- 10 Aralık 2014
- 8.631
- 6.441
- 248
- Konu Sahibi Benbirlaydii
-
Canim pıhtılaşma olduğunu zannetmiyorum. Bu 2.ci gebeliğim ilkinde öyle bir problem yoktu.Cnm kafa karıştırmak istemem ama kan pihtilasman varmı acaba doktorunla bunu bi konuş ve test yaptır kan pihtilasmasi icin eğer varsa önlem alırsınız
Bebeğin suyunun fazlalığı gebelik şekerine yorulabilir. Bir sağlık ocağında test yaptırsanız? Proteinden bol, karbonhidrat ve şekerden yana az beslenseniz?Kızlar normalde 19.cu haftada olmam gerekirken bugün iki ayrı doktora gittim 17+2 görünüyo dedi. Takip edilmesi lazım dediler. Bide bebeğin suyu fazlaymis. Kafam çok karıştı kızlar aynı durumu yasayaniniz var mı? Neler yaşadınız bu süreçte, sonuç ne oldu? Lütfen cevaplarınızi bekliyorum.
Doktorda şekerden şüphelendi haftaya yaptiracam test. Şimdi tatile geldim annemler e başka bir şehirde oturuyorlar. Haftaya kendi doktorum a da gidecem. Burdaki doktor da dedi şeker diyeti yap dedi. Takip ettir dedi doktoruna. Bu suyunun fazlalığı değil de geriden gelmesi çok rahatsız etti beni.Bebeğin suyunun fazlalığı gebelik şekerine yorulabilir. Bir sağlık ocağında test yaptırsanız? Proteinden bol, karbonhidrat ve şekerden yana az beslenseniz?
Haftası geri olan arkadaşlarım ananas ve kaşarın iyi geldiğini söylediler.
Geçmiş olsun.
Bu bebeklere de belli olmuyor ki, benimki de ilk zamanlarda dengeliydi, son iki gidişimde de kafası 13 gün ve 8 gün ilerideydi; insanın aklı kalıyor haklısınız.Doktorda şekerden şüphelendi haftaya yaptiracam test. Şimdi tatile geldim annemler e başka bir şehirde oturuyorlar. Haftaya kendi doktorum a da gidecem. Burdaki doktor da dedi şeker diyeti yap dedi. Takip ettir dedi doktoruna. Bu suyunun fazlalığı değil de geriden gelmesi çok rahatsız etti beni.
Çok haklısınız insanın aklı kalıyor gerçekten. Uzmemek elde değil. Haftaya kendi doktorum a gidecem sonra da perinatolog a gidecem. Insallah sorun olmaz sizde Bebeğinizi sağlıcakla kucaklayin inşallah.Bu bebeklere de belli olmuyor ki, benimki de ilk zamanlarda dengeliydi, son iki gidişimde de kafası 13 gün ve 8 gün ilerideydi; insanın aklı kalıyor haklısınız.
Siz iyi beslenin, kendinizi üzmemeye çalışın, bir de perinatolog görsün isterseniz. Ayrıntılı ölçümler daha iyi oluyor.
Canım bildiğim kadarıyla şöyle; sata göre bi hafta verisi var elimizde bir de ultrasonda ölçümler oluyor ya kilosu boyu kafa büyüklüğü vs birde buna göre hafta verisi çıkıyor ikisinin uyumlu olması gerekiyorB Benbirlaydii konunu alakasız yere cekmek gibi olmasın kusura bakma lutfen ama tam yeri gibi geldi. Ultrasona son adet tarihi girilerek kaç hafta gün oldugu çıkıyor ama çogu konuda okudum ki bebegim 3 hafta önde , 2 hafta geride vs...
bu fark neyin farkı biri açıklayabilir mi lutfen banasonucta makına nerden bılecek sızın kac haftalık oldugunuzu, sat neyse ona göre hesaplıyor.
B Benbirlaydii konunu alakasız yere cekmek gibi olmasın kusura bakma lutfen ama tam yeri gibi geldi. Ultrasona son adet tarihi girilerek kaç hafta gün oldugu çıkıyor ama çogu konuda okudum ki bebegim 3 hafta önde , 2 hafta geride vs...
bu fark neyin farkı biri açıklayabilir mi lutfen banasonucta makına nerden bılecek sızın kac haftalık oldugunuzu, sat neyse ona göre hesaplıyor.
