• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğim gece çişini yapmıyor

teacherlife

Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2024
315
205
18
kızlar bebeğim 25 günlük ctesi günü mamayı kestim gündüz çiş alıyorum ama gece hiç yapmıyor ve çok terliyor. dün gecede çiş yapmadı sabah çişini yapmıştı ve pembelik vardı kristalmiş galiba susuz kaldıgından dolayı olabilirmiş. terlediği icinde çiş yapmıyor olabilir mi? çünkü gündüz yapıyor 6-7 bez alıyorum. acaba sütüm yeterli değil mi?

Canım sütünün yetersiz olduğunu düşünmüyorum açıkcası ve belki çok kalın giydiriyorsunuzdur bebeğiniz yeni mi bilmiyorum ama kalın giydirmek iyi değil diyor doktorlar geceleri çişi olmayada bilir bu her gece olucak diye endişe etme :) benimkiler de öyle bazen gece yapmazlardı bi sağlık sorunuyla karşılaşmadım ama elbet devam ederse istersen bi hastaneye gidebilirsin ya da belki Aile hekimiz de yardımcı olabilir cinsiyeti nedir

İkizlerim var ,gece çiş yapmıyorlar ikiside yani sabah kalktığımızda akşam taktığım bezler kupkuru uyanıyorlar terliyorlar (bi tek kafaları)ama gün içinde sürekli çiş yapıyorlar .
Sadece zıbınla yatırıyorum

Bende merak ettim bugüne kadar etmemiştim yapay zekaya sordum ;
1. Gece çiş yapmaması ve sabah pembelik olması
  • Bezde görülen pembelik / turuncu-kırmızı kristaller (urat kristalleri) genelde susuz kalma belirtisi olabilir.
  • Yenidoğanlarda 12–24 saati bulan idrar yokluğu normal değildir.
  • Hele ki terleme + pembe kristal = mutlaka dikkat edilmesi gerekir.
2. Sütün yetip yetmediğini anlamak
25 günlük bebekte normal olan:
  • Günde en az 6–8 çişli bez
  • Emdikten sonra doyum belirtisi (rahatlama, memeyi bırakma)
  • Haftada yaklaşık 150–200 gr tartı artışı
Sen gündüz 6–7 çişli bez aldığını söylüyorsun, bu gündüz yeterli olabilir, fakat gece hiç yapmaması yine de sıvı alımının yetersiz olabileceğini düşündürür.
3. Terleme çişi azaltır mı?
Evet, aşırı terleyen bir bebek sıvı kaybeder ve bu yüzden idrarı azalabilir.
Ama bu “normal” kabul edilmez. Terleme neden olursa olsun idrarsızlık = doktora gösterme nedeni.
4. Mamayı birden kesmiş olman da etkiliyor olabilir
Sadece anne sütüne geçilen dönemde bebek yeterince ememiyorsa idrar azalabilir.
  • Bu yüzden doyup doymadığını, tartı alımını ve emme süresini tekrar değerlendirmek gerekir
5. Acil ne yapmalısın?

• 8–10 saattir hiç çiş yoksa

• Bezde pembelik (urat kristali) varsa
• çok terleme + halsizlik / uykuya meyil varsa

➡️ Bugün mutlaka bir çocuk doktoru / acile götürmeni öneririm.
Bebeğin su dengesi, kilo durumu, emme gücü ve gerekirse kan-idrar testleri kontrol edilmeli.

Bende merak ettim bugüne kadar etmemiştim yapay zekaya sordum ;
1. Gece çiş yapmaması ve sabah pembelik olması
  • Bezde görülen pembelik / turuncu-kırmızı kristaller (urat kristalleri) genelde susuz kalma belirtisi olabilir.
  • Yenidoğanlarda 12–24 saati bulan idrar yokluğu normal değildir.
  • Hele ki terleme + pembe kristal = mutlaka dikkat edilmesi gerekir.
2. Sütün yetip yetmediğini anlamak
25 günlük bebekte normal olan:
  • Günde en az 6–8 çişli bez
  • Emdikten sonra doyum belirtisi (rahatlama, memeyi bırakma)
  • Haftada yaklaşık 150–200 gr tartı artışı
Sen gündüz 6–7 çişli bez aldığını söylüyorsun, bu gündüz yeterli olabilir, fakat gece hiç yapmaması yine de sıvı alımının yetersiz olabileceğini düşündürür.
3. Terleme çişi azaltır mı?
Evet, aşırı terleyen bir bebek sıvı kaybeder ve bu yüzden idrarı azalabilir.
Ama bu “normal” kabul edilmez. Terleme neden olursa olsun idrarsızlık = doktora gösterme nedeni.
4. Mamayı birden kesmiş olman da etkiliyor olabilir
Sadece anne sütüne geçilen dönemde bebek yeterince ememiyorsa idrar azalabilir.
  • Bu yüzden doyup doymadığını, tartı alımını ve emme süresini tekrar değerlendirmek gerekir
5. Acil ne yapmalısın?
• 8–10 saattir hiç çiş yoksa

