Gazını sadece popodan değil ağızdan da çıkarmalı. gazını ağzından çıkarana kadar masaj yapmalısınız. Evini sevmekle bir alakası olduğunu düşünmüyorum sadece siz huzursuzsanız oda huzursuzdur. Ve doktorumuz bize bin tembih etmişti Pırtlaması yeterli değil ağzından da gaz çıkarmalı diye.
Canim benimkide disari cikar cikmaz uyuyo ama onumuz kış, yagmur kar olursa nasil cikaricaz Belki 3 aylik falan olduklarinda duzelirler benim ümidim o Bi de uyumamasina raziyim yeterki aglayip durmasin, hic susmuyo, seninki de cok agliyor mu canim?
Baslarda susmuyodu hic. Ama bi sıkıntısı olmadigini dusunursek sıkılıyo die dusunduk esimle. Evin icinde kucakta gezdirdik bi sure sustu sonra ondanda skildi bu sefer kucakta hoplata hoplata gezdirmeye basladik. Gaz cikarmasinada yardimci oluyo bu hareket. Simdi ondanda skilmmaya basladi pusetinde sallamaya basladik.bide evde giydigim bi hirkayi bacaklarima atiyorum yatiriyorum bebegi, hirkanin kollariyla falan sariyorum hagif hafif sallliyorum.uyumasada aglamasi kesiliyo uykuya da zemin hazirliyo. Ha bu degisik seylerden 10-15 dk icinde skilip pozisyon degistirtiyo o ayri. Ama en azindan avaz avaz aglamasi kesilmis oldu. Faydasi olurmu bilmem ama dene istersen
Mrb arkadaslar.. Bebegim 40 gunluk erkek bebek.Dogdugu gunden beri sadece agliyo ve dogruduzgun uyumuyo..ilk 20 gun gaz sancisi oluyodu ondan dioduk ama suanda sancisi cok yok,nurse harvey cok iyi geldi pat pat cikariyo gayet..H.sonu ctsi anneme gittik,pazar da k.valideme..Her iki evde de butun gun mışıl mışıl uyudu ve cok cok az agladi..Aksam eve döndük hemen uyandi ve gece dogruduzgun uyumadi ve surekli agladi..Yani bu evde bisey olabilir mi onu rahatsiz eden, yada anne babasi yetmiyo da kalabalik mi ariyo acaba? Bende meme emmek disinda asla sakinlesmiyo ama ablam kucaklayinca gayet sakin.. Hani anne kokusu diye bisey vardi?Hani karnindaki gibi konusursan sakinlesirdi vs? Anlamiyorum gercekten..Bebegim bizi ve evini sevmiyor mu?
bizim kızda ilk zamanlar çok huzursuzdu daha sonra geceleri klasik müzik dinletmeye başladık baya bi faydası oldu sakinleştirdi çocuğu denemekte fayda var.. uyurken açık bırakıp dinlettiriyoruz kısık seste...
Endiselenmek icin daha cok erken canim :)
40 gunluk bebisin gazi bitmez ki , en az 4 ay a.kadar gaz sancilari ,kasilmalari devam eder ve aglar. Anlamadiklarini zannetsekte bebekler disariyi ,gezmeyi ,seyahati cok sever ... Benim iki kuzum da disarda cit cikarmaz evde aglamaktan oturtmazlardi :)
Bebegim 2 ay 10 gunluk oldu..Hala hic hiz kesmeden agliyor..Annem de gitti, gunduzleri yalnizim ve kafayi yemek uzereyim.Tekrar depresyona giriyorum,daha yeni duzelmistim oysaki..Hava da artik sogudu,disari da cikamiyorum..Butun gun aglayan bebegimle basbasayim..Tum hayatim boylemi gecicek benim? Cok umutsuzum arkadaslar