B Benbirlaydii konunu alakasız yere cekmek gibi olmasın kusura bakma lutfen ama tam yeri gibi geldi. Ultrasona son adet tarihi girilerek kaç hafta gün oldugu çıkıyor ama çogu konuda okudum ki bebegim 3 hafta önde , 2 hafta geride vs...
Bende bu sorunun cevabını çok merak ediyorum cnm neden bu fark var ve doktorlar neden USG de ayrı sat a göre ayrı ölçüm oluyo? Bilen birileri varsa yazarsa çok iyi olurB Benbirlaydii konunu alakasız yere cekmek gibi olmasın kusura bakma lutfen ama tam yeri gibi geldi. Ultrasona son adet tarihi girilerek kaç hafta gün oldugu çıkıyor ama çogu konuda okudum ki bebegim 3 hafta önde , 2 hafta geride vs...
Ultrason çekilirken, ölçüm yapılıyor, mesela kafa çapı 3cm, bu da daha önce sınıflandırılan hafta ölçüsü ile karşılaştırılıyor.B Benbirlaydii konunu alakasız yere cekmek gibi olmasın kusura bakma lutfen ama tam yeri gibi geldi. Ultrasona son adet tarihi girilerek kaç hafta gün oldugu çıkıyor ama çogu konuda okudum ki bebegim 3 hafta önde , 2 hafta geride vs...
Anladım cnm. Benim demek geriden geliyor gelişimi.Canım bildiğim kadarıyla şöyle; sata göre bi hafta verisi var elimizde bir de ultrasonda ölçümler oluyor ya kilosu boyu kafa büyüklüğü vs birde buna göre hafta verisi çıkıyor ikisinin uyumlu olması gerekiyor
Önceden belirlenmiş ölçümler var her hafta için standart atıyorum 15 cm boy 18 haftalık gibi
Sata göre bu farklıysa ileriden veya geriden gidiyor deniliyor
Mesela ben en son 17+5 te gittim kilosu 18+3 haftalık bebek kilosuydu
Anladım canım çok teşekkürler :))Ultrason çekilirken, ölçüm yapılıyor, mesela kafa çapı 3cm, bu da daha önce sınıflandırılan hafta ölçüsü ile karşılaştırılıyor.
Son adet tarihi değişken bir şey geç ya da erken döllenme olabiliyor, ve yeniden düzenleniyor bu durumda.
Yani bize bilgiyi veren makina değil, her seferinde yapılan detaylı ölçümler.
Sanirim ben hatayi burda yaptım cnm. Hep Şahika yatıyorum ve düz yatıyorum ondan olabilir. Bende pıhtılaşma olduğunu sanmam çünkü ikinci gebeliği m bu ilkin de öyle bişey yoktu. Insallah dengelenir ya hersey :))Canim benzer bir durum arkadasimin basina geldi. Ayrintili ultrasonu yapan doktor mutlaka kan sulandirici aspirin basla, ve surekli soluna yat demis. Bebege kan ve oksijen akisi yeterli olmadiginda oluyormus bu tarz durumlar... doktorunla gorus tabi ama gorusene kadar surekli soluna yat bak bu cok onemli...
Suyun azligi ve fazlaligi hakkinda bilgin yok, ancak sanirim dengelenebilen birsey
Yani kalitimsal etkiler de var demek istiyorsun değil mi? Başka bişey olmasın da cnm ne bileyim insan korkuyor. Bide adam bana diyor ki bebeğin suyu fazla sakat vs olabilir dedi odumu kopardı.Sat a göre bir kadının muhtemel yumurtlama gününden yola çıkılarak tahmini bir döllenme zamanı var. O tarihi göre hepimiz hafta tutuyoruz. Hani otomatik ovulasyon hesaplayıcılar var ya onun gibi düşünün. Mesela ben muhtemel ovulasyon tarihinden 3 gün önce yumurtladım yumurtlama testiyle ve tek ilişkiyle hamile kalışımla kesin. Bebeğimde hep 4 ilk bi hafta önde çıkıyor. 2 hafta ileri olanlarda falan bebeğin gelişim farkı devreye giriyor. Misal biz orta boy anne banarız kızımız 49 cm doğdu kaynım 1.90 boyunda bebekleri 56 cm doğdu. Kiloları bebeklerimizin aynı olmasına rağmen onların bebeği ölçümlerde öndeydi hep 2 hafta falan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?