Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebeğim hala oturamıyor:(

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Bebeğim sekiz buçuk aylık oldu ama hala desteksiz oturamıyor. Normalde böyle şeyleri çok düşünüp de üzülmem. Çünki her bebeğin gelişimi farklı. Kimi geç oturur erken yürür ,kimi önce emekler kimi geç emekler ama çevremde iki tane bebeği benim bebeğimde bir ay küçük aile var ve ikisininde bebekleri desteksiz bir şekilde oturuyorlar. Ben bunu görünce açıkçası acaba bir sorun mu var diye tedirgin olmaya başladım. Sizin bebekleriniz ne zaman oturmaya başladı ya da çevrenizde bu tarz örnekler var mı? Inşallah bir sıkıntı yoktur .Tembellik yapıyordur sadece

Doktorunuza bi danışın derim hem içiniz rahatlar. Dediğiniz gibi her bebeğin gelişimi farklı oluyor en güzeli bi doktora sormak.

Bebeğim sekiz buçuk aylık oldu ama hala desteksiz oturamıyor. Normalde böyle şeyleri çok düşünüp de üzülmem. Çünki her bebeğin gelişimi farklı. Kimi geç oturur erken yürür ,kimi önce emekler kimi geç emekler ama çevremde iki tane bebeği benim bebeğimde bir ay küçük aile var ve ikisininde bebekleri desteksiz bir şekilde oturuyorlar. Ben bunu görünce açıkçası acaba bir sorun mu var diye tedirgin olmaya başladım. Sizin bebekleriniz ne zaman oturmaya başladı ya da çevrenizde bu tarz örnekler var mı? Inşallah bir sıkıntı yoktur .Tembellik yapıyordur sadece
Canım üzülme benim kızım destekli 1 hafta oturdu ben çamaşır sepetine koyuyordum
Canım üzülme benim kızım 5 aylıktı oturduğunda ben 4 gün destekli otutturdum dikdörtgen çamaşır sepetine koydum yanlarına da yastık doldurdum düşmesin diye oyuncaklarını da önüne koyup oyaladım oynadım onunla 4 gün sonra baktım kendi kendine oturmaya başladı :) sen oturmaya teşvik etmek bebisini sağlıkla büyüt canim

Biraz tombiş bir bebek.her ay doktora gittiğimizde gelişiminin normal olduğunu söylüyor.ayakta tutunca basmaya çalışıyor.basıyor yani
Şişmanlıktandır :) Bir sorun olduğunu sanmıyorum. Analık kuruntusu bence.

Dokturunla konuş içini rahatlat.

Kilolumu diye soru gelmis ama kiloyla hic alakasi yok .benim bebeklerim hep kiloluydu sadece anne sutu almalarina ragmen .ama donme oturma emekleme hep erken oldu.suan kucugum 6 aylik.bir aydir emekliyo.5 aylikken basladi ve kendi oturuyor.kilosuda gecen ay 9 kiloydu.
Bazi bebekler bunlari daha gec yapiyor ama yapiyor sonucta.

Siz ona ufak spor hareketleri yaptirin.bisiklet cevirir gibi yavasca bacaklarini hareket ettirin.yuzustu duruyorsa vucudunu hafiften kaldirin ama uzulmeyin ben mesela bebekken basmiyormusum.benim ayni ayimda olan bebek basiyormus.annemde cok endiselenmis ama yuruyorum Allaha sukur:)

Genel olarak 6-9 ay arası desteksiz oturmaya geçmeleri gerekiyomuş bebeklerin ama ben 10.ayında da oturanı biliyorum. Doktorunuza mutlaka danışın ama algılarında bi sorun yoksa çok endişelencek bi durum olduğunu sanmıyorum. Her çocuğun mizacı farklı lütfen başka çocuklara bakıp üzülmeyin.

Mama sandalyesine oturtuyor musunuz? Öyle daha çabuk beceriyorlar desteksiz oturmayı

Telaş yapmayin,bir sorun olsa doktor söyler...
İnsan ister istemez etrafla kiyasliyor bebeğinin gelişimini,haklısınız fakat ben bir sorun olduğunu sanmıyorum..
Oturacak,sıralayacak,kosacak, yaramazlık yapıp sizi kızdıracak,bu günler uzak değil,tadına varın...
İyi günler de buyutun...

Erken doğum var mıydı, düzeltilmiş kaç aylık? 7 aydan sonra desteksiz oturma bekliyoruz, hangi şehirdesiniz bebeğinizi gelişimsel pediatri ve ftr görmeli

Gelişimde bireysel farklılıklar vardır. Hem de sandığınızdan daha fazla. Boşuna vesvese yapmayın. Bi şey yok çocukta. Belki üşeniyo olabilir. Tembel bi çocuk olabilir. Odur yani. Sorun olsa derhal fark edersiniz zaten.

Baska cocuklarla asla kiyaslama bebegini. Biz iki arkadas 10 gun arayla dogum yapmistik. Arkadasin cocugu 6 aylik orumcekte geziyordu. Benim cocugum oturamiyordu bile. Ailesi bu durumu garip karsiliyordu cocugumda bi acaiplik varmis gibi.
Arkadasin cocuguda kilolu kipir kipir biseydi. Benim ki uslu celimsiz ama yerinden kaldiramazssiniz o kadar agir yani. Birgun ben cocuguma kahvalti hazirlarken esi gordu. Sen neler karistiriyorsun boyle dedi. Noldu ki dedim dr soyledi dedim. Yumurta peynir sut bal vs. Bizim ki sabah aksam muhallebi mama yediriyor dedi. Kof sismanlik yani.Simdi cocuklar 22 yasinda benim ki okudu meslek sahibi oldu. O cocuk okumadi ( gelisim cok onemli ). Diyecegim su ki kiyaslama yapmayin her cocuk bir olmaz.

canim icini ferah tut benimkide oturmadan yurumeye baslamisti:) yururken poposunun ustune dustukce oturmayi ogrendi :) tabiki dojtorada danis icin rahatlasin aklinda baska bir sorunmu var suphesi kalmasin ve eger sorun yoksa rahatla ne zaman isterse oturur annesi :) yeniside 4 aylik desteksiz tabiki oturamiyo ama yinede butun gun oturmak istiyo ona destek olmaktan kollarim koptu:)

Back
X