• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğim için, kendim için iyi olmak, toparlanmak istiyorum.. desteğinize ihtiyacım var..

canım gecmıs olsun uzulme şükret halıne tamam cok zor kımse kaldıramaz amaa yınede beterın beterı vardırr en azından soyle yaparsın ılerde buyudugu zaman bu okulları falan oluyorya egıtımı ellerıyle anlatmak ıstedıgını anlatıyolar o tıp bısey yaparsınız sende ogrenırsın kızında ve sıkıntı cekmessınızz ınss hadı özurlu ne bıleyım engellı olsaydı daha kotuydu onun ıcın umudunu kaybetmee
sağol canım, haklısın yine de şükürler olsun akıl sağlığı yerinde gözü görüyor eli ayağı tutuyor.. beterin beteri var ve şu ara çok sık görüyor ve duyuyorum Allah karşıma çıkarıyor sanki..

aslında eşinin engeli daha büyük.
eşimin en büyük engeli bu zamana kadar el bebek gül bebek büyümüş olması.. küçük yaşta babasız kaldığı için aile (abiler,abla ve anne) ne istese yapsa, hiçbirşeyine tek kelime laf etmemiş ki hala etmiyorlar, şu an işsiz, hiçbiri tek kelime etmiyor sadece bana senin duan tutar sen dua et de iş bulsun diyorlar, dilimin ucuna kadar geliyor iş aramadan nasıl bulacak diye.. bazen diyorum siz biraz sert çıksanız beni dinlemiyor belki sizi dinler ayy yok o zaman bize küser konuşmaz yalnız hisseder kendini diyorlar.. bi tanesi oğlum sen evlendin çocuğun var, karın küçücük bebeği bırakıp iş peşinde koşuyor kendine nasıl yediriyorsun evde oturmayı dese belki silkelenip kendine gelecek ama nerdeeee....

kıyamam ben ona.canım yaa.off allah başka dert vermesin.
canım öncelikle bebeğin ne kadarlık veya kaç yaşında.
bu arada birşey merak ettim.eğer biraz büyükse konuşmasında problem varmı? genelde böyle çocuklar konuşmuyorlar.seni üzmek istemem canım ama benim babamın dayısının torununda da bu sorun var malesef.10yaşında şuan.çok güzel bir çocuk vede çok çok zeki bir çocuk ama malesef ne duyuyor ne konuşuyor.küçükken zor olmuyordu onun için ama büyüdukce hırçınlaşmaya başladı.kendi kuzenlerinin,annesinin,babasının konuştuklarını,duyduklarını anlayınca depresyona girdi.şuan okula gidiyor zaten.böyle çocuklarla aynı okulda okuyor ve birbirlerine çok iyi geliyorlar.gerçi cihaz falanda aldılar ama malesef en son evresindeydi.doğuştan böyleydi.inşallah senin küçük meleğin duyar ve konuşur.allah anneleri babaları evlatlarıyla sınamasın hiç bir zaman.onların üzüldüklerini görünce her anne baba kahroluyor ama bunada şükretmek lazım.doğuştan engelli (yürüyemeyen,görmeyen) çocuklarımız,büyüklerimiz var.offf.allah yardımcınız olsun ama kendinde söylediğin gibi evladın için güçlü olmak zorundasın.

