Bebeğim hakkındaki yorumlar

dogaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2009
757
17
118
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar,
Benim 11 aylık bir kızım var, daha 2 aylıkken emme problemi oldu, sonra ek gıdaları reddetti, diş çıkarmalar, aşırı hareketlilik derken bir türlü kilo alamadı...
Bu arada öyle patolojik düzeyde zayıf da değil, 77 cm 8 kg. (6. ayından beri 8 kg. alıp alıp veriyor) ama daha da ufak görünüyor, yüzü kaşık kadar...
Normalde elalem ne der mevzularına hiç takılmayan bir insan olduğum halde, kızımın kilosu hakkındaki yorumlar artık bunalttı beni.
Ay annesi sen bunu aç mı bırakıyorsun, onu yedir, bunu içir, her kafadan bir ses çıkıyor, sanki yedi de ben vermiyorum, her öneriyi en az 100 kez denemişimdir, yemeyen bebek yemiyor işte...
benimki itirazsız her şeyi yerdi topaç gibiydi diyeninden, psikolojik sorunları vardır ondan yemiyodurununa kadar her kafadan bir ses...
şimdi bayram nedeniyle kayınvalidem geldi, önce çocuğu görünce yalandan bir fasıl ağladı ay bu ne böyle afrikalı çocuklar gibi v.s. diye...
über fantastik önerilerine hiç değinmiyorum..

İnsanlar neden böyle boş boş konuşup moral bozarlar?

Canım ya..Bırak, kim ne derse desin..
Kızının boyu da kilosu da persentil değerleri içinde..
Sağlığı da yerinde anladığım kadarıyla..
O zaman problem yok..

Benim oğlum da 11 aylık..9 kilo..Hareketli bir bebek ve diş çıkarıyor..
Kilo alamaması normal bu dönemde..Dişleri çıkarken iştahları azalıyor..Normal bu..
Bana da kilosu ile alakalı bir sürü şey söylediler..Hiç takılmadım..
Kayınvalideyi bırak, benim kendi annem takıldı kilosuna oğlumun
Üzme kendini..
Kimbilir daha neler neler duyacağız

Son düzenleme:
insanlar bu dediğizi hep yaparlar ve yapacaklar...
ne zamana kadar yapacaklar? siz izin verdiğiniz zamana kadar...
nasıl izin vermeyeceksiniz, torba değil büzemezsiniz...
o zaman...
bunu aç mı bırakıyorsun dediklerinde üzülmeyip evet aç bırakıyorum diyeceksiniz...
evet psikolojik sorunları var ben sorunlu bir bebek doğurdum sen sakın doğurma diyeceksiniz...
ne diyorsalar kabullenin ama hiç oralı olmayın...
sizin kimseyi memnun etmeniz mümkün olmadığı gibi öyle bir misyonunuzda yok...
anne olan sizsiniz kimse sizden iyi bilemez, kimse sizden daha fazla düşünemez...
ben size alın karşınıza adam gibi konuşun diyeceğim ama adam olan bir anneye bunları demeyeceği için değmez...
sağlığı yerinde, gelişiminde sorun yoksa ki bana göre herşeyi normal o zaman sorunda yok...
her çocuğun yapısı farklı, her kilolu çocuk sağlıklı diye bir kaide yok ayrıca...

Son düzenleme:
Boşveeer büyüyene kadar daha neler duyacaksın.
Hem kilolu bebek, sağlıklı bebek demek değil ki.
Bazı çocuklar yapı gereği zayıf gidiyor, öylede büyüyor.
Benim yeğenim vardı valla teyzem şort giydirmeye utanırdı.
Oklava gibiydi.
Şimdi sırım gibi delikanlı oldu.
Boşver canım hiç takılma.

Son düzenleme:
kontrollerı normal kan degerlerı demır degerlerı normal ise algısı zeka duzeyı normalse bosver kımseyı dınleme

Aman ne kafaya takıyorsun
Bizde eşimle acık kiloluyuz kızımda zayıftır 9 aylıkken eşimin akrabalarını gezmiştik.
Maşallahları vardır sürüsüyle teyze hala
Her gittiğimiz yerde kızıma bakıp ''sen bunların arasında nasıl bu kadar cılız kaldın? Aç mı bırakıyorlar seni?'' diyorlardı
Bende '' benim kızım çok zeki diğer bebekler gibi homili gırtlak her kaşığı yutmuyor, doyunca bırakıyor. Kendine dikkat ediyor'' diyordum
Seninkide boya gitmiş benim kızım 15 aylık 10,5 kilo 75cm.

