- 26 Ekim 2016
- 7.212
- 4.182
- 103
- Konu Sahibi Benbirlaydii
-
Sen şekerine baktır mutlaka. Bazen sıvı fazla olunca birazını alıyorlar diye biliyorum. Bide bi kaç dr a görün fikir al. Benim ilk kızım geçiş döllenme olmuştu bi hafta ama benim kız hep bir iki hafta geri geliyorduYani kalitimsal etkiler de var demek istiyorsun değil mi? Başka bişey olmasın da cnm ne bileyim insan korkuyor. Bide adam bana diyor ki bebeğin suyu fazla sakat vs olabilir dedi odumu kopardı.
Benim de böyle bir durum var peki ne zaman doğdu kızınız ? Adet tarihine göre mi geç döllenmeye göre mi ?Sen şekerine baktır mutlaka. Bazen sıvı fazla olunca birazını alıyorlar diye biliyorum. Bide bi kaç dr a görün fikir al. Benim ilk kızım geçiş döllenme olmuştu bi hafta ama benim kız hep bir iki hafta geri geliyordu
Adet tarihinde göre Doğum yaptım canım. Son haftalar açığı kapattı. Son gün sadece 3 gün geri çıktı. 38+5 te dünyaya geldi çok şükür. Ama en başından beri hep geriden geliyordu. Bi hafta güç döllenme dediler.Benim de böyle bir durum var peki ne zaman doğdu kızınız ? Adet tarihine göre mi geç döllenmeye göre mi ?
Geç döllenme olmuş olabilir endişe etme benceAnladım cnm. Benim demek geriden geliyor gelişimi.
Ultrason çekilirken, ölçüm yapılıyor, mesela kafa çapı 3cm, bu da daha önce sınıflandırılan hafta ölçüsü ile karşılaştırılıyor.
Son adet tarihi değişken bir şey geç ya da erken döllenme olabiliyor, ve yeniden düzenleniyor bu durumda.
Yani bize bilgiyi veren makina değil, her seferinde yapılan detaylı ölçümler.
Aynen haftaya şekerim e baktiracam cnm. 2 doktora gittim zaten bitanesi çok korkunç konuştu diğeri pek sorun etmedi. Ama ben çok tedirginim işteSen şekerine baktır mutlaka. Bazen sıvı fazla olunca birazını alıyorlar diye biliyorum. Bide bi kaç dr a görün fikir al. Benim ilk kızım geçiş döllenme olmuştu bi hafta ama benim kız hep bir iki hafta geri geliyordu
Canim zaten normalde geç döllenme oldu da bu kadar geriden gelmesi korkutuyor işte.Geç döllenme olmuş olabilir endişe etme bence
Sorun etti mi peki doktor sizin durumunuzuBenim de normalde adet tarihime göre 39. haftada olmam gerekiyor ama doktor 37 diyor ayrıca da bir hafta on gün kadar da bir gelişim geriliği var dedi bana da sanırım senin de böyle bir durum var.