• Bezde pembelik (urat kristali) varsa
• çok terleme + halsizlik / uykuya meyil varsa

➡️ Bugün mutlaka bir çocuk doktoru / acile götürmeni öneririm.
Bebeğin su dengesi, kilo durumu, emme gücü ve gerekirse kan-idrar testleri kontrol edilmeli.
Canım istersen öyle yap bi acile götür ama içini de ferah tut nede olsa yapay zeka en iyisini doktor söyler sana

Canım istersen öyle yap bi acile götür ama içini de ferah tut nede olsa yapay zeka en iyisini doktor söyler sana
bebeğimin idrar kültürü idrar tahlili kan tahlilleri normal geçen hafta baktık. birde gazlı bir bebeğim var ve gece o yüzden terliyor saçının arkası ve kafası ıkınmaktan gazını çıkarmaya çalışıyor uykusunda. su gibi oluyor saçı ensesi.

benim oğlum 10-15 günlüklen bi kaç kez pembe çiş yapmistii. ama 2 gün falan sürdü. doktor kan ve idrar tahlili istemişti o zaman temiz çıkmıştı. ama yine de siz doktora görünün. sütüm yetiyordu bu arada benim. iki günde bir 100 gram kilo alıyordu

bebeğimin idrar kültürü idrar tahlili kan tahlilleri normal geçen hafta baktık. birde gazlı bir bebeğim var ve gece o yüzden terliyor saçının arkası ve kafası ıkınmaktan gazını çıkarmaya çalışıyor uykusunda. su gibi oluyor saçı ensesi.
bu normal. benim oğlum 10 aylık doğduğundan beri her gece sırılsıklam kafası uyurken. bebekler fazla ısıyı kafalarından atar zaten

Canım sütünün yetersiz olduğunu düşünmüyorum açıkcası ve belki çok kalın giydiriyorsunuzdur bebeğiniz yeni mi bilmiyorum ama kalın giydirmek iyi değil diyor doktorlar geceleri çişi olmayada bilir bu her gece olucak diye endişe etme :) benimkiler de öyle bazen gece yapmazlardı bi sağlık sorunuyla karşılaşmadım ama elbet devam ederse istersen bi hastaneye gidebilirsin ya da belki Aile hekimiz de yardımcı olabilir cinsiyeti nedir
bebeğim erkek, mama takviyesi yaparken çişi oluyordu geceleri. mamayı kestiğimden beri yapmayınca kendimde bir sorun var heralde diye düşündüm

benim oğlum 10-15 günlüklen bi kaç kez pembe çiş yapmistii. ama 2 gün falan sürdü. doktor kan ve idrar tahlili istemişti o zaman temiz çıkmıştı. ama yine de siz doktora görünün. sütüm yetiyordu bu arada benim. iki günde bir 100 gram kilo alıyordu
sütünüzün yettiğinş nerdenn anlıyordunuz, kilo alımından mı? en son kontrole ctesi götürdük cocuk doktoruna her şeyi şükür iyiydi. bugün götürsem mi acaba yoksa yarını mı beklesem

İkizlerim var ,gece çiş yapmıyorlar ikiside yani sabah kalktığımızda akşam taktığım bezler kupkuru uyanıyorlar terliyorlar (bi tek kafaları)ama gün içinde sürekli çiş yapıyorlar .
Sadece zıbınla yatırıyorum
sizin bebekleriniz kaç aylık, hala gece yapmıyorlar mı ? doktorunuz ne diyor peki bu duruma. ilk bebeğim o yüzden çok tecrübesizim annem yanımda ama o da bi haber karnı ağrır kalın giydir ayağını ört sütün mü yetmiyor diyip duruyor bana

