Merhaba,şimdi öncelikle özellikle sezeryan doğumların hepsine probiyotik damla veriyorlar her gün aynı saatte düzenli uzun süre kullanılıyor,hemen etki göremezsin o yuzden
Diğer konu uyku ise,bende aynı düşünürdüm derdim ki hani bebekler uyuya uyuya büyür:))) geçiyor zamanla düzelecek
Siz sadece iyi gözlemleyin bebeğinizi yavaş yavaş tanıyacaksınız zaten,daha çok küçük
Evde halıları toplamıştık ,pusetle geziyorduk geceleri,olmadı arabayla şehir turu yapıyorduk ,gündüz yarım saat uğraşırdım uyutmak için 10 dk uyurdu ,ama geçiyor ilk aylar zorlayıcı ve sabır gerekli
Anneyi en çok yıpratan şey ise uykusuzluk,o nedenle destekçiniz var ise her fırsatta yat dinlen uyumasan bile,iş yapmaya falan çalışma sakın
Havalar daha çok soğumadı,soğusa bile uygun giydirip bi dışarda tur atmaya çalış pusete atıp ,çok iyi gelecek
Oda ısısını kontrol et,aşırı sıcak asla iyi değil ,22-24 derece olmalı ve ona uygun giydirmelisin,ensesi veya göğsünden elinle bak vucut ısısı normalse hersey yeterlidir
Alnı,eli,ayağı soğuk olsa bile korkma,dediğim şelikde baktığında soğum veya terli değilse ortam ısısı bebiş için ideal demektir
Birde en önemlisi ve bizler için zor olanı gece emzirmelerinde üşenmeyip mutlaka gazını çıkartıp yatır,emzirdikten sonra direkt yatırmak reflüye sebep oluyor,doktorumuz demişti,ancak bebeklik dönemi reflülerinin çoğu geçici çok telaş yapma
Bol sabır ama herşey düzeliyor zamanla,daha hayata adapte olamamış bir minnak o unutma
Sağlıkla büyütmem dileğiyle