kızlar günaydın.. hatırlayanlar olur belki geçen haftalarda bebeğimde işitme kaybı olduğuna dair doktorumuzun şüpheleri olduğu için hastanelerde gezdik ve kesin teşhiş kondu minik yavrumda işitme kaybı var. ve dün işitme cihazını taktırdık. ama ben kendimi toparlayamıyorum.. minik meleğimin yüzüne her baktığımda içim yanıyor. kuzenleriyle biraraya geldiğimizde, onların anne babasıyla sağlıklı iletişim kurduğunu, babaannelerinin söylediği ninnilerle uyuduklarını görmek ve bütün bunları kızım kulağında kocaman bi cihaz olmadan yapamayacağını bilmek beni çok üzüyor. her gün ağlıyorum. yataktan kalkmak bile istemiyorum ki çalışıyorum ve yaptığım işten konuştuğum insandan tek bişe anlayamıyorum.. bu durumu kabullenmek ve kızımla mutlu huzurlu olmak istiyorum çünkü benim mutsuzluğumu hissettiğini düşünüyorum ve bu canımı çok sıkıyor. biliyorum beterin beteri var Allah dermansız dert vermesin ama annelik işte saçının tek teline zarar gelse kahroluyorsun.
eşimin ailesi apayrı zaten, eşim dağıttı kendini, benden beter ve eişimin ailesi onu benim toparlamam, benim güçlü olmam gerektiğini söylüyorlar. dün de dayanamadım artık, peki ben ne yapayım dedim o en azından evde (işsiz kendisi) istediği zaman istediği kadar içini boşaltabiliyor, ben işe gidiyorum ağlak ve perişan bir suratla iş yapamıyorum çünkü amirim hemen laf ediyor, bir sürü insanla muhatabım ve hepsine güleryüz göstermem gerekiyor bunların nasıl yorucu olduğunu biliyor musunuz dedim evet güçlü görünüyorum çünkü mecburum ama değilim içim kan ağlıyor dedim başladım ağlamaya..
nasıl toparlanacağım, eski iyi hallerime dönebilecek miyim bilmiyorum? bunu hem kendim için kendimden de çok kızım için istiyorum, mutlu bir anne-kız olalım istiyorum ama beceremiyorum..:KK43:
cok gecmiş olsun toparla kendını sen annesın dunya yıkılsa kızın için ayakta kalmalısın benim bir sürü işitme engelli arkadaşım var bende işaret dili tercümanıyım halada öğreticilik egıtımım devam edıyor ınan bana onlarda aynı bizim gib hem daha masumlar temizler yani basına gelenın ıyı bısey oldugunu soylemıyorum asla ama onu yıne sen egıteceksın benım işaret dili hocam hiç duyamıyor. 7 yasında tamamen kaybetmıs duyma yetenegını ama annesı asla bırakmamıs sureklı kalabalık ortamlara goturmus konusmayı ogrensın unutmasın dıye sende kızınla hepsınden ıkı kat fazla ılgılen babası evdeymıs o her an ılgılenebılır ama bunu ona eksıklık gıbı hıssettırmememye calısın . işitme kaybının derecesi kaç ?

nasıl bir psikolojideysem ben de ağlamaya başladım burda...

evlatlarınız sizin için ancak bir imtihandır diyor yaradan, siz bu imtihanı geçmek için iyi olup çocuğunuza destek olmalısınız..

rabbim hepimizi beterinden saklasın, çok çok geçmiş olsun...

anne yüreği işte tabi üzülürsün haklısın ama bebeğin sağlıklı ve seninle.beterin beteri var şükür etmelisin.insanlar doğuştan uzuvları olmadan doğuyor ama hayata sımsıkı tutunuyor ne başarılara imza atıyorlar.senin üzüldüğünü hisseder ve kendinin eksik olduğunu sanar yavrucak.annesi sarıl kızına sımsıkı ve ağlama artık:KK15:

