Bebeğim geceleri uyanmıyor...

merhaba cnm güle güle büyüt bebeğini öncelikle.
bu güzel birşey cnm sende yorgun düşmezsin ama 1 kerede
olsa uyandır hemen uyur zaten kan düşüklüğüne sebep olur yoksa
sabaha kadar emmezse..daha küçük çünkü arada neyse olurda herzaman
böyleyse olmaz.

Benim bebeğim de akşam 8-9 gibi yatıyordu sabah 6 ya kadar hiç uyanmadan uyuyordu. Dr a sordum gayet normal artık kesintisiz 6-7 saat uyumasını bekliyoruz bu aylarda dedi. Hiç uyandırmazdım zaten acıkınca uyanıyordu. Kilo alımı da çok iyiydi. Zaten bebeklerin uyuması yemek yemesinden daha faydalı.
Bebeğini Güle güle büyüt.

bebeginize oncelikli masallah.benim oglumda geceleri cok nadir uyanirdi ilk baslarda hatta deliksiz uyudugu cok olurdu.oglum 1 yasinda hic bir zaman uykusundan uyandirip beslemedim o uyaninca zaten kendini belli eder.uyusunda buyusun masallah

Bırakın uyusun bebeğiniz, kan şekerinin düşmesi için çok daha küçük olması gerekir. Bebeğinizin büyüdüğünü ve kendine bir düzen kurduğunu kabul edin :) O artık büyüdü annesi, ilk günler gibi olmayacak hiçbirşey.

""Bebekler doğduklarında neredeyse tüm zamanlarını uykuda geçirirken aylar ilerledikçe uykuda geçirdikleri zaman azalır ve buna paralel olarak gündüz uykuları azalırken gece uyku saatleri artar ve gece uykuları düzene girer. Bebeklerin kesintisiz ve kaliteli bir şekilde REM uykusunu alabilecekleri tek zaman ise “gece” olur. Bebeklerin gece uykularının büyük bir bölümü ise beyin gelişimi için hayati önem taşıyan REM (Rapid Eyes Movement) uykusunda geçer. Buna aktif uyku da denilir. Eğer uykuda bebeğin gözleri sık kıpırdanıyorsa, hızlı nefes alıp veriyorsa ve ağız hareketleri yapıyor veya gülümsüyorsa, bu bebeğin REM uykusunda olduğunu göstermektedir. REM uykusu, uykuyla uyanıklık arası bir durumdur ve bebek dış etkenlerle uyanmaya hazırdır. Beyindeki nöronlar arası bağlantılarının güçlenebilmesi ve uyanıkken öğrenilenlerin şekillenebilmesi için ise REM uykusu gereklidir. Eğer çeşitli nedenlerle bebeğin gece uykusu devamlı bölünürse ve uykusunu yeterince alamazsa, bu bebeğin gelişiminde problemlere neden olabilir. Çünkü uykusunu yeterince alamayan bebek huzursuz uyanır, oyun oynamaz, etrafına karşı ilgisizdir, bir şeye yoğunlaşmakta zorluk çeker, çevresindekilere karşısı uyumsuz ve hırçındır. Bu durum oyun oynayarak öğrenmelerine ve gelişimlerine engel olacaktır.

Bebeklerinin mutlu uyanarak, uzun süreli oyunlar oynayarak, yeni şeyler öğrenebilmeleri ve bu öğrendiklerini REM uykusunda beyine işleyebilmeleri için anneler bebeklerinin gece uykularını kesintisiz ve kaliteli geçirmelerini sağlamalılar""

Lütfen uyuyan bebeklerinizi ay aç kalıyor, ay dayanamaz diye gece beslenmesine alıştırmayın. Doktorlar 1 yaşında gece beslenmesinin kesilmesini, aksi durumda kulak problemleri, mide rahatsızlıkları ve diş çürüklerinin oluştuğunu söylüyor. Fakat siz uyuyan bebeğin düzenini bozarsanız 1 yaşına geldiğinde bu alışkanlıktan vazgeçirmek çok zor olur. 3-4 hatta daha ileri yaşlarda da gece uyku bölünmeleri yaşarsınız sık sık.

