Bebeğim hakkındaki yorumlar

Canım benim oğlum da küçükken çok zor yerdi. Kilosu hep zayıftı. Hatta 1-2 yaş arası hiç kilo almadı, hep aynı kiloda kaldı. Ben artık kafayı yiyecektim. Takıntı haline gelmişti. Yemek saatleri bana işkence gibiydi. Sonra 3-4 yaş gibi yemeye başladı, "açım" diyordu. Hatta kreşte ikinci tabağı alıyordu. Ama yemesine rağmen fazla kilo almadı. Hala zayıf, okula başladı şimdi. Artık yemekte sorun yok ama kilosu zayıf. Ve artık takmıyorum. Çünkü yemek yiyor. Seni anlıyorum, yemeyen bebek çok zor. Ama eminim senin kız da yemeye başlayacak. Biraz sabır. Kilosunu dert etme kızlar zaten ince, narin oluyor.. Önemli olan sağlıklı olması.

Benim oğlum da çok zayıftı biaralar.
Aman ne laflar işittim ne laflar bi bilsen
Sütümün su gibi olduğundan tut çocuğu besleyememe iyi anne baba olamadığımıza kadar ne laflar ne laflar...

Bi tanıdığımız gelmişti bi akşam.
Ortamda yengemin torunu da vardı.O torunla benimki arasında 4ay var.4ay büyük benim oğluşum.
Ama gören sanki torun büyük der o derece zayıftı benim prensim.

Bu gelen pervasız patavatsız kadın " aaa (torunu göstererek) maşalla tosuncuk gibi anası babası iyi bakmış.
Bizede siz bakamamışsınız yazık yazık ."
Tekrar onlara dönerek "iyi anne baba olmuşunuz tebrik ederim ." bizede "sizin daha uğraşmanız gerekecek onlar iyi
aile olmayı başarmış"

Lafa bakarmısınız hele.
Onların çocuğu.kilolu diye iyi anne baba bizimki zayıf diye biz iyi ana baba değilmişiz güya.

İyi anne babalıkla ne alakası var.Çocuğum iştahsızsa benim ve eşimin ana baba olamadığımızın mı göstergesidir bu.
Hiç katılmıyorum ve yakıştıramadım size dedim.

Biray sonra geldi.İçimdekileri döktüm özür diledi.

Ağzı olan konuşuyo torba değil büzemiyoruz işte.
Çocuk zayıf olsa ana baba bakamıyo olur kilolu olsa obez olur.Sağlıklı beslenemiyo olur.
Bu yaşadıklaımın sadece onda biri .O derece laf yedim ben prensim zayıf diye..

Şimdi kilo sıkıntımız yok binlerce şükür ama inanılmaz iştahsız hep zorla yedirdim.Bizimde derdimiz bu işte.
Şimdide kilosunu çok abartıyolar yok diyet yaptır bilmem ne.
Bitmez bu laflar.Sanki 15 20 kilodada diyete sokucam el kadar bebeğimi.

Doktorum sağlıklı diyomu diyo bitiyo benim için.
İlk zamanlar ne ağlardım bi bilsen şimdi vız geliyo tırıs gidiyo.

Sende takma arkadaşım denilenleri.Peşi sırası gelmez bunların.
Eli ayağı düzgünmü çok şükür sağlıklımı varsın olsun iştahsız olsun zayıf olsun.
Onca bebekler var kilolu ama sağlıksz bedende sorunu var.
Rabbimize şükredelim halimize vaktimize...

Zayif olur ayy sen buna yedirmiyormusun annesi hic bakmiyormusun kilolu olursa ayyy annesi neyle besliyorsun bu cocugu varsa bir yontemi bizede soyle derler...ne yapsan bir kulp buluyorlar...benim buyuk oglum cok kiloluydu sutum yariyor herhalde her ortamda goze gelirdi ne yediriyon ayy fazla yedirme bak obez olur dikkat et derlerdi...simdi 6 yasina girmek uzere o kilodan eser kalmadi...aksama kadar ac gezse umrunda degil...cogu zaman zorla yediriyorum oda bir kac kasik zorla....kucuk oglum erken dogdu cok zayifti cok cabuk toparlandi...22 aylik biraz toplu 1.oglanin kilo muhabbetini astik simdi 2.sira geldi dillerden kurtulamiyor insan...simdi kim sorsa merak etmeyin abisine cekmistir bende kucukken cok kiloluymusum 3 yasina kadar irsidir herhalde bizde derim...ama dikkat ediyorum git gide oda zayifliyor...eminim bir daha cocugum olsa yine kilolu okacak beni dinlersen takma kafana insanlar ne yaparsan yap bir kulp buluyorlar....

