• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim geceleri çok uyanıyor

neslihan903

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
11
Puanlar
8
Merhaba bebeğim 15 aylık doğduğundan beri sadece son bir ayda 2 gün deliksiz uyuduğunu gördüm oda direnip saat 10 11 gibi uyuduğunda onun haricinde geceleri 7 kez 10 kez falan uyanıyor tekrar uyumak için de çok direniyor uykusuzluk beni çok yıprattı emdiği için uyanıyor dedi doktor iştahıda azalmıştı emzirmeyi bıraktım 2 ay önce iştahı arttı çok şükür ama uyku yine aynı. Çok yoruluyor uyku aralarını kısa tut testosteron yükseliyor dediler gece uykusunu 8 e çektim yine olmadı gündüz uykusunu düzenli uyuyor ama gece tam bir kabus 8 de yatırıyorum yine uyanıyor 9 10 denedik yine uyanıyor bu kadar uykusuz kalıyor geç uyanır gündüz mantığıda yok sabah en geç 7 ayakta iştahlı bir bebek asla aç uyumuyor zaten bu hep böyle mi gidicek fikirlerinize çok ihtiyacım var ne zaman düzene girdiniz neler yaptınız paylaşırsanız sevinirim

Aynı durumdaydım/durumdayım. Ben kabullendim artık. Ne yapsam da düzelmedi bizim uykular

Merhaba bebeğim 15 aylık doğduğundan beri sadece son bir ayda 2 gün deliksiz uyuduğunu gördüm oda direnip saat 10 11 gibi uyuduğunda onun haricinde geceleri 7 kez 10 kez falan uyanıyor tekrar uyumak için de çok direniyor uykusuzluk beni çok yıprattı emdiği için uyanıyor dedi doktor iştahıda azalmıştı emzirmeyi bıraktım 2 ay önce iştahı arttı çok şükür ama uyku yine aynı. Çok yoruluyor uyku aralarını kısa tut testosteron yükseliyor dediler gece uykusunu 8 e çektim yine olmadı gündüz uykusunu düzenli uyuyor ama gece tam bir kabus 8 de yatırıyorum yine uyanıyor 9 10 denedik yine uyanıyor bu kadar uykusuz kalıyor geç uyanır gündüz mantığıda yok sabah en geç 7 ayakta iştahlı bir bebek asla aç uyumuyor zaten bu hep böyle mi gidicek fikirlerinize çok ihtiyacım var ne zaman düzene girdiniz neler yaptınız paylaşırsanız sevinirim
Gün içinde kaç uyku yapıyor kaç saat uyuyor? Emzirmeyi bıraktınız peki nasıl uyuyor yine destekli mi ?

Sabah 9 buçuk gibi yarım saat uyuyor sonra 13:00 bir buçuk saat uyuyor bazen destekli bazen desteksiz uyuyor bazen pış pış bazen sallama bazen yatağa yatıyoruz kendi kendine o konuda daha düzenimiz oturmadı

Sabah 9 buçuk gibi yarım saat uyuyor sonra 13:00 bir buçuk saat uyuyor bazen destekli bazen desteksiz uyuyor bazen pış pış bazen sallama bazen yatağa yatıyoruz kendi kendine o konuda daha düzenimiz oturmadı
Saat kaçta uyanıyor ki sabah 9.30 da uyuyor uykular arasında ilk uykuya 3 saat 2. Uykuya 3.5 saat sonra uyutun. Dediğinize göre 13de uyuyunca 14.30 da kalksa akşama kadar dayanamaz çok yorulur. Biz o dönemlerde bi 11 gibi uyurdu birde 15.00 gibi uyurdu gece uykusunda da 4 saat aralık bırakın öyle deneyin. Gece yine 2-3 defa uyanma normal bu arada ama siz 7-10 kez demişsiniz Bu kadar sık uyanması normal değil

Memeyi bırakınca düzeldi yani sizinki benimki de düzeliyor gibi oldu ama şuan yine aynı acaba diş huzursuzluğu denk gelmiş olabilir mi

Saat kaçta uyanıyor ki sabah 9.30 da uyuyor uykular arasında ilk uykuya 3 saat 2. Uykuya 3.5 saat sonra uyutun. Dediğinize göre 13de uyuyunca 14.30 da kalksa akşama kadar dayanamaz çok yorulur. Biz o dönemlerde bi 11 gibi uyurdu birde 15.00 gibi uyurdu gece uykusunda da 4 saat aralık bırakın öyle deneyin. Gece yine 2-3 defa uyanma normal bu arada ama siz 7-10 kez demişsiniz Bu kadar sık uyanması normal değil
Doktor sabah uykusu 9 9 buçuk olsun kısa sürsün öğle 13:00 olsun15:00 dan sonra uyumasın uykuları bitmiş olsun dedi yani belkide birde sizin dediğiniz gibi denemeliyiz işe yarar umarım

Bebegimin o aylarda uyku düzeni 7-7,30 kalkış ilk uyku 10-10.30 1 saat ikinci uyku 14-14.30 bazen duruma göre 15 de oluyordu 1 saati aşmadı bazen 40 dk. Şeklinde gecede 20.30-21 arası standart bu saat düzenine uydum. Bir hafta denedim işe yaramadı değil hep uyun eminim kabul edecektir. Gece uykusu çok önemli bebeklerde büyüme hormonları salgılanıyor ,yemek düzenleri oturuyor . Disardaysak eve gittim bu saatlerde başka evdeysek uyku saati dedim aldım uyumaya götürdüm. Misafir varsada ben uyutayım geliyorum dedim. . Bebekler güven ister bu guvenide biz veririz. Biz bile kendimizi güvende hissedince uyuyabiliriz. Uykuya hep aynı şekilde aynı saatlerde aynı odada yaptırın. Rutin oluşturun alt açma ,pijama , masal ,kitap okuma, şeklinde hep bu rutine uyun. Bir süre sonra bu rutinle karşılaşan bebek benim uyku vaktim olarak algılar ve kendini uykuya hazırlar.

Back
X