- Konu Sahibi sekerdelisi
-
Zayif 8 aylik 7.5 kilo baktigin zaman ayindan az gibi duruyo oyle olunca haliyle bende uzuluyorum.. Ama bunuda sukur diyorum.. 2.5 ay zorla emzurdim emmek istemedi cok zorladim artik baktim olmuyo baktim sutum yaramiyo mamayada basladim mamaylada iyi olmadi.. Simdi kasik mamasi veriyorum ictigi mamayla yapiyorum su yerine sebze corbasi yapiyorum hasladiltan sonra mamasiyla kivamini ayarliyirum baska Care bulamadim napim😞 istersen sende boyle dene.. Zorlama zorladikca dahada inada bindiriyolat hic yemiyolar sakince yaklas verirken mamasini stres yapmamak elde deil ama mecbur
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Kizimin gida alerjisi var canim o yuzden sut ve ürünlerini kesinlikle tuketemiyor normal mamalari icemiyor hidrolize edilmis alerji icin olan mamasi var o da igrenc kokusu bile midemi bulandiriyor neyin icine katsam tadini kötü yapiyor yapacagim ben de bilmiyorumMama icmediginden uykusuda cok az oyuzden mamaya cok ihtiyaclari var istemiyolar tatlarindanmi artik neyse bilmiyorum ki bende malesef
Evet sipraktin alerji surubu yan etki olarak uyku yapıyor ve istah aciyor ama yan etkileri de var karaciğer enzimlerini yükseltiyor.Sipraktin alerji şurubu değilmi? Çoğu doktor onu tavsiye etmiyor elzem bir durum olmadıkça, doktoruna danismali konu sahibi bu şurubu kullanmayı, muhtemelen çinko verecektir iştah için.
Kolaylıklar dilerim, sağlıkla büyütün bebeginizi.
Doktorunuza danışmadan şurup vermeyin bence, yukarıda da belirttim. Bebeginiz diş çıkarıyor olabilir yada gerçekten toktur ve susamistir. Benim kızımda uzun zamandır gece kalkarsa lıkır lıkır su içiyor, çok susamış oluyor yani. 11 aylık olmussunuz küçük değil , gece beslenmesini kesebilirsiniz gün içerisinde güzel besleniyorsa.
Benim bebegimde zayıf , yemekle arası yok , fiziksel gelisimi hep en alt persentilde ama gayet sağlıklı. Kilosuna takılmıyorum artık, sağlıklı olsunda. Sizde üzülmeyin, dönem dönem iştahsızlık olabiliyor, çok normal.
Ellanaz hnm gun icinde hic istahi yok evet gun icinde iyi beslense gece umrumda bile olmaz ayrıca doğduğundan beri böyle.
Hapi yetişkinler icin bebekler icin damlasi var. Alerjik rinit ve gida alerjisi oldugu icin evet doktorumuz yazdiZyrtecmi? O saman nezlesi için bir hap degilmi? Doktorunuzmu bunu size yazdi?
20 gidadan 15ine alerjisi olan bir bebegi beslemek inanin cok zor bu yüzden gece beslenmesi cok onemli cunku alerji icin olan mamasini sadece uykudayken içirebiliyorumBenim oglum 6,5 aylik olunca gece beslenmeyi birakti, bende hic zorlamadim. Ustelik gece yemesi hem beslenme duzeni acisindan hemde dis sagligi icin dogru degil. Kiziniz cok dogru bir karar vermis, israr etmeyin. Gun icinde kalori bakimindan zengin ve katkisiz gidalar verirseniz hem sagligi hemde kilo alimi guzel olur
Doktorumun önerisi uzerine gece besliyorum ama onu da artık kabul etmiyor tikandik bi anlamda. Ayda 100 gram bile almıyor son aylarda. Yemedin tamam ama yemeyince beslenmeyince de saglik olmuyor iste. Yeterli beslense boy yada kilodan anlasilir ama 11 aylık kizim hala 6 aylik gibiAma bebeginiz 11 aylik o aylarda artik gece beslenmek istemezler zaten ve diste cikariyo olabilir.. Gercekten aslinda zayiflik o kadar onemli degil aslinda Evet uzuluyo insan Biraz daha toplu olsa iyi olur diye ama fiziksel gelisimi ve sagligi daha onemli.. Doktoruyla konussaniz daha iyi Olur belki onun onerecegi daha iyi seyler vardir.. Sikmayin caninizi bunada sukur yeterki saglikli olsunlar..
Benimkide oyle merak etme doktora sordum bana olmasi gerekenin bu oldugunu soyledi. Bi yerde de cocuklara verilen en buyum terbiyenin gece beslememek oldugu yaziyordu. Zaten 11 aylik bebek buyumus artik ama emzik kullanmasi bence yanlis ben hic kullanmadim.
Iste bizim sorunumuz orda olmasi gereken bu degil doktorumuz yada doktorlarimizin ortak görüşü bu. Gece beslememek dogru fakat eger bebek normal gelisimini gösteriyor ise.