Ben de bebekliğimden beri zayıfmışım, aynı muamele anneme de yapılmış, "hiç mi yemek yedirmiyorsunuz?" seviyesine kadar düşmüş. Çocukken de baba tarafından uzak bir akrabanın şişman bir kızı ile kıyaslarlardı, "bak onun yanakları ne güzel kırmızı kırmızı" diye. Kız benim üç mislim falandı, ama onlara göre o makbuldü işte. Aradan 30 sene geçmiş ama o kafa değişmemiş, hâlen zayıflığı hastalık olarak görüyorlar. Ya da sizi bir şekilde incitmek istiyorlar, en elle tutulur sebep olarak onu buluyorlar.

Tahammülü eminim zordur ama çaresi yok gibi görünüyor, "Biraz zayıf olabilir ama doktoruna göre kilosu normal aralıktaymış ve sağlıklı bir bebekmiş" falan demekten dilinizde tüy bitecek maalesef.

ooo mis gibi baban çocuk doktoru bulunmaz nimet :)) Niye takıyorsun ki milleti ?

canım benim en yapman gereken şey kızdığını üzüldüğünü belli etmemek.. kimi insan bunu görmek için yapıyo.. yani bayılıyolar insan üzmeye.. çok zayıf dendiğinde "ben zayıf seviyorum.. şişman çocukların obez tehlikesi var hem (tabi her şişmen çocuktan bahsetmiyorum) de".. onun gibi şeyler yani ne derlerse kabul eder gibi yap.. sen sinir olacağına onlar sinir olsun.. hiç üzme kendini.. bayılıyo herkes herkesin çocuğu hakkında konuşmaya..
benim kızımda yapı itibariyle asık suratlıdır.. herkes dolamıştı diline bi ara.. ne bunun suratı hiç gülmüyo falan diye.. bende mahsus "ee ciddidir benim kızım.. herkese yüz vermeyecek öyle.. asillik kanında var" gibi laflar ediyordum.. öyle kalıyorlardı :)))) boşver tınlama ki öyle bakıp kalsınlar en güzeli :)

İnsanlara bakarsanız, onlar asla susmazlar. Yıllarca her konuda fikirleri vardır başkalarının hayatları üzerlerinde.
Kendilerine bakmayı unutmuşlardır artık.

Bebeğiniz sağlıklıysa, bir sıkıntı görünmüyorsa şükür, hiç dinlemeyin onları.
Yemiyor demeyin.
'' Ooo maşaallah yemesi iyi ama yakıyor yavrucuğum '' :) deyin ki en azından nasihatları kesilir.

merhaba, benim kızımda 14 aylık. Zayıf ve çok hareketli. uyuduğu süre dışında hiç oturmaz hep ayakta. zayıflığını önemsemiyorum kendi adıma ama iştahsız. doğumunda ve sonrasında çok tombişti. sütün yarıyo maşallah iyi filan diyorlardı. 4. aydan sonra çalışmaya başladım haliyle zayıfladı bi de hareketlenince. şimdi, "çocuğun gelişimi iyiydi işe başladın durdu gelişimi" diyorlar. 1-2 yaşına gelene kadar bekleseydin anneye ihtiyacı var diyorlar. çok üzülüyorum ve suçluluk hissediyorum. sonra düşününce tek çalışan anne ben değilim diğer insanlar ve bebekler nasıl yapıyo sanki. çocuk ağlasa "annesi yanında değil ya ondan hırçın bu çocuk", kucağımdan inmek istemese "anneyi özlüyo bak nasıl sarılıyo annesine, bırak çalışmayı çocuktan önemli mi sanki" bi ton laf. ben de bunlarla uğraşıyorum. kulak tıkamayı başarabilmek lazım aslında üzülmemek için.

Tersleyın bence , bı daha korkularından cocuk hakkında yorum yapmaktan cekınsınler

hic aldırıs etme o laflara sen..

bebekken bende cok zayıfmısım 18 ay emmişim ek hicbisey almamısım muzla süt tek yediğim seymis sonrasında da. herkes ayy bu cocuk cok zayıf bi hastalıgı var bunun heralde filan

diyolarmıs surekli..

annem babam da korkmus doktora goturmus doktor bi sorun yok gayet saglıklı siz diyenlere bakmayın demis. isteyen istedigini desin takmayin

günaydın arkadaşım ben doğdugumda 1 kg ya var ya yokmuşum 9 aylık dogmuşum ama zayıf annem herşeyi yemesine ragmen kilo alamamışım yaklaşık 10 yaşına kadar kilo alamadım beni her görende anneme ve babama bu çocugu siz aç bırakıyorsunuz hiçbir şey yedirmiyormusunuz derlerdi verin biz bakalım diyen bile oluyordu o yüzden bu tür insanlara hiç kafayı takma onlar ne derse desin boş ver

ayne dertten muzdaribm, benim bebeğimde yemiyor, dediğin gibi her görenin bişey demesi sinirime çok dokunurdu,
anneme giderdim kalk getir bi kase içerdeki yemekten yedir şuan derdi (ben aç bırakıyorum ya), getirirdim buyur sen yedir derdim, ağzını açmazdı bile kızım,,, annem vuyyy yemiyor derdii:)) ne oldu derdimmm:))

dedin ya kayınvalidem gördü ağladı numaraları:)) çok güldüm, aynısı başıma çok kişi tarafından geldi, artık sinir bozmuyorlar, eğlendiriyolar beni:))
kim derse ki yedirmiyorsun, hiçç dil dökmezdim yemiyor vs, veriyim sen yedir bak istersen der geçerdim.. keserdiler boş konuşmalarını..
insanlarda huy olmuş, uğraşacak işleri olmayanlar, ancak ona buna sararlar herhalde... fikir sorulmadan söyleyenlerden nefret ederim..