kıyamam ben ona.canım yaa.off allah başka dert vermesin.
canım öncelikle bebeğin ne kadarlık veya kaç yaşında.
bu arada birşey merak ettim.eğer biraz büyükse konuşmasında problem varmı? genelde böyle çocuklar konuşmuyorlar.seni üzmek istemem canım ama benim babamın dayısının torununda da bu sorun var malesef.10yaşında şuan.çok güzel bir çocuk vede çok çok zeki bir çocuk ama malesef ne duyuyor ne konuşuyor.küçükken zor olmuyordu onun için ama büyüdukce hırçınlaşmaya başladı.kendi kuzenlerinin,annesinin,babasının konuştuklarını,duyduklarını anlayınca depresyona girdi.şuan okula gidiyor zaten.böyle çocuklarla aynı okulda okuyor ve birbirlerine çok iyi geliyorlar.gerçi cihaz falanda aldılar ama malesef en son evresindeydi.doğuştan böyleydi.inşallah senin küçük meleğin duyar ve konuşur.allah anneleri babaları evlatlarıyla sınamasın hiç bir zaman.onların üzüldüklerini görünce her anne baba kahroluyor ama bunada şükretmek lazım.doğuştan engelli (yürüyemeyen,görmeyen) çocuklarımız,büyüklerimiz var.offf.allah yardımcınız olsun ama kendinde söylediğin gibi evladın için güçlü olmak zorundasın.
amin canım Allah beterinden saklasın.. henüz 4 aylık, yenidoğan işitme taramasında ortaya çıktı bu durum. haklısın canım zaten onları düşündükçe binlerce şükür olsun diyorum en azından eli ayağı sağlam zekası yerinde diyorum..

cok gecmiş olsun toparla kendını sen annesın dunya yıkılsa kızın için ayakta kalmalısın benim bir sürü işitme engelli arkadaşım var bende işaret dili tercümanıyım halada öğreticilik egıtımım devam edıyor ınan bana onlarda aynı bizim gib hem daha masumlar temizler yani basına gelenın ıyı bısey oldugunu soylemıyorum asla ama onu yıne sen egıteceksın benım işaret dili hocam hiç duyamıyor. 7 yasında tamamen kaybetmıs duyma yetenegını ama annesı asla bırakmamıs sureklı kalabalık ortamlara goturmus konusmayı ogrensın unutmasın dıye sende kızınla hepsınden ıkı kat fazla ılgılen babası evdeymıs o her an ılgılenebılır ama bunu ona eksıklık gıbı hıssettırmememye calısın . işitme kaybının derecesi kaç ?
teşekkür ederim canım, evet olabildiğince hızlı toparlamaya çalışıyorum çünkü boncuk kızım anlıyor ben ne zaman mutsuz olsam o da huzursuzlanıyor.. henüz bebek olduğu için yüzde bir oran veremiyorlar ancak şu an görünen 80 desibelden alçak sesleri duyamıyorlar. yani doktorumuzun dediğine göre orta ile ileri derece arasında bir işitme kaybı varmış.

nasıl bir psikolojideysem ben de ağlamaya başladım burda...

evlatlarınız sizin için ancak bir imtihandır diyor yaradan, siz bu imtihanı geçmek için iyi olup çocuğunuza destek olmalısınız..

rabbim hepimizi beterinden saklasın, çok çok geçmiş olsun...
amin canım çok teşekkür ederim. evet bu da bizim sınavımızmış, Allah dermansız dert vermesin, sağolun sizler sayesinde dünden beri daha iyi hissediyorum kendimi, daha bir kabullendim sanırım..

anne yüreği işte tabi üzülürsün haklısın ama bebeğin sağlıklı ve seninle.beterin beteri var şükür etmelisin.insanlar doğuştan uzuvları olmadan doğuyor ama hayata sımsıkı tutunuyor ne başarılara imza atıyorlar.senin üzüldüğünü hisseder ve kendinin eksik olduğunu sanar yavrucak.annesi sarıl kızına sımsıkı ve ağlama artık:KK15:
haklısın canım, buna da şükür, hem de binlerce şükür cihazla da olsa duyuyor işte kızım ya, dünyalar benim oluyor.. yeni yeni duymaya başladığı için o kadar komik ki, cihazı taktığımız anda şapşal şapşal bakmaya başlıyor etrafına ne oluyor burda der gibi.. :KK37::KK68:

Çok çok geçmiş olsun Rabbim başka dert vermesin inş.. inanın teknoloji o kadar ilerledi ki mutlak bir çaresi bulunacaktırve yavrunuz sizi çok iyi duyabilecektir...
benimde oğlumun gözlerinde problem var bizler gibi göremiyor; biz anneler güçlü olmazsak bu yavrular nasıl hayata tutunacak onlar bizden kuvvet alacaklar ki hayata sağlam adımlarla başlayacaklar..
inanın bizim yavrularımız karşılarında güçlü anne isterler, bunu hiç unutmayın...
güçlü olmak zorundasınız çocuğunuz için...