Son düzenleme:
şimdi sana boşver desem,hiç anlamı olmayacak biliyorum,annelik çok ama çok zor zanaat.

sen her şeyini dört dörtlük yap, o insanlar yine laf sokacak bir yer bulurlar.

aslında amaçları laf sokmak da değil,'aa benimki her şeyi yerdi' diyen aslında 'ben her şeyi yedirmeyi becerebilen harika bir anneydim' diyerek kendini övmeye çalışıyor.

belki onları öven olmadıysa,senin üzerinden kendi egosunu gıdıklıyordur.

her anne gibi ben de çok fazla eleştirildim ve hala eleştiriliyorum,milletin ne dediğini çok önemsediğim zamanlar oldu malaesef ama şu an hiç kimse umrumda değil.

yeme problemi yaşadığımız dönemde bir düğüne gittim,ne denersem olmuyor,çocuk aç,kavonoz mması vardı,onu denedim,3-5 kaşık yedi kızım.

ben çok şükür kursağından bir şey geçti diye sevinirken,işgüzar bir ablacık ' aaa bir de bunlar çıktı,o kadar yemek var,mis gibi çorbayı koy içsin niye kolaya kaçıyorsun' deyince,

al ablacım yedirebiliyorsan yedir valla çok sevinirim ben de deyip kızımı kucağına verip gidiverdim(yakın akrabamdı)

eminim bu konuyla ilgili herkesin anlatabileceği çok anısı vardır.

zayıfsa hasta olur,şişmansa obez,kısaysa cüce uzunsa dev olur onlara göre.

bir bebeği annesinden daha çok kimse düşünemez.

bu seslerin hepsine kulağını tıka,bebeğinin iyiliğini,mutluluğunu düşün sadece.

ben bu tarz insanların hayatlarında tatmin edilememiş bir yön olduğunu düşünüyorum...işleri başkalarının hayatı...siz yine kayıtsız kalın

Babamın akrabaları da beni yaşıt olduğum kuzenimle kıyaslayıp dururlarmış küçükken. Çok kiloluymuşum, ilerde hiçbir işi beceremezmişim, obez olurmuşum, hımbıl gibiymişim.
Annemde normalde o zamanlar çok ses çıkaramazmış bunlara ama dayanamamış bana laf edilmesine. Ağızlarının payı vermiş. Küsüp gitmişler, yıllardır küsüz.
Bu arada kıyasladıkları kuzenime göre çok daha başarılı bir öğrencilik hayatım oldu. Kısacası çok iş başardım ve obez değilim. :) Hımbıl hiç değilim. :)

Bebekken zayıf olması, şişman olması hiç önemli değil. Önemli olan sağlıklı olması. Kimseyi sallamayın, annem gibi verin ağızlarının payını.
Birde bebişinizi öpün benim için. :) Allah analı babalı büyütsün.

kızın bedenen ve zihnen sağlıklı mı arkadaşım? herşeyi normal mi? Şükür bir probemi yok yani...

bırak insanlar konuşsun,söylensin..Allah ağzı bize konuşalım diye vermiş ama dilin kemiği yok işte..e kulaklarımız ne güne duruyor :) duyma,dinleme...üzme kendini..

Rabbim kızına sağlıklı bir ömür nasip etsin İnşallah!

Benim kardeşimde doğduğunda 4.5 kiloydu. Topaç gibiydi. Ama büyüdükçe zayıfladı zayıfladı ve tabir-i caizse Afrikalı çocuklar gibi oldu.. Benim dedem (annemin babası) anneme çok kızdı. Sen nasıl annesin, hiç mi bişey yedirmiyorsun şu çocuğa vs. vs. Annem bunları duydukça çok üzüldü çok ağladı ama ne yaptıysa kardeşim kilo almadı.. Hatta babam çeşit çeşit yiyecekler getirdi kilo alacak diye ama yok gene de kardeşim zayıf kaldı.. Annem de oluruna bıraktı. Şimdi 9 yaşında hala daha çok bişey yemez ve çok zayıf ama maşallah akıl yönünden cin gibi ve de çok sağlıklı.
Yani uzun lafın kısası kim ne derse desin aldırmayın.. O çocuğun annesi sizsiniz.
Kimse sizden daha iyi bilemez evladınızın özelliğini..
O yüzden kendinizi daha fazla üzmeyin.