Bende kucukken annemle yatyomsm annem uyanmadan uyanmiyomsm gece zorla emziriyoms bi sorun degl bence ama sarılık olmaması için sık sık emzirilmesi gerekyms ona dkkat et benmkide uyur inşallah :D

3-4 aylik bebegi bilemiyorum fakat yeteri kadar besleniyor emdigi zaman?
Uyanmamasi cok buyuk bir nimet fakat normalde de az besleniyorsa konuyu bir am evvel doktorunuzla konusun.
Benim bebegim dogdunda surekli uyuyordu.İlk bebegim olunca tebrubesizlik iste..Gunduzleri uyanmadan uyuyordu,meger acliktan kan sekeri dusuyormus ve o yuzden uyanmadan uyuyurmus.2-3 gunluk olunca doktor kontrolune goturuluyor burada,o zaman soylediler.Hala aklima gelince gozlerim dolar.
Sizinki umarim biyle bir durum degildir ama doktorunuza bi danisin.

Ahhhh ne gzll bizim beyimizde geceleri hic uyumuyor 10aylik acikmiyor demekki uyanmiyor cocuk uyudukca kilo alir birak uyusun.

2 aydan sonra bebekleri zorla kaldirmaya gerek yok canim. Birak uyusun

Yorumların hepsini okuyamadam ben oğlumu çok emziremedim ama bildiğim şu ki bebekler küçükken aç olduklarında daha fazla uyurlarmış kan şekerleri düştüğü için bence kalkıp emzirsen iyi olur canım..

Ay ne sekeriz biz anneler. Uyumasalar uyusa da uyusam deriz. uyusalar ac kaldi mi acaba diye dusunmekten uyuyamayiz :D

Offffff ben de bir gece şekilsiz uyuyayım diye adak adıyorum ha bire.

Kilo alımı iyiyse ve idrarı/dışkısı normalse endişelenmeyin.

Çok aklınıza takılıyorsa sağlık ocağında tarttırın haftada bir.

Bebeğim 3 aylık ve geceleri ..hic uyanmıyor...7.8:mad: saat aç uyuyor..bu normal mi? Benimki gibi olan varmı? Kilo kaybı olurmu böyle??
Canim benim bebeğim suan 7 aylik bizimkiside kalkmıyordu doktor normal olduğundan bahsetti. Sütun besleyicidir sen istiyorsn ugras olmazsa bırak uyusun demişti. Eminim sütun çoktur senin. Ben bi hata yapmıştım sütum aşırı çoktu goguslerim rahatlsin diye adaçayı icmistim. Allah korudu walla kesilmedi ama baya azaldı

Benim bebeğim de akşam 8-9 gibi yatıyordu sabah 6 ya kadar hiç uyanmadan uyuyordu. Dr a sordum gayet normal artık kesintisiz 6-7 saat uyumasını bekliyoruz bu aylarda dedi. Hiç uyandırmazdım zaten acıkınca uyanıyordu. Kilo alımı da çok iyiydi. Zaten bebeklerin uyuması yemek yemesinden daha faydalı.
Bebeğini Güle güle büyüt.
Sağol cnm

Benimki 5 aylik her saat basi kalkiyor karnimi doymuyor diyorum so rada kokumu ariyor diye dusunuyorum ne yapacagimi bilemiyorum

benimkide tam tersi 3 aylık gece 4 te yatıyor gece uykusuna hasret kaldım :KK42: doktor 6 aya kadar duzene girer dedi

benimkide tam tersi 3 aylık gece 4 te yatıyor gece uykusuna hasret kaldım :KK42: doktor 6 aya kadar duzene girer dedi
Sen düzen oluştur ben birinci ayından beri uyusun uyumasın saat 9 da beşiğine bıraktım ışığı kapattım hafif hafif beşiği salladım şimdi 70 günlük akşam 9 da beşiğine bıraktığımda kendisi uyuyor

Back
X