teşekkür ederim canım, evet olabildiğince hızlı toparlamaya çalışıyorum çünkü boncuk kızım anlıyor ben ne zaman mutsuz olsam o da huzursuzlanıyor.. henüz bebek olduğu için yüzde bir oran veremiyorlar ancak şu an görünen 80 desibelden alçak sesleri duyamıyorlar. yani doktorumuzun dediğine göre orta ile ileri derece arasında bir işitme kaybı varmış.
bu konuda biraz bilgi sahibiyim yeni gelişme olursa bilgilendirirsin umarım tekrar geçmiş olsun

Çok çok geçmiş olsun Rabbim başka dert vermesin inş.. inanın teknoloji o kadar ilerledi ki mutlak bir çaresi bulunacaktırve yavrunuz sizi çok iyi duyabilecektir...
benimde oğlumun gözlerinde problem var bizler gibi göremiyor; biz anneler güçlü olmazsak bu yavrular nasıl hayata tutunacak onlar bizden kuvvet alacaklar ki hayata sağlam adımlarla başlayacaklar..
inanın bizim yavrularımız karşılarında güçlü anne isterler, bunu hiç unutmayın...
güçlü olmak zorundasınız çocuğunuz için...
amin inşallah çok teşekkür ederim.
size de çok geçmiş olsun inşallah gelişme gösterir ve daha güzel daha net görmeye başlar, güzel yavrunuz.. haklısınız ben güçlü olmalıyım ki kızım da benden alsın güç..

Allah baska dert vermesin, Bunada sükur diyin ..
Dunyada ne hastaliklar var , allah korusun.

Bence esinle beraber yardim almaniz gerekiyor iyi gelecektir ikinizede.
Bebeginde herseyi hissediyordur ,toparlanmaniz lazim.

haklısın canım, buna da şükür, hem de binlerce şükür cihazla da olsa duyuyor işte kızım ya, dünyalar benim oluyor.. yeni yeni duymaya başladığı için o kadar komik ki, cihazı taktığımız anda şapşal şapşal bakmaya başlıyor etrafına ne oluyor burda der gibi.. :KK37::KK68:
Kıyamam kuzum benim ya :KK68: Allah kızını sana bağışlasın hep birlikte ömür boyu mutlu,sağlıklı olun inşallah canım benim

kızlar günaydın.. hatırlayanlar olur belki geçen haftalarda bebeğimde işitme kaybı olduğuna dair doktorumuzun şüpheleri olduğu için hastanelerde gezdik ve kesin teşhiş kondu minik yavrumda işitme kaybı var. ve dün işitme cihazını taktırdık. ama ben kendimi toparlayamıyorum.. minik meleğimin yüzüne her baktığımda içim yanıyor. kuzenleriyle biraraya geldiğimizde, onların anne babasıyla sağlıklı iletişim kurduğunu, babaannelerinin söylediği ninnilerle uyuduklarını görmek ve bütün bunları kızım kulağında kocaman bi cihaz olmadan yapamayacağını bilmek beni çok üzüyor. her gün ağlıyorum. yataktan kalkmak bile istemiyorum ki çalışıyorum ve yaptığım işten konuştuğum insandan tek bişe anlayamıyorum.. bu durumu kabullenmek ve kızımla mutlu huzurlu olmak istiyorum çünkü benim mutsuzluğumu hissettiğini düşünüyorum ve bu canımı çok sıkıyor. biliyorum beterin beteri var Allah dermansız dert vermesin ama annelik işte saçının tek teline zarar gelse kahroluyorsun.
eşimin ailesi apayrı zaten, eşim dağıttı kendini, benden beter ve eişimin ailesi onu benim toparlamam, benim güçlü olmam gerektiğini söylüyorlar. dün de dayanamadım artık, peki ben ne yapayım dedim o en azından evde (işsiz kendisi) istediği zaman istediği kadar içini boşaltabiliyor, ben işe gidiyorum ağlak ve perişan bir suratla iş yapamıyorum çünkü amirim hemen laf ediyor, bir sürü insanla muhatabım ve hepsine güleryüz göstermem gerekiyor bunların nasıl yorucu olduğunu biliyor musunuz dedim evet güçlü görünüyorum çünkü mecburum ama değilim içim kan ağlıyor dedim başladım ağlamaya..
nasıl toparlanacağım, eski iyi hallerime dönebilecek miyim bilmiyorum? bunu hem kendim için kendimden de çok kızım için istiyorum, mutlu bir anne-kız olalım istiyorum ama beceremiyorum..:KK43:

öncelikle çok ama çok üzüldüm Allah yar ve yardımcın olsun. sakın kendini bırakma ve şunu da unutma sen evladına eksik engelli aciz gözüyle bakarsan herkes de onu öyle görürü ve en başta çocuğun kendine güveni yok olur. eğer izlemedinse uğur yücelle beren saatin benim dünyam isimli filmini izle. eminim daha umutlu olacaksın. bebeğin daha küçük ve hemen bir özel eğitim merkezinden kendin için işaret dili ve dudak okuma gibi kurs eğitim vs ne varsa al. ve özel eğitim için en erken ne zaman başlayabileceksen başla. sen gerçekten güçlüsün çünkü annesin.

Cok gecmis olsun. Moralinizi yuksek tutun lutfen. Benim yaptigim hatalari yapmayin. Ve sutunuzu etkilemeyecekse kesinlikle rahatlatici ilaclar kullanin.
Benim kizim kraniosinostoza bagli plagiosefali ile dogdu. Kafatasi anomalisi. Hem alni egriydi, hem yüzü saga dogru egriydi, bir gozu cukurda, diger gozu patlakti. Emzirmek icin kucagima her aldigimda hungur hüngür agliyordum .
Herkes duzelir diyodu ama ben bir hastalik oldugunu biliyordum yavrumda. Neyse ki 4 aylikken erken teşhis konuldu ve ameliyat edildi. Bir kulaginin ustunden, diger kulagina taç şeklinde ameliyat izi var suan.
Saci uzar kapanir insallah.
Yuzundeki asimetri kayboldu. Sadece alnında hafif bir egrilik var. Beyin buyudukce o da duzelecek diye umuyoruz. Onemli olan 1 yaş tomografi sonucunun olumlu olmasiydi ki sonuclar iyi cikti. Bununla konu da actim zaten.
Dün ameliyat sonrasi cekilen fotograflara baktim. Allah'im ben nasil dayanmisim bu goruntulere dedim. Kim bilir ne kadar aci cekti yavrum. Hele yogun bakimdaki hali offf offf.
Ama Allah o sabri veriyor o an iste.
Uzun uzun yazmak istedim çünkü bebeginiz cok küçük. Kendinizi yıpratmak yerine surekli neseli olmaniz lazim. Cunku emin olun negatif enerjiyi aliyor bebekler.
Ben 4 ay agladim, ve uzuntum 1 yas kontrolune kadar devam etti. Ne olacak? Tamamen iyi olacak mi diye..
Kendimi uzdugum her anda bebegim de huysuzlaniyordu, normalde cok mutlu bir cocuk olmasına ragmen..
Sizin de geçecek, cpk şükür tedavisi var. Atlatacaksiniz insallah.
Allah yardimciniz olsun.
Ha bu arada esiniz tam sopalik..

Allah baska dert vermesin, Bunada sükur diyin ..
Dunyada ne hastaliklar var , allah korusun.

Bence esinle beraber yardim almaniz gerekiyor iyi gelecektir ikinizede.
Bebeginde herseyi hissediyordur ,toparlanmaniz lazim.
Amin, Allah beterinden saklasin.. Haklisin profesyonel bi yardim almayi dusunuyorum

Back
X