Ben hiçbir zaman kızımın kilosunu çok takmadım, bir dönem neden yemiyor, hiç yemeyecek mi diye sorun ediyordum ama asıl sorunum zayıf olması değil yeme probleminin kronikleşeceği korkusuydu.
Evet kızım boy konusunda babasına çekmiş, zaten 53 cm doğdu, hep uzun gitti, belki de bu yüzden bu kadar zayıf görünüyor.
En son pazar günü avm nin yemek katında kızıma yoğurt yedirmeye çalışıyordum, kızım zor yer en sevdiği şeyde bile ağzını aça aça yemez, dişlerini kitler, kaçmaya çalışır v.s.
kadının biri yanıma geldi, aç değil zorlama dedi, annem yaşında diye cevap vemedim, sonra kaç aylık bu dedi, 11 olacak dedim, ay 6 aylık gibi duruyor ne biçim çocuk bu böyle dedi Asıl sen ne biçim insansın diye çemkirdim kadına, eşim zor tuttu, minicik bebek için nasıl ne biçim gibi çirkin bir ifade kullanıyor koca kadın ya!
hepsine cevabını veriyorum ama sinir de oluyorum, çocuğuma laf edilmesini kaldıramıyorum

valla benim yeğenimde böyle. 4 yaşına geldi hala iştahsız. ağzına bişey koymaya çalış kedi gibi diliyle tadına bakar sadece. bazen24 saati bir yumurtayla geçirir. ona da babaannesi hep laf söylerdi. kardeşime sen zorlamıyorsun uğraşmıyorsun derdi. karddeşim zaten kahroluyordu bu duruma ve sürekli besleyici çorbalar yapıyordu vitaminsiz kalmasın diye. zaman geçtikçe göre göre alıştılar kabullendiler iştahsız olduğunu. kilosu boyu zeka gelişimi normal sınırlar içindeyse hiiç takma kafana. insanları memnun etmek imkansız. şişman olsa şişman derler kısa olsa kısa uzun olsa uzun. yaranmak mümkün değil. salla gitsin. ağzı olanın konuştuğu bi dünya bu. zekası olanın değil....

Kilosu dışında gelişimi çok iyi şükür.
Babam çocuk doktoru, mükemmel buluyor motor gelişimini, 5 aylıkken emekledi, 9 ay 1 haftalıkken yürüdü zaten çok hareketliydi biraz da o yüzden kilo alamadı.
son 2 ayda da 8 diş çıkardı, aldığı kiloyu da verdi tabi...

Ağzı olan konuşur canım.. Arkadaşlarında dediği gibi hiçte öyle Afrikalı falan değil yani. Sağlıklıysa sorun yok...Elbette millete yorum yapması kolay.... Üzülme diyeceğim de bilirim etkili olmaz yine de sen kendini üzmemeye çalış.. Ayrıca şunu biliyor herkes ki bir çocuğu annesinden daha fazla düşünecek kimse yoktur...

"yiyip yiyip kilo almayan kızlardan olacak, ondan mı kıskanıyorsunuz" diyip, gevrek gevrek gülün, sonra da canınızı sıkmayın allah sağlık versin, kilo nedir ki
dip not gerekli olması halinde, kendimdeki kilolardan bağışlıyabilirim

hahahahah bendeki fazla kilolardan kızım gibi 3 tane çıkar, keşke dağıtma şansım olsa

zaten genelde kızım 0 beden olacak, manken olacak v.s. diyorum ama ay ne biçim, hasta mı bu, bi de sanki çok cahilmişim gibi, doktora götürdün mü bunu v.s. demeleri sigortalarımı attırıyor.

nedense herkes karşısındakini eleştirmeyi,önerilrde bulunmayı marifet sanıyor.çocuğunuzun durumunu en iyi siz bilirsiniz..boşverin söylenilenleri...Allah sağlıık,sıhhat,mutluluk,huzur versin...

ooff çok duydum bu lafları çook ay bu kız çok kilolu obez olacak halası gibi AYAKLARINIDA basamıyo et basmış bu kızı yürüyemez kızım 11 aylık yürüdü bu defada ayakları eğri diş çıkardı dişleri seyrek yaşına girdi niye konuşmuyo daha neler neler sonu gelmez takmayacaksın kafana ben onu anladım her çocuğun gelişimi farklıdır

çocuğum yok ama yeeğenimin büyümesine yakından şahit oldum yoğun diş çıkarma dönemi bittiğinde biraz rahatlarsın ama çocuğun yapısı iştahsızsa yapacak fazla bir şey yok malesef. ama ne güzel ki o bir kız ve ince zarif bir kız olacak allahın izniyle.. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…