Yolu yarıladın artık içini ferah tut ben yabancı bi modeli takip ediyordum arka arkaya iki tane doğurdu. Zaten takip etmemin sebebi hamileyken beler yapıyor nelere dikkat ediyor falan filan . İkinci bebeğinde karnı kocamandı herkes sormuş işte ikiz mi falan diye. Oda bebeğin suyu olması gerekenden fazla demişti. Kızı kocaman şimdi normal Doğum yaptı kadında hiç stres belirtisi yoktu vallaAynen haftaya şekerim e baktiracam cnm. 2 doktora gittim zaten bitanesi çok korkunç konuştu diğeri pek sorun etmedi. Ama ben çok tedirginim işte
Yolu yarıladın artık içini ferah tut ben yabancı bi modeli takip ediyordum arka arkaya iki tane doğurdu. Zaten takip etmemin sebebi hamileyken beler yapıyor nelere dikkat ediyor falan filan . İkinci bebeğinde karnı kocamandı herkes sormuş işte ikiz mi falan diye. Oda bebeğin suyu olması gerekenden fazla demişti. Kızı kocaman şimdi normal Doğum yaptı kadında hiç stres belirtisi yoktu valla
Bende bu sorunun cevabını çok merak ediyorum cnm neden bu fark var ve doktorlar neden USG de ayrı sat a göre ayrı ölçüm oluyo? Bilen birileri varsa yazarsa çok iyi olur
Sağlık ocağındaki eve bana bebeğin baş ve bacak boyunu ölçerek haftayı belirlediklerini söylemişti. Ben sat a göre 5 haftalık gittiğimde 4 haftalık çıkmıştı ve sonra bu değere göre 7+5 olarak gittiğimde 9+2 çıkmıştıBende bu sorunun cevabını çok merak ediyorum cnm neden bu fark var ve doktorlar neden USG de ayrı sat a göre ayrı ölçüm oluyo? Bilen birileri varsa yazarsa çok iyi olur
Canım benimde ilkinde hiç bi problem yoktu ama sonra gecirdim rahatszlıklardan dolayı kan pıhlaşnam çıktı dediler hamile kaldında kan sulandırıcı kulcakaın şimdi kullanıyorum ilk gebeliklerde bazılarında sıkıntı çıkmıyomuş benimde öle oldu.Canim pıhtılaşma olduğunu zannetmiyorum. Bu 2.ci gebeliğim ilkinde öyle bir problem yoktu.
aynen canım ya malesef sanki bi biz yaşıyormuşuz gibi evham stres ağlamakdikkat ettiniz mi kızlar çocuk bakımında da , çocuk yapımında da , hamilelik sürecinde de çok evhamlıyız türk kadınları olarak
Çok sağol cnm benim. Evet sende benim gibi arka arkaya olacak aynı durumdayız. Açıkçası çok korkuyorum arka arkaya olacak diye ama diyorum elbet Rabbim kolaylığıni da verecektir :))Yolu yarıladın artık içini ferah tut ben yabancı bi modeli takip ediyordum arka arkaya iki tane doğurdu. Zaten takip etmemin sebebi hamileyken beler yapıyor nelere dikkat ediyor falan filan . İkinci bebeğinde karnı kocamandı herkes sormuş işte ikiz mi falan diye. Oda bebeğin suyu olması gerekenden fazla demişti. Kızı kocaman şimdi normal Doğum yaptı kadında hiç stres belirtisi yoktu valla
Hm anladım cnm o zaman olabilir . Ben haftaya kendi doktorum a muayeneye gittiğimde sorucamCanım benimde ilkinde hiç bi problem yoktu ama sonra gecirdim rahatszlıklardan dolayı kan pıhlaşnam çıktı dediler hamile kaldında kan sulandırıcı kulcakaın şimdi kullanıyorum ilk gebeliklerde bazılarında sıkıntı çıkmıyomuş benimde öle oldu.
SOrma bi yandan günler geçsin kızıma kavuşayım diyorum bi yandan telaş var içimde büyük kızım adı büyük kendi küçük . Rabbim kolaylık versin :))Çok sağol cnm benim. Evet sende benim gibi arka arkaya olacak aynı durumdayız. Açıkçası çok korkuyorum arka arkaya olacak diye ama diyorum elbet Rabbim kolaylığıni da verecektir :))
İlerleyen haftalarda arayı kapatıyor diye duymuştum benimde ilk hamileliğim kendim yaşamadım ancak tecrübelilerin yol göstermesiyle bilgim inşallah toparlarCanim zaten normalde geç döllenme oldu da bu kadar geriden gelmesi korkutuyor işte.
Gelişimine göre o doğru ama doktorlar hep sata göre doğum tarihi belirliyor gördüğüm kadarıyla doğum yaklaştıkça bu konuda aklım daha çok karışıyorpeki ultrason çıktısında yazan hafta gün dogru mu oluyor bu durumda?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?