İstersen zingo diye bi gaz damlası var onu kullanabilirsin benimkiler de aşırı gazlıydı gecem gündüzüm yoktu ama onu kullanınca biraz da olsa rahatladı umarım bebeğe de iyi gelir az da olsa rahatlar kuzum

bebeğim erkek, mama takviyesi yaparken çişi oluyordu geceleri. mamayı kestiğimden beri yapmayınca kendimde bir sorun var heralde diye düşündüm
Ha canım birde şöyle bişi var bana doktor her gün 1 2 kere pipisini yukarı aşağı yapmamı söylemişti çişini. Daha rahat yapsın diye bende bi sabah bi akşam yapmaya başlamıştım gündüz de yapıyprdum idrar yolları kapanmaz böylece daha rahat yapar demişti ve cidden öyle de oldu denemeni tavsiye ederim

sütünüzün yettiğinş nerdenn anlıyordunuz, kilo alımından mı? en son kontrole ctesi götürdük cocuk doktoruna her şeyi şükür iyiydi. bugün götürsem mi acaba yoksa yarını mı beklesem
Bol çiş yapmasından şimdi şöyle bazen geceleri bebekler yapmayabilir. Çok emme süreleri de yoksa ama benden tavsiye odanın derecesi 21 derece olsun. Bebek ona göre giydirilsin ya da ev sıcaksa ince giydirin. Terlemesin yazık. Sıcak çok rahatsız eder onları

Bol çiş yapmasından şimdi şöyle bazen geceleri bebekler yapmayabilir. Çok emme süreleri de yoksa ama benden tavsiye odanın derecesi 21 derece olsun. Bebek ona göre giydirilsin ya da ev sıcaksa ince giydirin. Terlemesin yazık. Sıcak çok rahatsız eder onları
doktorumuzda sıkı giydirmiceksiniz diyor bende kalın ve kat kat giydirme taraftarı değilim ama annem üşür hasta ediceksin karnı ağrır diyip duruyor. yattığımız oda 24-25 derece

kızlar bebeğim 25 günlük ctesi günü mamayı kestim gündüz çiş alıyorum ama gece hiç yapmıyor ve çok terliyor. dün gecede çiş yapmadı sabah çişini yapmıştı ve pembelik vardı kristalmiş galiba susuz kaldıgından dolayı olabilirmiş. terlediği icinde çiş yapmıyor olabilir mi? çünkü gündüz yapıyor 6-7 bez alıyorum. acaba sütüm yeterli değil mi?
Terlediği için vücudu o sıvıyı atıyordur ondan işemiyordur bence. Yine de kontrolde doktorunuza söyleyebilirsiniz gündüz 5-6 bez yaptığına göre böbreklerde ya da idrar yolunda sıkıntı olduğunu sanmam.

ben 6 ay falan iki üç saatte beslerdim susuz kalır korkumdan. Bol bol emzirin gece gündüz.

Ayrıca çok şükür ki bebeğiniz terliyor terleyemeseydi sıcaktan ateşi çıkardı. Siz nasıl giyiniyorsanız ona bir tık fazlası yeter demişti doktor yani mesela siz kısa kollu giyiyorsanız ona ince bi uzun kollu siz ince uzun kollu giyiyorsanız ona kalın kollu bi uzun kollu bu şekilde.

Mama başla birkaç gün sonra kesersin

Hava 40 derece olsa anlarım ama bu havada ürat kristali yetersiz emmeyi gösterir

sizin bebekleriniz kaç aylık, hala gece yapmıyorlar mı ? doktorunuz ne diyor peki bu duruma. ilk bebeğim o yüzden çok tecrübesizim annem yanımda ama o da bi haber karnı ağrır kalın giydir ayağını ört sütün mü yetmiyor diyip duruyor bana
3,5 aylık dogdugu günden beri zıbınla yatıyorlar . Siz ne giyiyorsanız bi tık üstünü giydirin göğsü ve ensesine bakın soğuk değilse üşümüyordur .

Ben bu konuda doktora hıc gitmedim bi sorun olduğunu düşünmemiştim çünkü . şuan benımde kafam karıştı yapay zekanın söyledikleriyle

Back
X