Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebeğim hala oturamıyor:(

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

melomis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2014
811
812
133
Bebeğim sekiz buçuk aylık oldu ama hala desteksiz oturamıyor. Normalde böyle şeyleri çok düşünüp de üzülmem. Çünki her bebeğin gelişimi farklı. Kimi geç oturur erken yürür ,kimi önce emekler kimi geç emekler ama çevremde iki tane bebeği benim bebeğimde bir ay küçük aile var ve ikisininde bebekleri desteksiz bir şekilde oturuyorlar. Ben bunu görünce açıkçası acaba bir sorun mu var diye tedirgin olmaya başladım. Sizin bebekleriniz ne zaman oturmaya başladı ya da çevrenizde bu tarz örnekler var mı? Inşallah bir sıkıntı yoktur .Tembellik yapıyordur sadece

Hemen devriliyor mu oturunca yoksa bir süre sonra mı dengesini kaybediyor

Kilosu nasıl, genel olarak gelişimi nasıl ayakta tutunca basıyor mı mesela. Doktor kontrolü ciddiye alınmalı sadece

Benim kızımda sizinki gibi geç oturdu ama diğer gelişisimsel özellikleri iyiydi zamanında döndü falan olabiliyor böyle şeyler takmayın kafanıza

Diğer gelişimleri nasıl bıngıdağı kapandığı
Bir uzamana gösterin isterseniz
Gerçi sorun olduğunu düşünmüyorum ama sanki annelik vesvesesi gibi tabi tedbirde iyidir

Kilosu nasıl, genel olarak gelişimi nasıl ayakta tutunca basıyor mı mesela. Doktor kontrolü ciddiye alınmalı sadece
Biraz tombiş bir bebek.her ay doktora gittiğimizde gelişiminin normal olduğunu söylüyor.ayakta tutunca basmaya çalışıyor.basıyor yani

Diğer gelişimleri nasıl bıngıdağı kapandığı
Bir uzamana gösterin isterseniz
Gerçi sorun olduğunu düşünmüyorum ama sanki annelik vesvesesi gibi tabi tedbirde iyidir
Her ay düzenli doktor kontrollerimize gidiyoruz.normalde bu konunun üzerinde çok durmuyordum ama baktım 7 aylık bebişler oturuyor tedirgin oldum birden

Doktora danismalisin anne cocugunun nasil oldugunu anlar diger gelisimi normalse çalışın..oturt kafasini koru birak düşsün cani acisin ki düşmemek icin kendini korumayi öğrensin ama bak altini çiziyorum normalse yap doktor normal derse yap

Hemen devriliyo.1 saniye bile durmuyo
bence doktora götürün 1 dk bile olsa oturabiliyor olmasi lazımdı sonradan dengesini kaybediyor olsa olsun her çocuk farklıdır derdim ancak diyemiyorum umarım hiçbir problemi yoktur çok sagliklidir bebisiniz bi Dr a götürün en azından içinizdeki şüphe gider

Tombikse dengesini kuramiyor belki. Gecen gun 10 aylik tombik bir bebek gordum. Emeklemiyor ayakta duramiyordu.
Küçük kızım 13 aylık olupta yürüyemeyince doktor yürümek istiyorsa diyet demişti
Nasıl ağlıyordu tam doyamadığım için:KK61:
Beraber ağlıyorduk:deli:

Normalde 6 en gec 7 ay diyince kalabilmeli cocuklar poposunun ustunde desteksiz.
Ama belkide zamaninda cok sakindiniz ve hic calistirtmadiniz. Ilk cocugunuz ve cok sakinan bi anneyseniz bence pekte asiri bi gerilik yok.
Eger yok 5 aydan beri calisiyoruz ama hala ilerleme yok diyorsaniz. O zmn ciddiye alinmali.

yine de dr a basvurun ama 10 aylik olunc hala oturmuyorsa desteksiz ozaman endiselenin.

bence bır doktora goturun 6 ay doldugunda desteksız oturabılır hale gelmedı hıc duramıyorsa norolojık yada bedensel bır sıkıntısı olabılır yurume konusma emekleme vs cocuktan cocuga degısır ama genel gelısım evrelerınde bazı seyler bellı aylarda olmazsa sıkıntı var demektır....
mesela desteksız oturması, soylenenı anlaması, göz kontagı kurabılmesı gıbı seyler onemlı...

Şimdi her çocuğun gelişimi aynı düzeyde değil, kimi daha erken kimi daha geç oturur, yürür, konuşur. Kıyaslama yapmayın, doktorunuz zaten bir problem görseydi size söyler ve çaresine bakılmaya çalışılırdı. Millet "Aaa seninki niye oturmuyo benim çocuğum oturmaya başladı" bilmem ne konuşursa da "Her çocuğun gelişimi farklı, doktorumuz bir problem görmüyor" deyin susturun.

Normalde 6 en gec 7 ay diyince kalabilmeli cocuklar poposunun ustunde desteksiz.
Ama belkide zamaninda cok sakindiniz ve hic calistirtmadiniz. Ilk cocugunuz ve cok sakinan bi anneyseniz bence pekte asiri bi gerilik yok.
Eger yok 5 aydan beri calisiyoruz ama hala ilerleme yok diyorsaniz. O zmn ciddiye alinmali.
Aynen ilk bebeğim ve vakti gelince , kendini hazır hissedince kendiliğinden oturur dedim.üzerine düşmedim bu konunun.beline zarar veririm istemeden diye ama bugünden itibaren hafif sporlar antremanlar yaptırıcam:)

Back
X