başkaları hakkında, evet bende düşünürüm, çok cılız bebek yada tosun gibi maşallah derim içimden evet ama yüzüne demeye gerek yok, annesi kör değil ya görüyor herhalde...

aynı dert benimde başımda oğlum 2 ay sonra 3 yaşını doldurcak hala 11.5 kilo 1 yaşına 7700 le girmiştik hala hiç bir yemeği istekle yemez zar zor yer bazen hiç yemez bu aralara mesela 2 lokma yemek yedirmek işkence yemeyen çocuk yemiyor kuş sütüde getirsen yemiyor arkadaşımın ikizleri var 2 çocuk zaten zar zor ilgileniyo gel gör tosun gibiler yiyen çocukta hiç uğraşmasanda yiyor yapı meselesi sanırım yapacak hiçbişey yok ama hala bu durumu kabullenemiyorum her gün mutsuzum o yemediği için

bende dert ediyordum, çok uğraştım alışsın ev yemeğine diye, ama dediğin gibi yemedimi yemiyor,
pes ettim, mamayla doyuruyorum, sevdiği şeyi yediriyorum sadece, sevmediğini uzatmıyorum, (bu arada 15 aylık 9kilo)

yemiyor diye dert etme bence sende, sen dert ettiğinle kalırsın...sağlığı yerindeyse sorun yok çünkü..

Son düzenleme:
yedirmiyormusunuz diyenlere fitil oluyorum
"he yedirmiyoruz seni bekledik bir lokma ekmek verirsin diye"
gibi laflarla kabalasasi geliyor insanin
takmayin lutfen

Teşekkür ederim yorumlarınız için,
Söyledikleriniz çok doğru ama ne yanıt verirsem vereyim yine de takıyorum insanların söylediklerini...

Bu arada benim kızım da 3500 gr. doğdu, sonrasında da kilo artışı iyiydi, 6 aylıkken 8 kiloydu, ek gıdalara geçince iştahsızlığı başladı, hala 8 kilo, kan idrar her şeye bakıldı, normal ama yemiyor işte...

Eğer bebeğin kilolu tombiş olsaydı bu sefer de çok mu yediriyorsun obez olacak falan diyeceklerdi. Milletin lafı hiç bitmez, takmayacaksın... Ama kafanı bozan yorumlara da patlat cevabı. annesi yedirmiyor musun? diyenlere evet aç bırakıyorum sadist anne gibi mi gözüküyorum gibilerinden cevaplar ver.

Her annenin en büyük kabusudur çocuğunun iştahsızlığı, insanın boğazından lokma zor geçer çocuğu yemezken, bunu bilmiyorlar mı?

Ben böyle söyleyenleri kendini bilmez olarak tanımlıyorum.
Aç mı bırakıyorsun ya da hiç mi yemek vermiyorsun diyenlere evet diyorum.
Bazen de ters bir bakış fırlatıyorum elimde olmadan.
Takmıyorum ya da öyle yaptığımı zannediyorum,bilmiyorum.
Daha birkaç gün önce bayramlaşmaya gittiğimiz yerde genç bir kız soruyor bunu.
Ben hep yaşlılardan duymaya alışmıştım da şaşırdım biraz.
Geçen sene sırf bu yüzden doktora götürmüştüm normal değerlerde demişti.
Biraz da genetik faktörü var bizde.Siz de söylenenlere çok takılmayın.

bu dert bir çok annede var...

benim kızımda 3 yaşında ve 12 kilo, ayrıca 89 cm...

hem boyu, hem kilosu aşağı eğrilerde...

ben öyle kabul etmeyi öğrendim, ilk başlarda çok problem etmiştim, dr bana bakıp siz de minyonsunuz size çekmiş olabilir demişti, hala anlatıp gülüyoruz eşimle, evlendiğimde 40 kiloydum ve çocuğumdan iri olmasını bekliyordum...

sağlıklı bir bebek olduktan sonra zayıf olması çok da problem değil, zaten çağın hastalığı aşırı kilo... söyleyen söylesini, benim kızım formunu koruyor deyin...

insanlara anlatamıyorsun ki ne bebeğin kilolu olması saglıklı oldugunu gösterir ne zayıf olması sağlıksız oldugunu gösterir ama nedense bebek dediğin etli butlu olur diye garip bir düşünce tarzı var insanlarda valla bebeğinin kilosunu eleştirenlere en azından sağlıklı fazla kilo zaten iyi değil dersin biter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…