Çocuk Hastalıkları BEBEGIM ICIN ACIL CEVAP BEKLIYORUM

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

bigunmutlaka

;)
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
3.494
2.753
35
Konu 7 aylik kizim cok hastalandi internetten burun tikanikligiyla ilgili bir cok yazi okudum uyguladim yok ne yaptiysam burnu acilmiyor nefes alamadigi icin uyuyamiyor ses kisilmis ates oksuruk de var doktor bi ates dusurucu verdi yolladi..sizlere sorum
Burun tikanikligini nasil acabilirim deniz suyu sıktım burun aspiratoruyle cektim olmadi acilmadi basucuna sogan koydum olmadi varmi tavsiyeniz..
Ikinci sorumda evimdeki ates olcer koltuk alti icin dolayisiyla 7 aylik kizim rahat durmuyo olcemiyorum baska nasil olcebilirim
Tecrubeli annelerden cevap bekliyorum tesekkurler simdiden

7 aylık bebeğe vicks sürülür mü acaba? :KK64:
doktora bir sorup uygulayın isterseniz.
o nefesi açıyor bayağı ama konu bebek olunca tavsiye vermekten çekindim.

geçmiş olsun.

Konu 7 aylik kizim cok hastalandi internetten burun tikanikligiyla ilgili bir cok yazi okudum uyguladim yok ne yaptiysam burnu acilmiyor nefes alamadigi icin uyuyamiyor ses kisilmis ates oksuruk de var doktor bi ates dusurucu verdi yolladi..sizlere sorum
Burun tikanikligini nasil acabilirim deniz suyu sıktım burun aspiratoruyle cektim olmadi acilmadi basucuna sogan koydum olmadi varmi tavsiyeniz..
Ikinci sorumda evimdeki ates olcer koltuk alti icin dolayisiyla 7 aylik kizim rahat durmuyo olcemiyorum baska nasil olcebilirim

braunun alından ateş ölçer im var gayet işimi görüyor otri bebeyle çekiyorum ve deniz suyu sıkıyorum devam et birde clodmix varmış

7 aylık bebeğe vicks sürülmez. 2 yaşın üstü olmalı.
acilde götürüp buhar verdirin. ya da buhar makinası alın nefesi açılır. onun haricinde yapılacakları yapmışsınız zaten.
geçmiş olsun. çocuk bu olacak napalım..

Evet cold mix denemedim bide onu deneyim o alindan ates olcer eczanede yoktu yaa su burnu bi acsam baska bisey istemiyorum buhara tuttum banyo yaptirdim yok bir damla nefes alamiyor

Önceden buhu yapardık hani viksle başımıza çarşaf kapatır çekerdik o buharı. Aslında ayağının altına viks sürüp sıcak havlu koyarsanız hastalığı atmasına çabuk yardımcı olursunuz. Birde şu alından ölçen temssız ateş ölçerler var onlardan alsanız ?

Gecmis olsun
tonimer cok ise yariyor
kucuk oldugu icin hinkiramaz
otri bebe aspiratoru ile temizleyin mutlaka cok ise yariyor
coldmix den ben fayda gormedim

Birde zorda kalinca bir yontemim var
kime dediysem memnun kaldi
kaynar su icine yarim
bulasik legeni kadar
yarim cay bardagi sirke
buhara cocugu tutuyoruz cok konttollu ama
hem azicikta agliyor
Agladikca akiyor hersey buharla
En kati tikanikligi bile 10 dk sonra yok ediyor bu yontem
mecbur kalmadikca yapmiyorum ama inanilmaz etkili

çok geçmiş olsun
viks için daha çok küçük bebeğiniz
cold mix i öneren çok olmuş bir deneyin isterseniz

geçmiş olsun. direk tene temaslı ateş ölçerler var.
Yani vucudunun bir yerine dokundurman yetir. saniyeler içinde sana değeri veriyor.
Burun tıkanıklığı çok fena biz de çok çektik.
Ben yıkamanı tavsiye ederim. Kafasından aşağı yüzü yere bakarken su dökün bol bol. Sinüsleri temizlenir.
Odasını bol bol havalandırın. Kıştan dolayı hava kuruyor.
Okyanus suyunun hiç faydası yok maalesef.

Bu arada dun atesi ciktigi icin sirkeli suyla sildim vr doktor acayip kizdi sirkeli su bilinenin aksine artirir atesi dedi ayrica ates dusurucu verip bidr sirkeli suyla silince alkol zehirlenmesi oluyormus dun hastanede ogrendim bilginize..
Vicks e gelince 2 yas altina hicbir sekilde tavsiye etmiyor doktor

Sakın vicks kullanmayın çok küçük bebeğiniz!
Benim bebeğimde bi ay önce aynı durumdaydı otribebeyi burun için olan suları kullandım ama fayda etmedi.
Suyu kaynatıp leğene koyun bebeğinizide üzerinde tutun. Öok yakın olmasın yanmasın bebecik. 30 cm mesafe iyidir mesela sık sık tekrarlayın bunu. Açılır burnu. Buhar makinası alabilirsiniz çocuğu buhar çıkışına doğru tutabilirsiniz. Hastanelerde verdikleridr odur zaten. Birde odayı bebek hasta diye çok sıcak yapmayın bebeğin boğazı kurur oda ısısı normal olmalı. Bebeğinizi ya yan yatırın yada hastane sedyelerinde eğim olur ya hani. Yatağına öyle bir eğim verin böylece genzine gitmez burun akıntısı burundan çıkar.
Geçmiş olsun

X