Çocuk Hastalıkları Bebeğim HİPOTİROİDİ...lütfen yardım..Yorum

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

papatyasevilir

Canım kendim♥️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2013
1.520
438
123
Kizla önceki konumda da yardimci olunmuştu.Allah razi olsun...
Kizlar tayinimiz çıktı kayseride baslattigimiz tedavi surecimizi Bursa ya tasiyacagiz.ancak şu an memleketimizde endokrinoloji dr bölümü yok :KK43: bebegim bu ayin onunda 3 ayi dolduracak.. testlerimizi yorumlar misiniz lütfen...

Eklentiler

• 20160801_152736.webp
    20160801_152736.webp
    8,7 KB · Görüntüleme: 1.104
  • 20160801_152708.webp
    20160801_152708.webp
    8,2 KB · Görüntüleme: 887
Testi yorumlayamam dogru olmaz ama bursaya tasindiginizda doktor ararsaniz rommer hastanesi metin sahin ile gorusun derim. Bursanin en iyisidir,gecmis olsun

Canım bak, ben de tiroid hastasıyım, ama bu yaştaki bebekle bizim değerlerimiz karşılaştırılamaz.

Başka bir genetik sorun var mı? Yoksa tiroid seni korkutmasın. Tedavisi, kontrolü zor değil.

Biz henüz bursaya tasinmadik su ann memlekette kalmamiz gerekiyir zira tasinmadik...
pzt günü bursa da endokrinoloji servusune gidecegiz o zamanan ladar bir yorum rica etmistim

Canim bu degerlerle hipotiroidi gorunuyor. Ama tedavisi var, onemli olan bebek ilk haftalardayken baslanmasi. Tedavi icin sakin gec kalmayin kalici zararlara neden olabilir. Cok gecmis olsun icini ferah tut ya tiroid bezi olmadan ilaclarla hayatini yillarca devam ettirebilen insanlar var. Gayet de yaygin bu insanlar hem de.

Bn de hipotroid hastasıyım ve ömür boyu ilaç kullanacağım. Her sabah aç karına ilaç içiyorum. Ama bebek küçük. İlaç hangi dozda verilmeli doktor karar verebilir. Buradan bir yorum yapamayız. Geçmiş olsun.

Toz haline getirilmis haplar verirler size tatsiz kokusuz oluyor bunlar. Ben tiroid kanserinden ameliyat oldun ve butun tiroid bezlerimi aldilar. 25 yasindayim 2 yildr ilac kullaniyorum.. kisaca Allah beterinden saklasin. Sakin ihmal etmeyin.

Kilzar yorumlar için teşekkürler..
Bizim TSH ilk 40 idi 50 lik ile başladık sentetik hormon almaya....1 haafta sonra tekrar kan tahlili kayserideki doktorumuz 25 e düşürdü dozumuzu...ondan sonra tayinimiz cikti bursada tedavisini devam ettirecegiz ama dedigim gibi henuz tasinmadik ve kucik bir il olan memleketteyiz. Burada bu iki kan tahlilini yaptirdik. Ve sonuc hemen hemen ayni..
hipertiroide cevirmesinden korkuyorum cunku hala tsh baskili. En son kayserideki doktorumuz 25 i de yariya düşürecekti ama hocamiz tsh düşük olduğu halde serbest t3 normal oldugundan düşürülmesin dendi...PZT BURSA DA HANGI ENDOKRİNOLOJİ UZMANINDAN SIRA ALSAM?

Tsh tiroidi T3 T4 salgilamasi icin uyaran beyindeki ana bezden salgilanan hormon.ana bezin tsh salgilamasi t3 t4 duzeyine bagli.Disardan ilac alinca otomatik olarak Tsh baskılanır. Salgilamasi gereken hormonu disardan verince beyin Tsh salgilamaz. Denge mekanizmasi geregi. Hipertiroidiye doz ayarlamasi yapilinca cevirmez zaten. Korkulacak bi durum yok ilaclara devam edin kontrol aksatmayin duzenli ilac kullanimi ve kontrollerle sorununuz kalmaz.. cok gecmis olsun

Back
X